Αλλαξε χέρια ο Σκαραμαγκάς

Η Αbu Dahbi Μar είναι από χθες ο νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Πουλερές   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2010 07:00 |
 Αλλαξε χέρια ο Σκαραμαγκάς
▅Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ιskandar Safa, πρόεδρος της Αbu Dhabi Μar, κατά την τελετή υπογραφής σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και του Ελληνικού Δημοσίου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η Αbu Dahbi Μar είναι από χθες ο νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η νέα διοίκηση του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας θα έχει εγκατασταθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Χθες έπεσαν οι τελικές υπογραφές και από τα τρία εμπλεκόμενα μέρη, θέτοντας έτσι τέλος στον μαραθώνιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τον γερμανικό όμιλο ΤhyssenΚrupp και την Αbu Dahbi Μar. Από ελληνικής πλευράς την τελική σύμβαση υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά της ΤhyssenΚrupp Μarine Systems ο επικεφαλής της Ηans Christoph Αtzpodien και από την πλευρά της Αbu Dhabi Μar ο Ιskandar Safa. Ο τελευταίος που θα είναι ο νέος «ιθύνων νους» των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατέχει το 30% της Αbu Dahbi Μar και το υπόλοιπο, το κρατικό επενδυτικό fund του εμιράτου του Αbu Dahbi. Η προίκα που παίρνει ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων είναι η κατασκευή των δύο νέων υποβρυχίων. Σύμφωνα πάντως με όσα κατέθεσε στην ελληνική Βουλή ο Ιskandar Safa, αυτή η προίκα δεν είναι επαρκής για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των περίπου 1.300 εργαζομένων που απασχολούνται στον Σκαραμαγκά. Η δήλωση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στους εργαζομένους, οι οποίοι περιμένουν την εγκατάσταση της νέας διοίκησης προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της σε σχέση με τις θέσεις εργασίας.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΟΙΚΑ
Ο νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έλαβε τη δέσμευση ότι θα κατασκευαστούν δύο νέα υποβρύχια

3
nionios
02/10/2010 16:47
Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανήκαν στην γερμανική ΤΚΜS. Άρα, με την πώλησή τους τα λεφτά τα παίρνει η εν λόγω εταιρεία αφού πούλησε δικό της περιουσιακό στοιχείο.

Η καραμέλα με τα υποβρύχια που γέρνουν έχει κουράσει. Μόνο το πρώτο έγερνε (κάτω από συνθήκες θύελλας και μόνο στο επίπεδο της θάλασσας) το οποίο θα πουληθεί στο Άμπου Ντάμπι.
Έτσι, με τις επιπλέον ναυπηγήσεις η χώρα μας θα αποκτήσει έναν υπερσύγχρονο στόλο 8 υποβρυχίων Τ214 με τον οποίο "ασφαλίζει" την ευρύτερη περιοχή από τους γνωστούς εξ` ανατολών κινδύνους.
Τελευταία εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που πίεσαν προς ακύρωση της παραλαβής ακόμα και των υπολοίπων ναυπηγηθέντων υποβρυχίων.
Είναι προφανές ότι κάποιοι θέλουν την Ελλάδα χωρίς Ναυτικό με ότι συνεπάγεται αυτό...
ΜΠΑΜΠΗΣ
01/10/2010 15:03
Με μια διαφορά! Η κυβέρνηση δεν παίρνει δεκάρα τσακιστή από την πώληση! Μόνο οι Γερμανοί που τον ήλεγχαν! Και συν τοις άλλοις η ίδια κυβέρνηση αποφασίζει να προικοδοτήσει το νέο ιδιοκτήτη με ένα συμβόλαιο 1,3 δις!!!!! δηλ, τη ναυπήγηση ακόμα 4, όχι 2 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί υποβρυχίων από αυτά που γέρνουν και μπάζουν και νερά (!!!) τύπου 214 (θα έπρεπε να λέγονται τύπου 666)................ ΝΤΡΟΠΗ!
Γιωργος ΑΚ
01/10/2010 14:19
Εχει να πεση τσεκουριπου δεν λεγετε.Να δουμε τι θα κανουν τα συνδικατα ;