ΠΟΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ COMMERCIAL VALUE ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Διαβάστε τον αναλυτικό κατάλογο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2010 14:55 |

Τη λίστα με όλους τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια και της Commercial Value που δικαιούνται αποζημίωση μετά το «λουκέτο» που έβαλαν οι δύο εταιρείες, ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Όσοι από τους ασφαλισμένους δεν δουν το όνομά τους στη λίστα έχουν δυνατότητα προσφυγής ως το τέλος του 2010.

Διαβάστε τη λίστα πατώντας εδώ

Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές υποχρεώσεις της Commercial Value προς τους ασφαλισμένους της στις 31 Δεκεμβρίου 2009, ανέρχονταν στα 194,5 εκατ. ευρώ.

Στη δεύτερη εταιρεία που έκλεισε, συμφερόντων Π. Ψωμιάδη (η πρώτη ήταν η Ασπίς Πρόνοια), 48.317 άτομα είχαν ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής.

Στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης αναφέρεται ότι ο Επόπτης των Χαρτοφυλακίων Ζωής ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α και COMMERCIAL VALUE A.A.E, γνωστοποιεί ενδεικτικό κατάλογο των ασφαλισμένων των εταιρειών αυτών.

Η γνωστοποίηση αφορά στα χαρτοφυλάκια που έχουν σχηματισθεί μέχρι την ημερομηνία ανάκλησης της αδείας των εταιρειών, που είναι η 21/9/2009 για την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, και η 26/2/2010 για την Commercial Value και περιλαμβάνει τα εξής:

Τα ενεργά χαρτοφυλάκια:
α. Στις Ατομικές ασφαλίσεις Ζωής
β. Στην Κεφαλαιοποίηση
γ. Στα Ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα
δ. Στα Ομαδικά προγράμματα παροχών με συμπληρωματικές καλύψεις.

Στα ανωτέρω χαρτοφυλάκια συμπεριλαμβάνονται συμβόλαια τα οποία στην ημερομηνία ανάκλησης της αδείας:
Βρίσκονται σε ισχύ
Είναι ελεύθερα περαιτέρω καταβολών
Έχουν λήξει σε προγενέστερη της ημερομηνίας ανάκλησης αδείας, αλλά εκκρεμεί η καταβολή του ασφαλίσματος
Βρίσκονται σε διαδικασία καταβολής μηνιαίων συντάξεων

Σημαντική παρατήρηση για τα συμβόλαια με αίτημα εξαγοράς: Τα συμβόλαια για τα οποία είχε υποβληθεί αίτημα εξαγοράς μέχρι την ημερομηνία ανάκλησης της αδείας (ή και μετά), χωρίς να έχει γίνει η καταβολή ποσού εξαγοράς από πλευράς εταιρείας, εμφανίζονται στα ενεργά χαρτοφυλάκια με μία από τις ενδείξεις Εκκρεμής Λήξη ή Ελεύθερο Περαιτέρω Καταβολών ή Σε Ισχύ, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιούνται έλεγχοι για την εγκυρότητα και νομιμότητα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και ο Επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής, επιφυλάσσεται να μην περιλάβει στο «ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ» (τελικό) χαρτοφυλάκιο ασφαλιστηρίων ζωής, ασφαλιστήρια συμβόλαια που δεν πληρούν τις διατάξεις του νόμου.

Τις αναγγελθείσες απαιτήσεις αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στην ημερομηνία ανάκλησης της αδείας
α. Στις Ατομικές ασφαλίσεις Ζωής
β. Στην Κεφαλαιοποίηση
γ. Στα Ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα
δ. Στα Ομαδικά προγράμματα παροχών με συμπληρωματικές καλύψεις.

9
πλιακας πανταζης
19/05/2011 22:23
ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ",ΤΟΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΡΟΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ .......... ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
Αννα κλημα
16/05/2011 13:58
οι ζημιωθεντες ζητουν τα χρηματα τους πισω αυτοι που μας πηραν το αιμα μας με μπαμπεσια ολοι με αιμα να το πληρωσουν. μην φοβαστε υπαρχει θεια δικη
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ
30/04/2011 00:34
το μόνο που ΄χω να πω ειναι αίσχος .
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28/03/2011 13:05
Τo1998 ασφαλισα το γιο μου στην commercial value .Το ποσο που εδινα καθε χρονο ηταν 800ευρω Τον οκτωμβριο του 2009 εκανα αιτηση εξαγορας συμβολαιου και απο τοτε περιμενω .......Υπαρχει περιπτωση να παρω τα χρηματα μου ;
milko liko
04/12/2010 21:59
μπορεί κάποιος να βοηθήσει για να μην ....τρελαθώ.......τι ανάλυση θέεεεε μου!το θέμα είναι απλό: έλληνες που ζούσαν στο εξωτερικό(και όχι μόνον/αυτή η περίπτωση αφορά εμένα), επενδύσαν σε ελληνικό έδαφος για το μέλλον των παιδιών τους.....και ξαφνικά μας λέτε...........όσοι προλάβουν!!!ΑΣΠΙΣ BOND 435138 ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι για να μην πάρουν όσα τους ΤΑΞΑΝΕ αλλά ΟΣΑ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝΕ????
ΒΚ
29/10/2010 11:47
Ποιες ειναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνουμε μπορεί καποιος να πει? Το ονομα μου εμφανίζεται στον καταλογο της ΕΠ.Ε.Ι.Α ως συμβόλαιο σε ισχύ.
ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΟΥΜΤΖΙΔΟΥ
15/10/2010 17:49
ο ψωμιαδης ιναι απατεωνας κατ εξακολουθηση και μαλιστα μασ εχει καταχρασθη χρηματα και στο παρελθον οταν ειχε εκδωσει ομολογιες εκτος χρημαστηριου και επι δεκαετιαν δεν μασ εδινε ουτε μερισμα . πρεπει να σαπισει στην φυλακη.ειναι ο μεγαλυτερος απατεωνασ τησ τελευταιας εικοσαετιας.
ΣΑΧ
17/09/2010 22:59
Ο Ψωιάδης δεν έπρεπε να σαπίζη αυτη τη στιγμη στη φυλακη
ΒΑ
17/09/2010 17:02
Ο Ψωιάδης έκλεψε, οι συνεργάτες του έκλεψαν, οι πολιτικοί προσιτάμενοι έκλεψαν, διάφοροι αβανταδόροι έκλεψαν και την πληρώνουν οι ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ που θα πάρουν το 70% των χρημάτων τους άτοκα σε μια 3ετία!
Και φανταστείτε ότι το κράτος εγγυάτο τα ασφαλιστ΄ρηια όπως εγγυάται και τις καταθέσεις! Αλλίμονό μας μην χρεωκοπήσουν και καμμιά τράπεζα, Θα κλάψουν μάνες!
Α! και φυσικά κανένας φυλακή!