Υπέρ της εφαρμογής των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων. Εντούτοις, αξιοσημείωτο είναι και το μερίδιο της κοινής γνώμης που εξέφρασε τη διαφωνία του, ακόμη και όταν καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη λιτότητα και στην πτώχευση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της Κάπα Research για τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που έγινε για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, το 55,2% των πολιτών δηλώνει ότι δέχεται το πακέτο μέτρων (ναι 37,1% – μάλλον ναι 18,1%), έναντι 44,6% που το απορρίπτει (όχι 36,3% – μάλλον όχι 8,3%).

Το 56,3% προτιμά την περικοπή μισθών από τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ το 74,8% δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Οι πολίτες σε ποσοστό 71,3% ζητούν από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να λειτουργήσουν σε κλίμα συναίνεσης, έναντι 22,2% που ζητά δυναμική αντίσταση.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν πρέπει να σταματήσουν οι διαδηλώσεις μετά τα τραγικά γεγονότα της Τετάρτης, το 45,3% δηλώνει «ναι ή μάλλον ναι» και το 53,2% «όχι ή μάλλον όχι».

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η απάντηση των πολιτών στο εξής ερώτημα: «Αν δεν σας καλύπτει η διακυβέρνηση Παπανδρέου, από πού προβλέπετε ότι θα προέλθει μια λύση;»:το 66% δηλώνει «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ», το 14,3% από το Κέντρο, το 10% από τη Δεξιά και το 9,7% από την Αριστερά.

Η πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research έγινε στις 6 Μαΐου σε δείγμα 1.030 ατόμων άνω των 18 ετών, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξων (ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο).

Μέγιστο σφάλμα 3,10% και διάστημα εμπιστοσύνης 95%.