Ρύθμιση - σκούπα για όσους χρωστούν στην Εφορία

Για ληξιπρόθεσμα χρέη και μη υποβολή δηλώσεων εισοδήματος, ΦΠΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Έλενα Λάσκαρη   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2010 07:00 |
 Ρύθμιση - σκούπα για όσους χρωστούν στην Εφορία

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, αλλά και όσους δεν έχουν υποβάλει τα προηγούμενα χρόνια δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ και άλλων φόρων, επιστρατεύει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την τόνωση των δημοσίων εσόδων, αναβαθμίζοντας παράλληλα σε ποινικό αδίκημα τη μη έκδοση αποδείξεων και φορολογικών στοιχείων.
Με ειδικές διατάξεις που ενσωματώνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάζεται εκτός απροόπτου την Τετάρτη, δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους από 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς και επιτηδευματίες να υποβάλουν με καθυστέρηση ακόμα και 13 ετών δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών που θα έπρεπε να είχαν υποβάλει από το 1997 αλλά δεν το έπραξαν μη καταβάλλοντας έτσι και τους οφειλόμενους φόρους. Παράλληλα θα προβλέπεται νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ενώ θα καθίσταται ποινικό αδίκημα η μη έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων, γεγονός που σημαίνει ότι όποιος καταστηματάρχης εντοπίζεται για δεύτερη φορά εντός χρονικού διαστήματος πέντε ετών να μην έχει εκδώσει τα απαιτούμενα παραστατικά, θα βλέπει να μπαίνει λουκέτο στο κατάστημά του την ίδια ώρα.

Οι ρυθμίσεις
Στο υπουργείο Οικονομικών η διάταξη για την ευνοϊκή αντιμετώπιση όσων δεν έχουν καταβάλει οφειλόμενους φόρους λαμβάνει αυτές τις ημέρες την τελική της μορφή ώστε να συμπεριληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο. Θα έχει δύο σκέλη: αφενός θα παρέχει τη δυνατότητα υποβολής δηλώσεων εισοδήματος, ΦΠΑ και ΦΜΥ που δεν έχουν υποβληθεί τα προηγούμενα χρόνια και αφετέρου θα δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών που φτάνουν τα 30 δισ. ευρώ (μόνο 8-10 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα) πριν επιστρατευθούν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως οι κατασχέσεις ακινήτων και καταθέσεων.

Για την υποβολή δηλώσεων και την πληρωμή των φόρων, τα περιθώρια θα είναι ιδιαιτέρως στενά. Ο χρόνος ένταξης στη ρύθμιση δεν θα ξεπερνά τις 30-40 μέρες, ενώ οι δόσεις θα είναι το πολύ τέσσερις διμηνιαίες, ώστε έως το τέλος του έτους, όσα χρήματα είναι να εισπραχθούν από αυτή την πηγή, να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Δημοσίου. Στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης θα προβλέπεται συρρίκνωση των προσαυξήσεων στο 10% των συνολικών, ενώ η διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων στην περίπτωση που επιλεγούν δόσεις, θα είναι αντιστρόφως ανάλογη του αριθμού των δόσεων (όσο περισσότερες δόσεις τόσο μικρότερη η έκπτωση επί προστίμων και προσαυξήσεων).

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιλέγονται και πάλι ανάλογα κίνητρα μείωσης των ποινών, αλλά ο χρόνος που θα δοθεί στους οφειλέτες να ξεπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους θα είναι μεγαλύτερος (εξετάζεται η παροχή διαστήματος από 12 έως 36 μηνιαίες δόσεις). Και στις δύο περιπτώσεις, η κάθε δόση δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερη των 300-500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ισχύουσα νομοθεσία, η μη υποβολή δήλωσης ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης επιφέρει προσαυξήσεις που φτάνουν έως και το 200% επί του οφειλόμενου φόρου (ή της διαφοράς του φόρου στην περίπτωση ανακρίβειας), ενώ ειδικά για τις δηλώσεις ΦΠΑ προβλέπεται αυτοτελές πρόστιμο από 117 έως και 1.170 ευρώ ακόμα και για μηδενικές ή πιστωτικές δηλώσεις που δεν υποβλήθηκαν.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ
στη ρύθμιση δεν θα ξεπερνά τις 30-40 μέρες, ενώ οι δόσεις θα είναι το πολύ τέσσερις διμηνιαίες

Από το 2011 υποχρεωτικά οι αποδείξεις από περίπτερα - ταξί

ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ συσκέψεις του Σαββατοκύριακου ώστε να κλείσει το φορολογικό και να κατατεθεί για κοινοβουλευτική διαβούλευση την Τετάρτη στη Βουλή οδήγησαν σε μικρές διορθώσεις σε πόθεν έσχες, καθιέρωση ταμειακών μηχανών, τεκμήρια και αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη σταδιακή εφαρμογή του πόθεν έσχες για όλους, αρχής γενομένης από τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι ήδη από φέτος θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιολόγηση της χρηματοδότησης των περιουσιακών τους στοιχείων (ακίνητα ακόμα και για την πρώτη κατοικία, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, πισίνες αλλά και μετοχές και εταιρικά μερίδια), ενώ η γενίκευση του πόθεν έσχες για το σύνολο των φορολογουμένων μεταφέρεται για το 2011.

Και στο θέμα της επέκτασης των ταμειακών μηχανών σε όλη την αγορά, το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να κάνει έναν διαχωρισμό ανάμεσα σε όσους τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων και σε όσους τηρούν βιβλία αγορών, όπως για παράδειγμα οι περιπτεράδες. Για τους τελευταίους, η υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων μεταφέρεται για το 2011 ενώ για τους υπόλοιπους (των βενζινάδικων συμπεριλαμβανομένων) η καθιέρωση ταμειακών μηχανών θα γίνει εντός του έτους.

Για τους ταξιτζήδες
Για τους ταξιτζήδες παράλληλα, που θα υποχρεωθούν όπως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε προσδιορισμό του εισοδήματός με λογιστικό τρόπο, θα δοθεί η δυνατότητα προσαρμογής από το επόμενο έτος αλλά φέτος το ύψος του τεκμαρτού εισοδήματός τους για το οποίο φορολογούνται θα είναι αυξημένο κατά 50%.

Για τα τεκμήρια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ίδιας τεκμαρτής δαπάνης μιας κατοικίας στην Εκάλη και μιας κατοικίας ίδιων τετραγωνικών στο Ζεφύρι, εξετάζεται η σύνδεση των τεκμηρίων διαβίωσης με την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

Τέλος, για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να εξαιρέσει τα εισοδήματα των ναυτικών και τα πτητικά επιδόματα της Πολεμικής Αεροπορίας.

26
τρελλαμενος
14/05/2010 09:06
εδω μα σ δουλευοθν ολους ολοι εμεισ με ταυτοτητες(ελληνες) πρεπει να πληρωνουμαι συνεχεια για τα παντα και αν κατεβεις κατω κεντρο ολοι δουλευοθν μαυρα και κανενας δεν πειραζει κανενα ΓΙΑΤΙ ουτε στοθσ δρομουσ που ειναι χυμα ΠΟΥΘΕΝΑ για να το κανει ενας δικος μας γιατι εγω το εκανα και ηρθε η αστηνομια για να φυγο μαλλον δεν εχουμαι ιδια δικαιωματα
dimitris korinrthios
17/03/2010 00:49
Το ΠΑΣΟΚ , ελπίζοντας να μετριάσει την καθολική κοινωνική αντίδραση, ενορχηστρώνει μια επικοινωνιακή επίθεση, η οποία στο στόχαστρό της βάζει την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής είναι η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία που περιορίζεται μόνο στο διάστημα διακυβέρνησης μετά το 2004, όταν είναι γνωστό ότι οι παθογένειές της έχουν τις ρίζες τους στη δεκαετία του ’80.
Καίτη
17/03/2010 00:06
@ dimitris korinthios 16/3/2010 21:04

"Οι εκλογές κερδήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ με μια διαβεβαίωση. Λεφτά υπάρχουν."

Μα δεν είπε τίποτα που δεν είναι αλήθεια ο Γιώργος Παπανδρέου. Ρωτήθηκε "που θα βρείτε τα λεφτά". Και είπε "θα βρεθούν τα λεφτά". Δεν είπε πως και από που. Δηλαδή αυτό που εννούσε είναι ότι λεφτά γενικώς υπάρχουν στον κόσμο και αφού υπάρχουν λεφτά εμείς θα βρούμε τρόπο να πάρουμε από τα λεφτά που υπάρχουν. Δεν είπε ότι θα τα βρουν από τον προϋπολογισμό ούτε καν είπε ότι θα βρεθούν στην Ελλάδα. Είπε θα βρεθούν. Κατάλαβες;
Απλώς εσείς δεν καταλάβατε τι είπε όταν το είπε.
Τώρα το καταλάβατε. Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είπε ψέματα.
korina andrioti
16/03/2010 23:05
Η ΕΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΧΑΙΔΕΥΕΙ.Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΧΑΙΔΕΥΕΙ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ.ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ Ο ΗΛΙΟΣ ΒΑΡΑΕΙ....Α!!!!!ΝΟΕΙΤΕ?????
ΘΕΟΣ
16/03/2010 23:01


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η 17Ν ?
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
16/03/2010 22:12
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ ΥΠΟΥΡΓΟ ΦΟΡΩΝ..

ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΝΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ''ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ'' ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ κλπ ΜΕ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΗ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ, ΒΑΨΙΜΟ, ΣΟΒΑΤΙΣΜΑ, κλπ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ;;;; ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ;;;; ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ;;;
dimitris korinthios
16/03/2010 21:04
Οι εκλογές κερδήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ με μια διαβεβαίωση. Λεφτά υπάρχουν.

Οι ίδιες κεφαλές της σημερινής κυβέρνησης που γυρίζουν Ευρώπη και Αμερική ως ζήτουλες, εισπράττοντας χάντρες και καθρεφτάκια -λόγια συμπαράστασης και χιλιοταγμένες και παλαιόθεν υπογεγραμμένες ταξιδιωτικές διευκολύνσεις ―, είχαν υποτίθεται σίγουρα σχέδια για την είσπραξη δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίς να περικοπεί κανένα κεκτημένο....
AX KAI BAX!!!!!
Captain
16/03/2010 16:45
ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΜΑ.....ΕΣ μας περνάν όλους εμάς τους υπόλοιπους που πληρώνουμε τους ΦΟΡΟΥΣ μας στην ώρα τους??
Αυτοί λοιπόν ποιοί είναι? που ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ, θα "μπορούν να πληρώσουν" και ΛΙΓΟΤΕΡΑ απ''ότι φαίνεται.
ΑΡΕ ΕΛΛΑΔΑ, τελικά εκτός απο το ότι θα γίνεις ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ, θα σε κάνουν και ανέκδοτο...
TSOPANHS TOY MORIA
16/03/2010 15:44
666
O FILOS SOY O MANOLIDHS BLEPO
EXEI MPEI GIA KALA STOYS APO KORINTHO MERIA
PANTOS O KORINTHIOS APTOHTOS
EMPISTOSYNH STO MARAKI!! BLEPEIS....PESTOY XAIRETISMATA, POLY MPLEKSIMO ME TA KALODIA
aa
16/03/2010 13:07
κωστα μανωλιδη στα ελληνικα
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
16/03/2010 10:31
@MARIA KORINTHIA
Το "χάδι" ατέλειωτο για τις ωραίες γυναίκες Μαράκι μου, τζουγκράνα όμως για τους φοροφυγάδες!
sthn evrwph
16/03/2010 08:08
sthn evrwph prwta plhrwneis ton foro kai meta koitane an
exun kapoio la8os kanei.. as akolu8isei h ellas ton evrwpaiko forologiko tropo.. an den 8elei na zhtianevei daneika
an o epixeirimatias den plhrwnh foro na tu katasxetai h periusia terma h patris den einai fthnwterh apo ton kyrio lamwnia terma ta xaidemata as ginetai ka8arismos sthn idia xponia an den plhrw8un oi fwroi na klinei h etairia
ti tus xarhzete lefta kai zhtianevete danika
kai na vazete mesa tus forokleftes gia paradeigmatismo afto kanei h evrwph kai oi usa
dimitris korinthios
16/03/2010 01:20
Αναλαμβάνουμε εργολαβικά και χωρίς μηνιαία αποζημίωση να εκτελέσουμε τα χρέη των βουλευτών σας.

Θα είμαστε εκτελεστικά όργανα πειθήνια των νομοσχεδίων που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση.

Βάλτε τον υπουργό των Οικονομικών σας να υπολογίσει πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν.

Και οι βουλευτές σας είναι απόλυτα πειθήνια όργανα, αλλά κοστίζουν πολλά χρήματα στον ελληνικό λαό.
Ενώ εμείς θα το κάνουμε τζάμπα.
Είναι μία ευκαιρία να τους ξεφορτωθούμε.

Μόνη μας απαίτηση είναι να υπάρχουν στην καντίνα της Βουλής τα ληγμένα κρουασάν που δίνουν και στους λαθρομετανάστες.

Εμείς στηρίζουμε τον καταπιεσμένο και υπερφορολογημένο Έλληνα.
Αποδείξτε ότι είστε και εσείς μαζί του, κύριε πρωθυπουργέ.

Πρωτοέλληνας
jayz
15/03/2010 23:22
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΕΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΙΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2010. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΡΟΥΦΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!!!!! Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΡΥΘΜΗ....
MARIA H KORINTHIA
15/03/2010 22:29
Στίχοι: Γιάννης Αγγελάκας: Τρύπες


Εδώ δεν πιάνουν οι κατάρες δεν πιάνουν οι ευχές
εδώ το τώρα ζητιανεύει λίγη πίκρα απ'' το χτες
εδώ οι άγγελοι δεν κλαίνε ούτε γλύφουν πληγές
εδώ η θλίψη δεν κερδίζει ποτέ


Εδώ οι μέρες ταξιδεύουν σαν χελώνες νεκρές
κι εγώ τρικλίζοντας τις ακολουθώ
εδώ οι σκέψεις ζωντανεύουν ναυάγια πυρκαγιές
καίγομαι ολόκληρος εδώ και ξανασβήνω εδώ


Εδώ οι νύχτες δεν διψάνε γι'' άλλες άγριες γιορτές
μονάχα σκιάχτρα τραγουδάνε με καρδιές δανεικές
εδώ πεθαίνουν νυσταγμένοι οι τελευταίοι εραστές
εδώ η θλίψη δεν κερδίζει ποτέ

.ΜΑΝΩΛΙΔΗ KAI .Ελπίζω νάναι το τελευταίο "χάδι" Άντε γιατί, παράγινε το κακό! ΣOY
SP
15/03/2010 21:28
Se poi allo kratos tou kosmou mporeis na xrwstas sto dhmosio kai na eisai elevteros?? Pes te mou ena, mono ena! Kai meta mas ftaine oi Germanoi kai opoios allos tous er8ei sto myalo?! Ante kopste ths plakes pia. As thn afhsoun na falhrhsei! Oloi oi politikoi einai gia exwria kai as exoume "dhmokratia".
dimitris korinthios
15/03/2010 21:22
Του χρήστη Κώστα Λ από τη Ναυτεμπορική
Επειδή η κυβερνητική προπαγάνδα δεν έχει όρια,αλλά ούτε και το θεό της, εξαιρετικά αφιερωμένο .

Έτσι απλά για να μην ξεχνιόμαστε
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

10-9-2009
Πρέπει να συγκρίνετε δύο πολιτικές : Μία που μιλά για πάγωμα των μισθών και μία για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

Λεφτά υπάρχουν.

12-9-2009

Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Δέσμευσή μας: κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

13-9-2009
Εγώ δεν θα μιλήσω αύριο με τη Ε.Ε., έχω μιλήσει χθες. Δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ, ούτε και τα όρια ηλικίας στις συντάξεις.

27-9-2009
Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμοσθεί ακόμη και με μεγαλύτερο έλλειμμα. Θα γίνει δεκτό από την Ε.Ε., γιατί είναι αξιόπιστο.

4-10-2009
Οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων ήταν η συνήθης μορφή φορολογικής αφαίμαξης που εφάρμοσε η ΝΔ. Εμείς έχομε άλλη πολιτική.

13-12-2009
Πιστεύω ότι έπεισα ρους εταίρους μας στην Ε.Ε., πως μπορούμε να αλλάξουμε. Είναι εύκολο να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις για να ικανοποιήσουμε προσωρινώς τις αντιλήψεις της διεθνούς οικονομικής ελίτ. Όμως δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Θα αποδείξουμε στη πράξη πως λεφτά υπάρχουν.

14-1-2010
Δεν είναι ανάγκη να προσφύγουμε στο ΔΝΤ ούτε να φύγουμε από το ευρώ.

2-2-2010
Ζητώ από τους δημοσίους υπαλλήλους να συνεισφέρουν. Για τη φετινή χρονιά δεν θα δοθούν αυξήσεις, πέραν της μισθολογικής ωρίμανσης. Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού περνά μέσα από την αύξηση των ορίων ηλικίας καθώς αυξάνετε το προσδόκιμο ζωής.

3-3-2010
Επειδή ο ίδιος δεν είχε το θάρρος, έβαλε τον Πεταλωτή να μας αλλάξει για δεύετρη φορά τα φώτα Επειδή η κυβερνητική προπαγάνδα δεν έχει όρια,αλλά ούτε και το θεό της, εξαιρετικά αφιερωμένο .

Έτσι απλά για να μην ξεχνιόμαστε

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
10-9-2009

Πρέπει να συγκρίνετε δύο πολιτικές : Μία που μιλά για πάγωμα των μισθών και μία για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

Λεφτά υπάρχουν.

12-9-2009
Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Δέσμευσή μας: κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

13-9-2009
Εγώ δεν θα μιλήσω αύριο με τη Ε.Ε., έχω μιλήσει χθες. Δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ, ούτε και τα όρια ηλικίας στις συντάξεις.

27-9-2009

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμοσθεί ακόμη και με μεγαλύτερο έλλειμμα. Θα γίνει δεκτό από την Ε.Ε., γιατί είναι αξιόπιστο.

4-10-2009
Οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων ήταν η συνήθης μορφή φορολογικής αφαίμαξης που εφάρμοσε η ΝΔ. Εμείς έχομε άλλη πολιτική.

13-12-2009
Πιστεύω ότι έπεισα ρους εταίρους μας στην Ε.Ε., πως μπορούμε να αλλάξουμε. Είναι εύκολο να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις για να ικανοποιήσουμε προσωρινώς τις αντιλήψεις της διεθνούς οικονομικής ελίτ. Όμως δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Θα αποδείξουμε στη πράξη πως λεφτά υπάρχουν.

14-1-2010
Δεν είναι ανάγκη να προσφύγουμε στο ΔΝΤ ούτε να φύγουμε από το ευρώ.

2-2-2010
Ζητώ από τους δημοσίους υπαλλήλους να συνεισφέρουν. Για τη φετινή χρονιά δεν θα δοθούν αυξήσεις, πέραν της μισθολογικής ωρίμανσης. Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού περνά μέσα από την αύξηση των ορίων ηλικίας καθώς αυξάνετε το προσδόκιμο ζωής.

3-3-2010
Επειδή ο ίδιος δεν είχε το θάρρος, έβαλε τον Πεταλωτή να μας αλλάξει για δεύτερη φορά τα φώτα
dimitris korinthios
15/03/2010 21:11
Όχι κυρίαρχος δεν είναι, δεν ξέρει τι του γίνεται από τα προβλήματα που έμπλεξε και λείπει συνέχεια εκτός Ελλάδος για να αποσυμπιέζεται (σκέψου να χαλούσε ο κόσμος και να έλειπε ο Καραμανλής τι θα έλεγαν...). Τώρα που θα έρθει το ΔΝΤ να δεις, που είναι προ των πυλών. Εκεί να δεις γέλιο που θα πέσει. Να δούμε πώς θα το μαζέψουν τα κανάλια αυτό. XAXAXAXAXAXAAAAAAAAAAAAAAAA

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
15/03/2010 20:05
ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ - ΑΥΤΟΙ ΝΤΕ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ Ή ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ - ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΥΤΟ, ΕΚΕΙΝΟ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥΣ....

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ κ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α) ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΕΣΕΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ;;; Β) ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ;;; Γ) ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΟΙ ΚΤΕΟ, ΤΕΛΗ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΣΗ κλπ Δ) ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝΕ ΟΙ ΛΟΓ/ΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΤΕ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ;;; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΝΑΡΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
ΚΙ ΑΛΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ;
15/03/2010 16:01
Μα κι αλλη ρύθμιση; Άλλοι ματώνουν και άλλοι γλυτώνουν. Ήμαρτον πια. Έτσι θα ματώσουμε; Μήπως έπρεπε να πει ο πρωθυπουργός κάποιοι θα ματώσετε, τους δικούς μας πάλι θα τους βολέψουμε;
ΑΛΗΤΕΙΑ !!!
15/03/2010 16:00
ΕΛΛΑΣ - ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΦΥΓΑ - ΑΠΑΤΕΩΝΑ - ΛΑΔΟΠΟΝΤΙΚΑ - ΚΛΕΦΤΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ.................
MARIA H KORINTHIA
15/03/2010 15:58
TO ANEKDOTO
An American is talking with a Greek... ''''In USA we have Barack Obama, Steve Wonder, Bob Hope and Johnny Cash''''.

So the Greek replies: ''''In Greece we have George Papandreou, No Wonder, No Hope and No Cash''''
Καίτη
15/03/2010 14:05
Ευκαιρία να πλήρώσουμε ό,τι ζητάνε και να το κλείσουμε το ρημάδι ή να πάμε στη Κύπρο να το ανοίξουμε ή αλλού. Δεν αντέχουμε άλλο τα καψόνια.
mitsos
15/03/2010 12:59
MA EINAI DYNATON NA TOYS XAIDEYOUN AKOMA!!!! EINAI DYNATON NA KSEROYN OTI DEN PLHRWNOUN GIA XRONIA KAI NA TOYS ANFFHNOYN NA SYNEXIZOYN ??? KAI META LEME POY PHGAN TA LEFTA!!!
FTANEI!!
MONO APO MIS8TOYS KAI EMESOYS FOROYS KSEROYN NA TA MAZEYOYN!!!
KA
15/03/2010 12:02
Σε λίγο θα διευρυνθούν οι εξαιρέσεις και τα παραθυράκια στη φορολογία για να μην θιγούν κλάδοι και “δικοί μας” π.χ υπάλληλοι βουλής , ταξιτζήδες , βενζινοπώλες κλπ ή όποιοι έχουν δυνατότητα να εκβιάζουν όπως ΟΛΠ και θα μείνουν να πληρώνουν τα “θύματα”.
Ακόμα με τις τόσες διευκολύνσεις που γίνονται πάντα, αυτό που συνάγεται είναι ότι αυτός που είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις σου στο κράτος είναι χαζός.

Αν τα μέτρα δεν αντιμετωπίζουν με ισότητα τους πολίτες και δεν αποπνέουν αίσθημα δικαιοσύνης , ας μη περιμένει η κυβέρνηση ότι θα αποδώσουν.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
15/03/2010 10:01
Ελπίζω νάναι το τελευταίο "χάδι" στους φοροφυγάδες! Κάποτε θα πρέπει να τους κάνουμε να τρέμουν καί όχι να περιμένουν την επόμενη ευνοϊκή ρύθμιση! Άντε γιατί, παράγινε το κακό!