ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης. Το ύψος του κυμαίνεται από 300 έως 1.300 ευρώ. Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2009 και η δεύτερη μέχρι την 30ή Ιουνίου 2010. Αναλυτικά:

Στους συνταξιούχους

Αύριο θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η πρώτη δόση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης. Μαζί με το επίδομα αλληλεγγύης, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα λάβουν τη σύνταξη Ιανουαρίου και το δώρο Χριστουγέννων. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών), αύριο Τετάρτη οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΣΑ (Αυτοκινητιστών)

και του ΤΕΒΕ θα λάβουν το επίδομα αλληλεγγύης μαζί με το δώρο Χριστουγέννων. Οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΑΕ (Εμπόρων) θα το λάβουν τη Δευτέρα 4/1/10 μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου.

Στους ανέργους

Εξάλλου, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) πρόκειται να καταβάλει έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης του ν. 3808/10.12.2009 για τη στήριξη των ανέργων. Δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης είναι:

● Όσοι κατά την 3η Νοεμβρίου 2009 εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ως μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 12 μηνών). ● Όσοι κατά τη 10η Δεκεμβρίου 2009, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου:

1. Επιδοτούνται λόγω ανεργίας ή επίσχεσης εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Το ποσό του επιδόματος δεν πρέπει ξεπερνά το ύψος του βασικού επιδόματος ανεργίας, προσαυξημένου λόγω οικογενειακών βαρών (454,25 ευρώ συν 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος κατά περίπτωση).

2. Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι και έλαβαν ή θα λάβουν εντός του 2009 τα εξής ειδικά βοηθήματα:

α. βοήθημα μετά τη λήξη επιδότησης ανεργίας (13 ημερομίσθια)

β. βοήθημα έπειτα από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων γ. βοήθημα αποφυλακισμένων Με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ, η καταβολή του επιδόματος γίνεται με την πίστωση τραπεζικού λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας. Οι δικαιούχοι που δεν έχουν ακόμη δηλώσει λογαριασμό ΕΤΕ θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και να δηλώσουν λογαριασμό στον οποίο εμφανίζονται πρώτοι δικαιούχοι.