ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΩ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Στο μικροσκόπιο εισοδήματα και περιουσίες επαγγελματιών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΗ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2009 07:00 |
 Στο μικροσκόπιο εισοδήματα και περιουσίες επαγγελματιών

Ηλεκτρονικό δίχτυ στη φοροδιαφυγή απλώνει το υπουργείο Οικονομικών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να διενεργεί ήδη διασταυρώσεις στοιχείων ανάμεσα στα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση για 1.000.000 επαγγελματίες. Πρόκειται για μία πρώτη εφαρμογή του πόθεν έσχες για όλους που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι θα εφαρμοστεί από το 2010, όταν οι φορολογούμενοι θα κληθούν να αναγράψουν στις δηλώσεις τους το σύνολο των εισοδημάτων τους αλλά και των περιουσιακών τους στοιχείων.

Προς το παρόν, οι διασταυρώσεις της ΓΓΠΣ περιορίζονται στα υπάρχοντα στοιχεία και αφορούν ξεχωριστά καθεμία από τις μεγάλες κατηγορίες επαγγελματιών.

Το σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου για τη ριζική αναμόρφωση του φορολογικού και τα ευρήματα της Γενικής Γραμματείας αναμένεται να αποτελέσουν «όπλο» στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, προκειμένου να πείσει τους κοινωνικούς εταίρους που θα μετάσχουν στον διάλογο για την αναγκαιότητα της καθιέρωσης πόθεν έσχες για όλους. Όπως σχολιάζουν αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τα ευρήματα των διασταυρώσεων θα αποτελέσουν επίσης μια πρώτη «μαγιά», ώστε με βάση αυτά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών να διενεργήσουν σαρωτικούς ελέγχους, για την άμεση τόνωση των εσόδων του προϋπολογισμού.

Στην πρώτη γραμμή των ελέγχων
Γιατροί, δικηγόροι, εργολάβοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες αλουμινίου αλλά και νυχτερινά κέντρα, πάργκινγκ, διαφημιστικές εταιρείες, κομμωτήρια, γυμναστήρια, εστιατόρια και φροντιστήρια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ελέγχων, με στελέχη του οικονομικού επιτελείου να διαβεβαιώνουν πως το φοροκυνηγητό δεν στρέφεται κατά επαγγελματικών ομάδων, αλλά κατά συγκεκριμένων φορολογουμένων που φοροδιαφεύγουν.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται μάλιστα στο πλαίσιο του διαλόγου για τις αλλαγές στη φορολογία που θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το εισόδημα που δηλώνουν στην Εφορία οι κατηγορίες των φορολογουμένων. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, εννιά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες δηλώνουν ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 30.000 ευρώ, την ώρα που μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς την παραμικρή δυνατότητα απόκρυψης εισοδημάτων δηλώνουν στην Εφορία το 68% των συνολικών εισοδημάτων και καταβάλλουν το 50,1% των συνολικών φόρων εισοδήματος. Ενδεικτικό είναι ότι το 2007, σε σύνολο 383.818 ελευθέρων επαγγελματιών, 356.130 (ή 93% του συνόλου) δήλωναν εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για 632.673 εμποροβιοτέχνες (που αποτελούν το 92% σε σύνολο 666.838 εμποροβιοτεχνών).

Φάκελος για κάθε φορολογούμενο
Με τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων που διενεργεί αυτήν την περίοδο, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων, όπου θα καταγράφονται για κάθε φορολογούμενο επαγγελματία τα εισοδήματα που δηλώνονται στην Εφορία σε αντιπαραβολή με τα στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία τους που είναι καταγεγραμμένα στη δήλωση. Όπου το σύστημα «χτυπάει κόκκινο» εντοπίζοντας ασυμφωνίες ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και τα στοιχεία κινητής και ακίνητης περιουσίας, θα εκδίδονται φύλλα ελέγχου και ο έλεγχος θα είναι πραγματικά εξονυχιστικός.

Η διαδικασία αυτή θα ενισχυθεί περαιτέρω από το επόμενο έτος και θα επε

Εννιά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες δηλώνουν ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 30.000 ευρώ
κταθεί στο σύνολο των φορολογουμένων, όταν με την αλλαγή του βασικού εντύπου της φορολογικής δήλωσης όλοι θα κληθούν να δηλώσουν στην Εφορία κάθε περιουσιακό τους στοιχείο, από μετοχές, ομόλογα και καταθέσεις έως ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και πισίνες. Μάλιστα, όπως παρατηρούν τραπεζικά στελέχη, η προαναγγελία εφαρμογής τού πόθεν έσχες για όλους έχει θορυβήσει μεγαλοκαταθέτες, ενώ δεν έχουν λείψει και μεμονωμένα φαινόμενα διαρροής καταθέσεων προς το εξωτερικό.

Το ενδεχόμενο καταγραφής των καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τους τραπεζίτες, καθώς θεωρούν απίθανη την αναδρομική φορολόγησή τους και πιο πιθανό το να δηλώνονται οι μεταβολές στο ύψος των καταθέσεων για να φαίνεται αν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα του φορολογουμένου. Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος δηλώνει καταθέσεις 50.000 ευρώ στις τράπεζες και το επόμενο έτος εμφανιστεί με καταθέσεις 500.000 ευρώ ενώ το εισόδημά του είναι για παράδειγμα 30.000

ευρώ τον χρόνο, αυτό θα αποτελέσει ένα σήμα για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να εξετάσουν την προέλευση των χρημάτων.

Όπου το σύστημα «χτυπάει κόκκινο» εντοπίζοντας ασυμφωνίες ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία, ο έλεγχος θα είναι εξονυχιστικός

Διασταυρώσεις και με ασφαλιστικά ταμεία

Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για την αξιοποίηση των δεδομένων που έχει στη διάθεσή του το Δημόσιο εκτείνονται πολύ πιο πέρα από τις διασταυρώσεις των φορολογικών δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου, από το 2010 θα τεθεί σε εφαρμογή η διασύνδεση των συστημάτων Τaxis με τα συστήματα Ιcis των τελωνείων και τα πληροφοριακά συστήματα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και άλλων υπηρεσιών, ώστε να διασταυρωθούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.


Έλεγχοι για ΦΠΑ, ενοίκια, δαπάνες

Μέχρι να πάρουν σάρκα και οστά αυτοί οι σχεδιασμοί, καθώς απαιτούνται επενδύσεις τεχνολογικού εξοπλισμού στη ΓΓΠΣ, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει επίσης να προχωρήσει σε σαρωτικές διασταυρώσεις για την καταβολή του ΦΠΑ από επιχειρήσεις, για όσους δηλώνουν εισοδήματα από ενοίκια, καθώς και για τους φορολογουμένους που δηλώσουν μεγάλες δαπάνες στην Εφορία για να πετύχουν μείωση φόρου.

Ειδικότερα, στο στόχαστρο των ελέγχων θα βρεθούν:

● Περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις που στο παρελθόν «ξεχνούσαν» να υποβάλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.

● Φορολογούμενοι με μεγάλες επιστροφές Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

● Όσοι καθυστερούν παραδειγματικά να υποβάλουν δηλώσεις φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ ή συγκεντρωτικές καταστάσεις.

● Επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών και εν συνεχεία εμφανίζονται να μην έχουν την παραμικρή συναλλαγή.

● Ιδιοκτήτες ακινήτων που αποφεύγουν να δηλώσουν τα ενοίκια που εισπράττουν για να γλιτώσουν φόρο.

● Φορολογούμενοι με δαπάνες- μαμούθ από κομμωτήρια, γυμναστήρια, εστιατόρια ή ιατρικές δαπάνες που οδηγούν σε έκπτωση φόρου.


Αφορολόγητο με αποδείξεις

Τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με αποδείξεις που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι μαζί με τη φορολογική δήλωση, εξετάζει τώρα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για ένα μέτρο με το οποίο επιχειρείται να δοθεί κίνητρο στους φορολογούμενους να ζητούν αποδείξεις δαπανών από επαγγελματίες και εμπόρους για αγορές αγαθών και πληρωμές υπηρεσιών, ωστόσο αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση του αφορολόγητου ποσού για μεγάλες κατηγορίες φορολογουμένων. Παρ΄ ότι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, εκτιμάται ότι σε κάθε περίπτωση αν τεθεί κάποιο συγκεκριμένο ποσό αποδείξεων που πρέπει να υποβάλει ο φορολογούμενος για να ωφελείται από το σύνολο του αφορολόγητου ποσού των 12.000 ευρώ, θα υπάρξουν αρκετοί που δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν με αποτέλεσμα να χάσουν μέρος από το αφορολόγητο. Για παράδειγμα, οι μισθωτοί με χαμηλά εισοδήματα ενδεχομένως να μην μπορούν να εξασφαλίσουν το ύψος των δαπανών με αποδείξεις που θα τεθεί ως όριο για τη διεκδίκηση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ.

Ενδεικτικό των διεργασιών είναι ότι πηγές του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν «καλή ιδέα» τις εισηγήσεις για κατάργηση του σημερινού γενικού αφορολογήτου των 12.000 ευρώ για μισθωτούς- συνταξιούχους και 10.500 ευρώ για τους υπόλοιπους και αντικατάστασή του από ένα σύστημα όπου ένα μέρος του αφορολόγητου θα συναρτάται με τις αποδείξεις δαπανών τις οποίες θα υποβάλλει ο φορολογούμενος στην Εφορία. Η πρόταση αυτή εκτιμάται μάλιστα ότι θα μπορούσε να συνδυαστεί με την εφαρμογή ΦΠΑ για όλους (γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, ασφαλιστές, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια) και την καθολική χρήση ταμειακών μηχανών την οποία έχει εξαγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την πρόταση, οι φορολογούμενοι, για να «κερδίσουν» το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, θα πρέπει να προσκομίσουν στην Εφορία αποδείξεις ενός συγκεκριμένου ποσού από δικηγόρους, κομμωτήρια, εστιατόρια, γυμναστήρια κ.λπ. Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών ότι όλοι οι φορολογούμενοι θα ζητούν αποδείξεις και θα υπάρξει άμεση αύξηση των εσόδων του κράτους από ΦΠΑ.

Επανέρχεται ο συντελεστής 45%
Θετικά εξετάζεται άλλωστε και η πρόταση για επαναφορά του υψηλού συντελεστή 45% για πολύ υψηλά εισοδήματα, με τον πήχυ να μελετάται να τεθεί στα 100.000

ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, εισόδημα πάνω από 100.000

ευρώ δηλώνουν σήμερα 4.777 μισθωτοί- συνταξιούχοι, 2.705 έμποροι και βιοτέχνες και 1.680 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Με την ισχύουσα κλίμακα ο ανώτερος συντελεστής 40% επιβάλλεται σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 75.000

ευρώ ενώ ο αμέσως προηγούμενος συντελεστής 35% επιβάλλεται για εισοδήματα από 30.000 έως 75.000 ευρώ, καλύπτοντας μεγάλο εύρος φορολογουμένων. Στις προτάσεις που μελετά η κυβέρνηση είναι να καθιερωθούν 6-7 συντελεστές από 4 σήμερα ενώ θα καταργηθεί η πρόβλεψη που υπάρχει από νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης για σταδιακή μείωση του συντελεστή 25% από το 2010 και έως το 2014 κατά μία μονάδα τον χρόνο. Σήμερα ο συντελεστής 25% επιβάλλεται για εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 ευρώ.

82
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!!
07/12/2009 13:43
ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ !!!!!! ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ !!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ !!!! ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ Δ.Υ. ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΧΩΡΑ !!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ 1) ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΩΛ____ΑΣ ΚΑΙ 2) ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ 8 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 3-4 ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ !!!!!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ !!!!!!! ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΔΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!! ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!! ΘΑ ΚΩΛΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...) !!!!! ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡ ΑΠΟ ΔΩ !!!!!!!!!!!!! ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΙΠΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ !!!! ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!
ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
07/12/2009 11:45
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΩ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ, ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ. ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΞΩΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ,ΟΠΟΥ ΤΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ,ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΝΕΟΥ" ΠΑΣΟΚ ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ" ΕΧΘΡΟΥ" ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ. ΠΟΥΛΑΝΕ "ΑΣΦΑΛΕΙΑ" ΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.
ΑΦΜ
06/12/2009 23:30
Ο κωδικός που αναφέρομαι είναι ο 051 στο Ε1 της φορολογικής δήλωσης. (ο 049 αφορα υδραυλικους, ηλεκτρολόγους κλπ). Προφανώς όσα λέω αφορούν φορολογία εισοδήματος και όχι ΦΠΑ αφου οι γιατροί εξαιρούνται του ΦΠΑ.
Η έκπτωση φόρου αφορά όλους όσους έχουν φορολογητέο εισόδημα είτε φοροδιαφεύγουν είτε όχι. Αυτοί που δεν έχουν φορολογητέο εισόδημα προφανώς δεν αντέχουν να πληρώσουν ιδιώτες γιατρούς οπότε δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε.
Τα μαθηματικά είναι απλά (3ης γυμανασίου) και με αυτά προκύπτει ότι σε περίπτωση που δεν κοπεί απόδειξη χάνουν οι πολίτες (ανεξάρτητα αν είναι νομόταγείς) και όχι το κράτος. Προφανώς όχι κατά απόλυτους αριθμους. Αλλά τα ποσά δεν είναι τέτοια ώστε να δικαιολογούν της φαμφάρες του υπουργού οικονομικών.
trakas
06/12/2009 22:03
ws gnoston to kolonaki forodiefevge panta
mesa se 3 vdomades megala posa trapezikwn logariasmwn figane gia exw opote as kopiasete na forologeisete tus afragus kolonakiwtes pu exun mono 10.000 € kata8eseis sthn trapeza kai pwliteirio xthmatwn sthn mykono Rodo Paro klp
anikiasta diamerismata klp... den magwnontai etsi efkola oi atshdes vre opu yparxei kleidwnia yparxei kai klidi pu thn anigei
(10*7plus4)plus(x=0)= that’s all
06/12/2009 21:08
@ ΑΦΜ 6/12/2009 20:35 Αυτοί που δεν παίρνουν - σχεδόν όλοι μας - αποδείξεις από τους γιατρούς είναι και εκείνοι που δεν έχουν φορολογητέο εισόδημα και ασφαλώς οι φοροφυγάδες. Άρα μόνο το κράτος και νομοταγείς πολίτες χάνουν! Αν δεν κάνω λάθος, οι ιατρικές υπηρεσίες δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ.
ΑΦΜ
06/12/2009 20:35
Σε σχέση πάντως με τους γιατρούς ισχύει το εξής. Η απόδειξη που σας κόβει ο γιατρός εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα. Άρα αν σας κόψει απόδειξη πχ 500 ευρώ το κράτος σας επιστρέφει περίπου 150 ευρώ από τον φόρο σας. Οπότε ο γιατρός πληρώνει πάνω κάτω 150 ευρώ φόρο. Αν δεν σας κόψει απόδειξη πληρώνετε αυτά τα 150 ευρώ στην εφορία αλλά δεν τα πληρώνει ο γιατρός. Δηλάδη αν ο γιατρός δεν σας κόψει απόδειξη εσείς πληρώνετε επιπλέον τον φόρο του. Για το κράτος όμως έρχεται μία η άλλη. Άρα προς τι η δημοσιότητα για την υποτιθέμενη φοροδιαφυγή των γιατρών του Κολωνακίου;;;!!!
ELIX
06/12/2009 20:25
NA GINETAI SISTHMATIKH FOROPARAKOLU8ISH SE 4 APO TA 12 EKAT ELLHNWN MESW H/Y PROGRAMATWN TAKTIKES DHGMATOLIPSIES GIA 2 XPONIA KAI ELEXOS EFORIAKWN PWS KANUN TEIS DULIES TUS
AFTIMERWN PARADWSH TU FPA AS AGORASEI H ELLAS ESWT DYHTIO APO KAPIA EVRWPAIKH XWRA PU EXEI EXELIGMENO FOROLOGIKO PROGRAMA ME MIKRH FOROROH H TRYPA THS PARAOIKONOMIAS EINAI STHN ELLADA 62 DIS € MAVRH AGORA KAI APO THN MH PARADOSH FPA ALLA 23 DIS€ EPISEIS APO XASIMO EIDIKU FORU TSIGARA POTA VENZINH KLP ALLA 12 DIS €
OLES OI TIMES AFTES EINAI AKRWS ELASTIKES EPISHS H KYVERNISHS NA ZHTAEI APO TUS EVRWSINETERUS
PERIUSIAKA STOIXEIA YPOPTWN FOROAPATHS
MONO ETSI 8A GINEI PATAXH THS FOROAPATHS MEXPI TOTE
OI DIKIGWROI GIATROI KLP 8A DHLWNUN XPONIATIKES APODOXES 10.000 € KAO OXI PARAPANW
STERWNTAS THN KOINWNIA APO POLITIMUS PORUS PROS PEDEIA YGEIA KAI ENISXISH FTOXWN
AS APXEISETE PRWTA VAZWNTAS THN EKLHSIA NA PLHRWSEI TON OVOLON THS PROS TUS FTWXS KAI TO KRATOS TA MIRAZEI SE AFTUS OPWS TO GRAFEI H VIVLOS
ΚΩΣΤΑΣ
06/12/2009 19:37
ΤΑ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΜΒΟΥΛΕΣ ΤΩΡΑ?
ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?
ΠΑΝΟΣ
06/12/2009 19:35
Είναι καλύτερα να πληρώσουν οι απατώνες φοροφυγάδες ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ κλπ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ που ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ και ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ χωρίς να δηλώνουν δεκάρα από τα επιλέον εισοδήματα τους.
Και φυσικά οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ με τις ΜΙΖΕΣ τους .
ΑΦΜ
06/12/2009 19:03
Αχ, τι καλά λεφτά θα βγάλουν οι εφοριακοί αυτοί την περίοδο. Για τα επόμενα χρόνια θα τρώνε και θα πίνουν στην υγεία των εύπιστων κορόιδων που πιστέψαν στην κυβερνητική προπαγάνδα.
300 καλοπληρωμένοι καραγκιόζηδες είναι ικανοί να εξαπατήσουν 10.000.000 έλληνες. Αυτή είναι η κατάντια μας...
ΜΚ
06/12/2009 18:03
ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΣΟΔΑ

Να γινει εκτακτος φορολογικος ελεγχος στους Ιδιοκτητες Ακινητων για να διαπιστωθει αν δηλωνονται τα εσοδα τους απο ενοικια.
ΜΚ
06/12/2009 17:59
Νεα Προοδευτικη Φορολογικη Κλιμακα

Ναι στο συντελεστη 40% για εισοδηματα πανω απο 75 χιλ Ευρω και ναι στο συντελεστη 45% για εισοδηματα πανω απο 100 χιλ Ευρω.
ΜΚ
06/12/2009 17:55
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ

Γιατι η Βουλη των Ελληνων δεν ακολουθει το παραδειγμα του κυριου Προβοπουλου της ΤτΕ για τη μειωση των μισθων των Βουλευτων?

Συγχαρητηρια στο κυριο Προβοπουλο.

Ευχομαστε να δουμε παρομοιες κινησεις τουλαχιστον απο τη Βουλη των Ελληνων.
ENAS
06/12/2009 17:51
KWSTANTINE AKRIVWS AFTO PU SIMVAINEI STHN GERMANIA SIMVAINEI KAI STHN FINLANDIA
ETSI EINAI SINTONISMENO TO EVRWPAIKO SYSTHMA
H APODIXIS EINAI TAFTOXPONWS KAI EGIHSIS POIOTHTOS
PAROXWN YPHRESIWN KAI EIDWN AN PSWNISEIS ENA PRAGMA KE AN EXEI 5 XPONIA EGIHSH MONO ME THN APODIXH AGORAS BOREI NA SU ALAXH H NA SU TO DIOR8WSH O POLITHS TO IDIO KAI GIA OLES TIS ALLES YPHRESEIES KAI AN DEN DEXETAI O POLWN YPHRESIA NA SU KOPEI APODIXH TILEFWNISE STHN YPHRESIA KATANALWTU KAI AFTH KALEI EFORIA KLP KAI KA8ARIZEI THN DULIA STO TAKA TAKA AFTO EINAI EVRWPH H ELLAS KATANTHSE BANANIA
LOIPWN KANTE KA8ARSH MHPWS TA TAMEIA DUNE KANENA FRAGO TELIKA
ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ
06/12/2009 17:33
ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ?
ΔΙΑΒΑΣΤΕ


Αθήνα, Σεπτέμβριος 2009
Αγαπητοί συμπολίτες

Κάτοικοι του περιβαλλοντικά καταπονημένου κέντρου της Αθήνας, ιδιοκτήτες ακινήτων. επανερχόμαστε με νέο φυλλάδιο για το Πεδίο του Άρεως, αυτή τη φορά για την ιστορία και τη νομοθεσία που το διέπει για να κατανοηθούν πλήρως οι λόγοι της αντίδρασης μας.

-> Με το ΦΕΚ 201/27-7-1887 του Βασιλέως Γεωργίου Α εντάσσεται στο σχέδιο πόλεως
το οποίο ρυθμίζει τον χώρο του Π.Α πάνω στο αντίστοιχο σχεδιάγραμμα με
ερυθρές εστιγμένες γραμμές. Με έκταση 477 στρεμμ. το Πεδίον του Άρεως περιλαμβάνει
και την αποκαλούμενη έκταση Φινόπουλου και το δάσος της Σχολής Ευελπίδων.
-> Τον Ιούλιο του 1900 (ΦΕΚ) το ΠτΑ κηρύχθηκε κήπος, αλλά δύο χρόνια αργότερα, στις
10-12-1902 ο Βασιλεύς, κηρύσσει την έκταση ΔΑΣΩΤΕΟ ΑΛΣΟΣ,
που σημαίνει ότι πρέπει να φυτεύεται και να τυγχάνει περιποίησης. Έκτοτε ο χαρακτηρισμός
αυτός παρέμεινε σε ισχύ. Έχει σημασία αυτό, γιατί σε δασωτέα έκταση δεν μπορεί κανείς, μα
κανείς να κατασκευάσει οτιδήποτε. Σκεφθείτε τα δάση που κάηκαν πρόσφατα στην Αττική.
-> ΠΑΡΚΟ και ΑΛΣΟΣ σημαίνουν στον νόμο το ίδιο πράγμα: ΔΑΣΟΣ, κι ας είναι τα άλση μιας
πόλης εν μέρει φυτεμένα από ανθρώπινο χέρι. Επειδή είναι απαραίτητα για την επιβίωση,
προστατεύονται με αυστηρή νομοθεσία.
-> Το 1927 συγκροτήθηκε η Επιτροπή Δημοσίων Κήπων και Δενδροστοιχιών και δόθηκε προτε-
ραιότητα στη διαμόρφωση του ΠτΑ, αφού το διεκδικούσαν για κατασκευή Δικαστικού Μεγά-
ρου και Εθνικού Θεάτρου, ενώ η εταιρία Πάουερ (η τότε ΔΕΗ) πετούσε εκεί τα προϊόντα
εκσκαφής της σήραγγας του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Κηφισιάς-Πειραιώς !
-> Ο νόμος 4173 του 1929, άρθρο 150 παρ. 2 αναφέρει ότι τα κηρυχθέντα ως δασωτέα εδάφη
δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό και κατόπιν αιτήσεως του Υπουργού
Γεωργίας κατεδαφίζονται τυχόν εγειρόμενα κτίρια.
Το Πεδίο του Άρεως βρίσκεται μέσα στο ρυμοτομικό σχέδιο της Αθήνας, αλλά αυτό δεν
σημαίνει ότι δεν είναι ΔΑΣΟΣ δασωτέο. Απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας του 1934.
-> Σύμφωνα με το ΦΕΚ 282 Α του 1941 (μέσα στην Κατοχή !), το Πεδίο του Άρεως πρέπει
υποχρεωτικά να συντηρείται και να επεκτείνεται.
-> Στο φύλλο 4 τεύχος 4 της 10/11/1973 Εφημερίδας της Κυβερνήσεως του Βασιλείου της
Ελλάδος στο άρθρο 4 με τίτλο Πολεοδομία-Βασιλικά Διατάγματα "Περί Τροποποιήσεως του
Ρυμοτομικού Σχεδίου Αθηνών" Εγκρίνεται ΜΟΝΟΝ στο Ναό των Ταξιαρχών, διαμόρφωση
υπογείου χώρου για ανέγερση αποθήκης και αφοδευτηρίου. Στη δεύτερη παρ. αναφέρεται
ότι η ανώτατη στάθμη της επικαλύψεως των ως άνω αναγερθησομένων υπογείων, αποθήκης
και αφοδευτηρίου, σε κανένα σημείο της δεν επιτρέπεται να υπέρκειται της φυσικής
στάθμης του εδάφους ( κάτι το οποίο σε έγγραφά της η Διαχειρίστρια Αρχή
της Υπερνομαρχίας το παραβλέπει ).
-> Διαχρονικά αργότερα θεσπίσθηκαν αυστηροί προστατευτικοί δασικοί
νόμοι. Η υποχρέωση αναδάσωσης χάνεται μόνον εφόσον η συγκεκριμένη περιοχή δεν ήταν
δασική πριν από το 1975. ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΗΡΥΓΜΕΝΗ
ΔΑΣΩΤΕΑ, ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ.
-> Από το 1950 δημιουργείται το θέατρο Άλσος του Οικονομίδη, το Green Park και αργότερα το
θέατρο Αλίκη. Παραχωρoύνται από την ΚΕΔ υπό τον ορο της ΜΗ ΚΟΠΗΣ ΔΕΝΔΡΩΝ
& ΘΑΜΝΩΝ 5 στρέμμ. στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο. Όρος που εν μια νυκτί
δεν ετηρήθη και παρεβιάστη η δε έκταση διαστρώθηκε με ταρτάν και κτιριακά συγκροτήματα!
Ως πρόσφατα το ΠτΑ ποδοπατούνταν από χιλιάδες κόσμου σε εκθέσεις βιβλίων,
Ανθοκομίας και παρόμοιες φιέστες. Ευτυχώς αυτό σταμάτησε, δεν ξέρουμε όμως πότε θα ξαναρχίσει……
-> Έγγραφο του Δασάρχη σύμφωνα με το Αρχείο του, δηλώνει ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις
και πάσης φύσεως κατασκευές που έγιναν στο παρελθόν επί αναδασωτέας εκτάσεως του
Πεδίου του Άρεως, όπως δρόμοι, πλατείες, αναψυκτήρια, θέατρο κλπ. εξαιρουμένων των
εγκαταστάσεων του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου ( παλαιό στίβο ) που εντάχθηκαν στο
εγκεκριμένο Ρυμοτομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, έγιναν χωρίς έγκριση της αρμόδιας
δασικής αρχής δηλαδή αυθαιρέτως και χωρίς να έχει εγκριθεί αρμοδίως άδεια επέμβασης.
Όλα τα άλλα, αγαπητοί συμπολίτες, είναι εκ του πονηρού.
Οι πυρκαγιές του 2007 και του 2009, όπου και χάθηκαν 250000 δασικά στρέμμ. μας κόβουν τον αέρα που αναπνέουμε, ανεβάζουν τη θερμοκρασία της πόλης κατά 2-3 βαθμούς και μας παροτρύνουν και εξαναγκάζουν σε…αγορά κλιματιστικών με κυβερνητικές επιδοτήσεις.
Τώρα έρχονται και οι παράπλευρες απώλειες της περιβαλλοντικής καταστροφής από την Ανάπλαση του 2008 που κοστίζει πάνω από 9 εκατομμύρια και 150 χιλιάδες ευρώ €. Έτσι σε περιόδους ισχνών αγελάδων και πρωτοκαθεδρίας στην διαφθορά για την χώρα μας η σπατάλη δεν έχει τέλος.
Ενώ η σύμβαση προέβλεπε ρητά να πάει το 59% σε κατασκευαστικές - οικοδομικές εργασίες και μόνον το 9% σε φυτοτεχνικές, τώρα ανατρέπονται τα ποσοστά και μας λένε σύμφωνα με έγγραφα τους ότι 60% δαπανάται για φυτοτεχνικές εργασίες, επειδή ξεσηκώθηκε ο κόσμος.
Και εύλογο το ερώτημα, πού ξέρει ο πολίτης πού πάνε τελικά τα τεράστια αυτά ποσά σε περίοδο κρατικής υπερχρέωσης…..όταν σημαντικές εκτάσεις εντός του Π.Α σφραγίζονται και συμπιέζονται. Το πρώην Φυτώριο 8 στρεμμάτων δεν περιλαμβάνεται στην εν λόγω Ανάπλαση η δε έκταση των Κτιρίων Διαχείρισης, αποτυπώνεται σύμφωνα με τα σχέδια ως αποκλεισμένη, περιφραγμένη και μη κοινόχρηστη.

Μα, θα απορήσετε, δεν υπάρχει Επιτροπή Κατοίκων ; Ναι, υπήρχε, έκανε ορισμένες καλές πράξεις, αλλά αφότου η κ. υπερνομάρχης δημοσιοποίησε τα έργα της ανάπλασης για αγνώστους λόγους η Επιτροπή προφανώς αυτοδιαλύθηκε. Ένα μέλος της απέμεινε, που, διαθέτοντας τα κλειδιά των περιφράξεων, ξεναγεί με τις ευλογίες της υπερνομαρχίας τον κόσμο στα υπό ανάπλαση έργα με περίφραξη συρματοπλέγματος και λινάτσας φερετζέ, που αφαιρουν από το ΠτΑ εξήντα συνολικά στρέμματα, υποβαθμίζοντας και καλύπτοντας το με νταμαρόχωμα και μετατρέποντας το με σκληρές επιφάνειες, όπου αργότερα ενδεχομένως κάποιος άλλος πολιτικός θα στήσει μαγαζιά και τραπεζοκαθίσματα. Το υπόλειμμα αυτό μιας πάλαι ποτέ Επιτροπής συνεντευξιάζεται και δημοσιεύει ανακρίβειες, μη όντας σε θέση να κατανοήσει τις βίαιες καταπατήσεις του νόμου και του κοινωνικού συμφέροντος. Η απάντησή του είναι και πού θες να ξέρω εγώ ;

Πώς υπολογίσθηκαν τα 60 στρέμματα δηλαδή το της δασικής εκτασης; από πραγματογνώμονα αρχιτέκτονα που δούλεψε επί πολλούς μήνες με τα τοπογραφικά σχέδια, με μετροταινία (?) και κυρίως με γνώση του αντικειμένου. Χρειάζεται ειδικευμένους ανθρώπους η αντιπαράθεση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών, την οποία ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής, που μελέτησε τις ενστάσεις μας ενεργοποιήθηκε περί των Αυθαιρέτων.
Πολλοί εξέχοντες πολίτες και 25 Αθηναίοι δικηγόροι και καθηγητές πανεπιστημίων με πρώτο τον καθηγητή και πρώην υπουργό Γεώργιο- Αλέξανδρο Μαγκάκη, έχουν υπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας μας και θα ακολουθήσουν κι άλλοι..
Προς το παρόν ασχολούμαστε με μετρήσεις και επιμετρήσεις για να αποδείξουμε το εύρος της περιβαλλοντικά εγκληματικής Σφράγισης εδάφους και ενταφιασμού Δομικών υλικών στην αιωνόβια έκταση του Πεδίου του Άρεως.http://kyameftopedioareos.blogspot.com

Gatzoflias konstantinos
06/12/2009 16:46
Kyrie papakostantinou,oi apodixis einai sostes,alla den ftanoun.
H topothetisi ton apodixeon stin forologiki dilosi einai kai
afto sosto,alla oute kai afto ftani.
H apodixi den einai mono gia tin eforia aparetiti,alla periexi kai tin engiisi tou texniti gia tin ergasia pou exi kani.
Se periptosi pou yparxi diafora metaxi pelatou kai tou texniti
kai katalixi i ypothesi sta dikastiria,prepi opelatis na mpori nabri to dikaio tou sto dikastirio se xrono ligon ebdomadon(stadikastiria simera briskis to dikaio sou kai an to bris ,meta apo xronia)
H apodixi prepi na boithai to kratos na pari tin eforia pou tou
aniki kai meta ton pelati gia nabri engiisi kai asfalia apo ton
texniti po prosferi ipiresia.
Kyrie Papakonstantinou ,
stin Gemania auto to sistima iparxi,mporite na to kanete ki eseis,tote tha exete dipli epitixia gia na parete tin eforia pou
aniki sautin tin tyranismeni Ellada
mefilikous xairetismous apo tin Germania
sakis dinas
06/12/2009 16:45
to kratos ta teleytaia xronia(kamia 35 diladi) miazei me magazi pou exei 10 statherous pelates kai epeidi den vgainei anevazei tis times sinexeia.pote epitelous se auti tin xvra the doume ependyseis pou tha anavasoun to viotiko epipedo tvn katoikvn tis.emeis eprepe na poulame hlektriko reyma se oli tin europi me ton ilio kai ton aera pou exoume antitheta agorazoume apo ola ta valkania..baria biomhxania miden...thelo na do mia kybernisi pou den tha psaxnei forous alla politiki gia anaptiksi koitontas sto mellon.oi foroi den einai i lisi tou provlimatos.den einai dinaton na prospathoume na siglinoume stous forous sta kausima sta pota sta tsigara stis asfaleies se otidipote einai ypsilotero stin europi alla na min vlepoume oti exoume tious xamiloterous misthous......einai geloio.euxaristo
ΜΚ
06/12/2009 16:45
@ Τανια

Συμφωνω με την αρση της Μονιμοτητας των ΔΥ, την μειωση των Βουλευτων, Υπουργων, Δημαρχων & Κοινοταρχων, Κρατιων Οργανισμων & Επιτροπων και την εν γενει μειωση του Κρατους με ευρεια εννοια.

Παραλληλα αναμενουμε οτι οι λιγοτεροι ΔΥ και το μικροτερο Κρατος θα αυξησουν την παραγωγικοτητα τους και θα τεθει ενα τελος στην εκμεταλλευση του μισθωτου & συνταξιουχου που πληρωνει αδιαμαρτηρητα ολους τους φορους του και τις εισφορες του.

Αναμενουμε την πληρη, πιστη και χωρις διακρυνσεις εφαρμογη των νομων.
ΜΚ
06/12/2009 16:33
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

Στη κατασταση που βρισκομαστε εχω τη γνωμη η πληρης και πιστη εφαρμογη των ηδη υπαρχοντων νομων απο ολους και πρωτιστα απο την πολιτεια θα βοηθησει τα μεγιστα.

Θα βοηθησει στη μειωση της φοροδιαφυγης, εισφοροδιαφυγης, των σκανδαλων, της κερδοσκοπειας, των κλοπων, της διασπαθησης δημοσιας περιουσιας, των δημοσιονομικων ελλειμματων, της φτωχιας, της εκμεταλλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο, της ατιμωρισιας, της αναξιοπιστιας, των παραβιασεων του ΚΟΚ, των (εργατικων και αυτοκινητιστικων) ατυχηματων, των καταλυψεων, της μολυνσης του περιβαλλοντος, των αυθαιρετων, των πυρκαγιων και της ολης κοινονικοοικονομικης κατρακυλας.
Ροβεσπιερος
06/12/2009 16:18
ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Πιστη Εφαρμογη του Ποθεν Εσχες (και εκτακτος φορολογικος ελεγχος) για

τους πολιτικους, τους βουλευτες, τους υπουργους, τους γραμματεις υπουργειων, τους αστυνομικους διευθυντες, τους λιμενικους διευθυντες, τους τελωνες, τους εφοριακους, τους διευθυντες κρατικων οργανισμων, τους διευθυντες υπουργειων, τους Δημαρχους και Κοινοταρχες, τους συνδικαλιστες, τους ελευθερους επαγγελματιες (γιατρους, αρχιτεκτονες, πολεοδομους, μηχανικους, δικηγορους, εστιατορες, εκτελωνιστες, εκμεταλλευτες παρκινγ, κεντρα διασκεδασεως,

Πρεπει να γινει κατι και συντωμα, πριν οι μισθωται και συνταξιουχοι παρουν αναποδες.

Να τερματιστουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ οι μαιμου

συνταξεις, επιδοματα, παροχες, επιδοτησεις, επιχορηγησεις, κρατικες και δημοσιων οργανισμων επιτροπες, συμβουλοι υπουργειων, δημοσιων οργανισμων, θεσεις καθηγητων πανεπιστημιων, εξωπλιστικα προγραμματα, θεσεις σε υπουργεια, πανεπιστημια, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, αποστολες εξωτερικου, κλπ.

Να μειωθει ο αριθμος

των υπουργων, βουλευτων, δημαρχων & κοινοταρχων, γραμματεων υπουργειων, κρατικων οργανισμων, επιτροπων, κλπ.

Δεν παει αλλο.
Παράγκας
06/12/2009 15:23
#Από το 2011, λέει, η ανάκαμψη στην ελλαδίτσα#.......Η ......χαρτορίχτρα το είπε αυτό;;;;;;;;.......Με το μπαράζ των 25.000 προσλήψεων στο ΔΗΜΟΣΙΟ και τις #τακτοποιήσεις# μονιμοποιήσεων, προβλέπω να παίζουμε στα #μπαράζ#, για να σωθούμε!!!!!! .........
Παράγκας
06/12/2009 15:06
Βγάλτε μια κόλλα χαρτί…. Πρόχειρο Διαγώνισμα. α) Τι παράγουμε ως χώρα; β)Τι καταναλώνουμε ως χώρα; γ)Τι εξαγωγές έχουμε; δ)Τι παιδεία και Παιδεία έχουμε; ε)Ποια η θέση μας στο Διεθνές πολιτικοκοινωνικό στερέωμα; στ)Τι εισάγουμε ως χώρα; ζ)Τι πολιτικούς έχουμε; η)Πόσοι εργάζονται στο δανειζόμενο και καταχρεωμένο Δημόσιο; θ)Πόσα χρωστάει ο καθένας μας και οι καινούριες γενιές; ι)Πόσοι ζουν με το όνειρο της (αξιοκρατικής;;;;) μονιμοποίησης στο Δημόσιο; Απαγορεύονται τα σκονάκια και η αντιγραφή….. Χρόνος: Άπλετος(;).
Παράγκας(ζω ανάμεσα σε 1.005.000 Δ/Υ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).
06/12/2009 14:59
Εν τω μεταξύ όλη η ανθρωπότητα, μετά το DUBAI, παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, την προσπάθεια-πείραμα μιας κουκίδας 11.000.000 πολιτών, να σπάσει το φράγμα του 1.005.000(!!!!!!!) Δημοσιουπαλλήλων (Μονιμοποίηση χιλιάδων s-t-a-g-e, συμβασιούχων με προγράμματα Μαθητείας από κορβανά του Ιδιωτικού Υπαλλήλου(Η-Μ-Α-Ρ-Τ-Ο-Ν!!!!!!!!!!!!!!!) στο Κράτος Α.Ε….). Χορηγός του πειράματος, τα εκατομμύρια δανεικά που δίνουν κατά καιρούς σε αυτή τη χώρα-πρότυπο…….. Go For It Greece, Go!!!. Live your myth in Greece….._ (Α!!!!!! Πάμε για δάνειο ΚΑΙ από την Τσάινα, 25.000.000.000 €;;;;;. Και με τι......ανταλλάγματα;;;;;;;).....
Τανια
06/12/2009 14:47
Επισης ειναι καιρος οι 300 βουλευτες να γινουν 200(νομιζω οτι το συνταγμα το επιτρεπει)....η ιστορια εδειξε οτι οσο περισσοτεροι τοσο περισσοτεροι τρωνε...!!!!
Τανια
06/12/2009 14:44
Οσο συνεχιζουν να προσλαμβανουν κοσμο στο δημοσιο ασπρη μερα δεν θα δουμε....!!!!
Πιστεψα οτι το Πασοκ θα τολμουσε την αρση της μονιμοτητας ΑΛΛΑ φοβουνται το πολιτικο κοστος ελα ομως ετσι οπως ενεργουν το κοστος για αυτους θα ειναι χειροτερο....ειδικα οταν ακουμε οτι βουλευτες προσλαμβανουν φιλεναδες και βαζουν σε θεσεις κλειδια μελη της οικογενειας τους....ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!
@ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!
06/12/2009 13:53
@ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!
Εγώ λέω ότι είναι καλύτερα να πληρώσουν οι απατώνες φοροφυγάδες ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ κλπ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ που ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ και ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ χωρίς να δηλώνουν δεκάρα από τα επιλέον εισοδήματα τους.
Και φυσικά οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ με τις ΜΙΖΕΣ τους
CHARIS
06/12/2009 13:30
Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται οι εκάστοτε κυβερνώντες οτι όσο πιο εντατικούς φορολογικούς ελέγχους διενεργούν , τόσο πιο πλούσιοι θα γίνονται οι εφοριακοί.
Πιστεύω οτι μόνο η θέσπιση δίκαιων αντικειμενικών κριτιρίων , θα φέρει αποτελέσματα.
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ
06/12/2009 13:09
AXAXAXAXAX!!!MONO GIA FOROYS LETE ALA TOPWS THA MAS DWSETE XRHMATA EMAS TOYS ELEYTHEROYS EPAGELMATIIES DEN TO AKOY POYTHENA PWS NA SAS DWSOYME AN DEN MAS DWSETE!!!
EIME ELEYTHEROS EPAGELMATIAS ESTIATORIO, KAFE,BAR,
STOPHLIO!!!(PARALIA)DOYLEVO OLO TO XRONO ALA MONO TO KALOKERI KANW EISPRAKSHS TO XEIMWNA TOIPOTA PARA OLA AYTA MENW ANOIXTOS ME THMHMA NA MIN MPORO NA PLHROSW TIS KATHIERINES OY ANAGES!!!
KE MENW ANOIXTOS GIA NA MHN RIMAKSI H PERIOXH MOY!!!
KE OTAN PAME TRAPEZA GIA KAPIO DANEIO MOY LENE EXEIS KERDH!!!! XAXAXAXAXAXA!! EDW GELAME KALA AN EXW KEDDH TI NA TO KANW TO DANEIO????
KE ME KOITANE SAN XAZH!!! GIAYTO SAS LEW KOITAKSTE KAI TA PERIERGA!!!THA MAS PAROYNE TA MAGAZIA KE TA SOVRAKA MAZI!!!!!
BOITHIAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
DEN EINE TAPRAGMATA OPWS ESEIS TA VLEPETE STIS MEGALES POLEIS!!!!!
giogud
06/12/2009 12:28
"Φόρος και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα!"... Από το έθνος το δημοσίευμα. Δηλαδή για κάποιο οικόπεδο που σήμερα δεν έχει καμία αξία, δεν παράγει κανέναν πλούτο, δεν μπορεί να οικοδομηθεί, εγώ θα πληρώσω φόρο; Βάλε το ακίνητο μου στο σχέδιο πόλεως, φτιάξε δρόμους, ΠΑΡΚΑ, σχολεία στην περιοχή μου και μετά έλα φορολόγησε με. Αλλιώς είσαι ληστής. Μη τολμήσουν. Τα δέκα στρέμματα χωράφι που μου άφησε ο παππούς μου μέσα στον βάλτο και δεν μπορώ καλά καλά να το πουλήσω θα πληρώσω φόρο; Να πιάσει τους φοροφυγάδες και να αφήσει τον κοσμάκη ήσυχο. Αν συνεχίσουν έτσι βλέπω ένα 20% να έρχεται γρήγορα (προς θεού μακρυά από ΝΔ).(ψηφίζω εδώ και 15 χρόνια πασοκ)
Βασίλης Πουζάκας
06/12/2009 12:16
@ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Όσο για το βλάκας δεν έχω άποψη για την ευφυία σου. Όσο για το ότι ήρθε η ώρα να πληρώσω, δυστυχώς πληρώνω κ δεν φοροδιαφεύγω, όχι φυσικά διότι το επέλεξα αλλά διότι δεν μου το επιτρέπει η δουλειά μου. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν περιμένω το δώρο των Χριστουγέννων για να πάρω δώρα ούτε το επιδομα αδείας για να πάω στο χωριό μου. Εγώ τις αντοίστοιχες μέρες μετράω αν έχω να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου και υπολογίζω χαμένα μεροκάματα.
delta
06/12/2009 11:18
mhpws xerete poso kostizei sto kratos mia mera apergeias
den xerete fisika
ka8e mera argeias kai apergeias h ellas paei mia mera pisw apo teis alles evrwpaikes xwres pu den exun afta..
se kapies xwres akoma kai sthn mera ths e8nikhs tus eopths ta katasthmata einai anoixta..
opote to kratos yspratei fpa klp kai oi ergazwmenoi exun elefterh mera thn epomenh mera normal 5 8imero
7.5 oro sthn ellada exei argia kai apergia fate ta kulurgia twra
parte epitirish san ta mora.. kai zitianepste gia kanena evrw
mhpws sas daneisun
ti patriotismos einai aftos vre san den ntrwpwmaste
pws katanthsame emeis oi ellhnes
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
06/12/2009 10:39
Κύριε Παπακωνσταντίνου,
Ότι χρωστάμε σήμερα ως χώρα, δηλαδή 300 δις ευρώ περίπου, είναι μέρος μόνο αυτών, που οι φοροφυγάδες καί φοροκλέφτες απομύζησαν τα τελευταία χρόνια από τον δημόσιο κορβανά. Μ''αυτά τα κλεμένα χρήματα, έχουν χτιστεί βίλες, πισίνες, εξοχικά, έχουν αγοραστεί κότερα, φουσκωτά, υπερπολυτελεί αυτοκίνητα, έχουν αγοραστεί χιλιάδες ακίνητα, μαγαζιά καί διαμ/τα ώστε καί μέσω ενοικίων να συνεχίσουν ν''απομυζούν των ιδρώτα μας. Πάρτε τα Ε9 με τις τεράστιες περιουσίες και καλέστε όλους έναν-έναν να αιτιολογήσουν τήν αγορά ή τήν κατασκευή με τα δηλούμενα εισοδήματα, είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι, όχι μόνο δέν μπορούν να αιτιολογήσουν τήν αγορά ενός έστω ακινήτου, αλλά χρήζουν καί της αλληλεγγύης μας για να μήν πεθάνουν της πείνας. Πάρτε απ''τις ανάλογες διευθύνσεις των Νομαρχιών, κατάσταση
μέ όλα τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα που αγοράστηκαν τα τελευταία χρόνια. Είναι βέβαιο ότι, οι ιδιοκτήτες τους, με τα εισοδήματα που δηλώνουν, δέν θα μπορούσαν ούτε τα ρεζερβουάρ τους να φουλάρουν με βενζίνη.
Κύριε Παπακωνσταντίνου,
Έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια μια τεράστια περιουσία στα χέρια ορισμένων ανθρώπων, πλήν όμως δέν τους ανήκει.
Ανήκει στον Ελληνικό λαό, διότι ο Ελληνικός λαός δανείστηκε 300 δίς από τήν διεθνή αγορά καί έχει βάλει το κεφάλι του στον τορβά, για να καλύψει τα ανοίγματα που δημιούργησαν στον κρατικό κορβανά, οι κλεψιές των φοροφυγάδων καί φοροκλεφτών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα κλοπιμαία, για τήν δημιουργία αυτών των τεράστιων περιουσιών.
Βρείτε τα κλεμένα, κοστολογήστε τα, εισπράξτε τα καί πληρώστε τα δανεικά, απαλλάσοντας τον Ελληνικό λαό από το τεράστιο βάρος του χρέους, που υπονομεύει το μέλον των παιδιών μας. Η κοινωνία θα είναι μαζί σας.
ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!
06/12/2009 10:07
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ !!!!!!!!!!!! ΓΙΑΤΡΟΙ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΤΑΡΙΦΕΣ - ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!!!!!!!!! ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ !!!!!!! ΣΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΣΤΕ ΤΟΙΥΣ !!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ !!!!!!!!!!!!
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!!!!!!
06/12/2009 10:01
ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ !!!!! ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑΒΛΑΔΟΡΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΠΟΧΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΔΗΛΑΔΗ 4-5 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΩΤΙΕΣ !!!!) ΗΔΗ "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ" 8 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!! ΜΗΠΩΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΥΓΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΣΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ 1.500.000 ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ?????? ΕΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΡΕ ΚΟΥΦ__ΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΑΚΟΜΑ 5.000 ΤΑΒΛΑΔΟΡΟΥΣ ???????? ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!!! ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!! ΜΑΘΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ "ΔΗΜΟΣΙΟ Ή ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ" !!!!!!!! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ???? ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΛΠΑ !!!!!!! ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ (ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ !!!!!! ΔΩΣΑΤΕ ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΑ STAGE ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2010 ΕΝΩ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ !!!!! ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΡΙΑΜΟΣ
06/12/2009 08:19
Θελουμε ...δεν θελουμε πλεον ηρθε η ωρα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ για την Ελλαδιτσα μας...... η περνουν πισω αυτα που ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ... η μας πτωχευουν. ας ειναι ΚΑΛΑ οι ΕΙΔΗΚΟΙ που κυβερνησαν αυτη την χωρα ?
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΝΑΝΟΣ
06/12/2009 07:59
ΓΕΩΠΟΝΟΣ
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.
ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ; ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΤΑΧΡΟΝΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΡΥΘΜΟ. ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΧΑΛΑΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Η ΕΚΔΙΔΕΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
Νικος
06/12/2009 03:18
''''Σύμφωνα με την πρόταση, οι φορολογούμενοι, για να κερδίσουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, θα πρέπει να προσκομίσουν στην Εφορία αποδείξεις ενός συγκεκριμένου ποσού από δικηγόρους, κομμωτήρια, εστιατόρια, γυμναστήρια κ.λπ''''........................Πατε καλα πολιτικαρες?Με εισοδημα 12000 ευρω,μπορω να ξοδετω λεφτα σε κομμωτηρια,εστιατορια,γυμναστηρια?
gk
06/12/2009 00:13
Bασίλη Πουζάκα έχεις απόλυτο δίκιο. Αρκετά με όλους αυτούς που θέλουν νας μας πείσουν ότι οι δημόσιοι είναι φορολογικά τίμιοι.Πρώτον,όσοι είναι τίμιοι το κάνουν γιατί δεν μπορούν και όχι γιατί δεν θέλουν να φοροδιαφύγουν. Οι υπόλοιποι που μπορούν φοροδιαφεύγουν τρελά με πρώτους τους εφοριακούς, πολεοδόμους, γιατρούς του ΕΣΥ, τελωνειακούς, καθηγητές και δασκάλους δημοσίου κτλ. Και αυτό είναι διπλό αμάρτημα γιατί ορισμένες φορές για τον μικρομεσαίο επαγγελματία το να γλυτώσει 1-2 χιλιάρικα φόρο είναι ανάγκη επιβίωσης. Ο δημόσιος που έχει εξασφαλισμένο το μισθό βρέξει χιονίσει κλέβει και τον ιδρώτα του άλλου που έχει βγει στο ελεύθερο επάγγελμα χωρίς την ασφάλεια του μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει ο μισθός πέφτει. Αλλού λοιπόν τα ηθικοπλαστικά διδάγματα και όχι στους ελ.επαγγελματίες που τελικά και δουλειές δίνουν σε κόσμο και παράγουν κάτι για να τα ξύνουν οι 1000000 κηφήνες του δημοσίου. Και αν τελικά δεν είναι καλά στο δημόσιο και είναι καλύτερα να είσαι επιχειρηματίας γιατί τόσες χιλιάδες συνωστίζονται στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ; Για να βγαίνουν μετά και να βρίζουν όλους εμάς που δουλεύουμε 12-12 ώρες την ημέρα για ένα μεροκάματο; Αντε να σοβαρευτούμε λίγο γιατί αρκετά με όλους τους αρχιτεμπέληδες που έχουν και άποψη και μας τη λένε...
ΕΝΑ ΚΟΡΟΙΔΟ
05/12/2009 23:59
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ
ΠΟΙΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΠΙΤΑΡΩΝΑ-ΤΖΙΠ- ΕΞΟΧΙΚΟ-ΩΡΑΙΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ?
ΠΟΙΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ?
ΠΟΙΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΜΑΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ?
ΠΟΙΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ?
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ Η΄ΣΑΣ ΒΟΛΕΒΕΙ ΕΤΣΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?
ΑΚΟΥΓΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ Χ΄ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΑLTER ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ? ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ?
ΑΠΛΩΣ ΕΓΩ ΕΡΩΤΩ? ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ?
Α ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΠΙΛΟΤΕ ΤΩΝ F-16 ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 5 ΛΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΞΕΡΟΝΗΣΙ ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ (ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ) ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΣΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ 890 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΕΛΕΟΣ. ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ.
ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΑΣΟΚ.
ΜΗ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
ΛΟΓΙΣΤΗΣ
05/12/2009 23:28
Ελέγξτε τους ελεγκτές!
Αυτές τις μέρες τα οικονομάνε χοντρά΄
Είμαι υπάλληλος σε λογιστήριο και γνωρίζω ΄από πρώτο χέρι.
Πολύ λάδωμα αυτές τις μέρες.
Θα κάνουν χοντρά χριστούγεννα.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ?
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ?
ΜΗΠΩΣ ΒΟΛΕΒΕΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ?
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
05/12/2009 23:11
@πουζακας ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ..!!!!!!
ΠΑΝΟΣ
05/12/2009 23:04
Από φόρο κόσκινο να περάσουν: Όλοι οι υπουργοί του Καταλληλότερου, όλη η ακίνητη εκκλησιαστική περιουσία, και το σεντούκι της Αλέκας Παπαρήγας.
wassilis
05/12/2009 22:50
DILTORA EMFANISTIKE TO PROVLIMA ME TUS FOROFIGADES:: TIN PROIGUMENI 10ETIA PU IITAN TO PASOK STIN KIVERNISI POS ISEPRATE TO KRATOS TUS FORUS TU:: MIPOS EIXE DIKIO OK:KARAMANLIS PU MILUSE GIA EPANIDRISI TU KRATUS::: OI GIATROI TU KOLONAKIU TA POLITELI DIAMERISMATA KE TA KATASTIMATA PU EXUN TA APOKTISAN TIN TELEVTEA 5ETIA I TA EICHAN KE APO PRIN: AVTA DEN MAS TA LETE K.YPURGE DIOTI EAN ITAN KE APO TIN XRISI EPOXI SIMITI FERNEI MEGALI EUTHINI KE TO PASOK JA TIN SIMERINI KANTANTIA TIS OIKONOMIAS: ANTE TORA NA SAS PISTEPSEI O POLITIS DIOTI TA TELEVTEA 20 XRONIA OLOI SAS GIA DIASTAVROSEIS STOICHION MILATE KE OLO VLEPUME TUS ERGODOTES NA DILONUN LIGOTERA APO YPALILO TUS-
ΑΦΜ
05/12/2009 22:30
ΤΑ ΝΕΑ κολυμπούν στην υποκρισία. Από την μία γράφουν ξεκάθαρα ότι η κατανάλωση έχει κάνει νέα βουτιά τον Νοέμβριο και ότι οι μικροί και μεγάλοι έμποροι αναζητούν σανίδα σωτηρίας για να τονώσουν τον τζίρο τους, από την άλλη τους κατηγορεί για φοροδιαφυγή και συντάσσεται με την κυβερνητική προπαγάνδα.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!
ΚΟΠΑΝΟΙ!
ΑΦΜ
05/12/2009 22:07
Από πέρυσι η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα αφορμή να καταργήσει το αφορολόγητο. Αφορολόγητο με αποδείξεις υπάρχει αυτή τη στιγμη για πολλές δαπάνες, αλλά προστίθεται στο ήδη υπάρχον αφορολόγητο.
Το να επικαλείται συνεχώς η κυβέρνηση την φοροδιαφυγή για να αυξήσει τους φόρους είναι ανήθικο και απαράδεκτο.
Γιατί δεν προσπαθεί να πατάξει την διαφθορά στην οποία επιδίδονται ασύστολα τα μέλη της και οι υπάλληλοι της εδώ και δεκαετίες. Υπάρχει πολύ περισσότερο παράνομο χρήμα εκεί. Όμως για αυτό το θέμα η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα.
Δηλαδή μας ζητάνε να πληρώσουμε περισσότερους φόρους για να χρηματοδοτήσουμε τις βίλες και offshore εταιρείες τους.
Η απάντηση είναι μία: ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ
ΠΑ
05/12/2009 21:14
Βασίλη Πουζάκα, στα λόγια μου ήρθες. Πέρα όμως από τους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχουν και οι ιδιωτικοί που πληρώνουν φόρο και δεν κατέχουν εξουσία για να την εκμεταλλευθούν. Σε αυτούς τί έχεις να πεις;
sk
05/12/2009 21:12
IMIMETRA AMFIBOLOU APODOSEWS. NA DEITE OTI TO KAMPANAKI PROTA THA XTIPISEI APO VRIKSELES. I ELLADA EXASE TIN EFKAIRIA TIS AFTOKATHARSIS ME TIS TELEFTEES EKLOGES TOU KARAMANLI: LIGO AKOMA NA KRATOUSE I ND THA EIXAME PTOXEFSEI KAI TOTE THA EPREPE NA PAME GIA ANATHEWRISI TOU SINTAGMATOS NA TELIWNOUME ME DIMOSIOUS KAI PARASITISMO.
ΑΦΜ
05/12/2009 20:52
Μα τι χαζομάρες είναι αυτό με τις καταθέσεις; Μας δουλεύουν; Αν ένας φορολογούμενος δηλώνει καταθέσεις 50.000 ευρώ, και αποκτήσει άλλα 450000 ευρώ παράνομα ή θα τα στείλει απευθείας στο εξωτερικό ή θα τα βάλει σε θυρίδα που κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει....
ΑΦΜ
05/12/2009 20:48
@ LION
Πώς δε γίνεται. Αν έχει κληρονομήσει 4-5 εκ ευρώ βγαίνουν οι πράξεις μια χαρά. Μόνο οι τόκοι των καταθέσεων είναι ικανοί να τον συντηρήσουν...
Φ.-Μ.Α.Π. (Μεγάλε Άδικα Πλ-ε-ρώνεις)
05/12/2009 20:09
Με κάθε νέα φορολογική μεταρρύθμιση - προς το χειρότερο και το αυστηρότερο - αυτοί που επιβαρύνονται είναι οι ειλικρινείς φορολογούμενοι, είτει είναι έχοντες είτε όχι, ενώ τα λαμόγια θα συνεχίσουν να κλέβουν. Με άλλα λόγια θα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, απλώς τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν. Ο επιμερισμός των φόρων όμως θα είναι ο ίδιος. Το ΠΑΣΟΚ δεν λέει να παραδεχθεί πως δεν χρειάζονται νέοι φόροι. Αυτό που χρειάζεται είναι αυστηρότεροι έλεγχοι και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων σε συνδυασμό με βαθειά περικοπή εξόδων και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος απο το αντιπαραγωγικό δημόσιο! @ BABHS είσαι deep για deep άσχετος. Όταν μιλάμε για κινητές αξίες, μιλάμε για καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κτλ. Αυτά δεν τα ξέρει το κράτος. Τώρα θα τα μάθει και θα τα φορολογήσει με πρόσχημα την φοροδιαφυγή... με άλλα λόγια πάλι ο απλός φορολογούμενος θα την πληρώσει ενώ όσοι είναι σε private banking κτλ θα κάνουν τις πάπιες. Κανείς δεν μπορεί να πείσει ότι έχω υποχρεώση να πληρώνω φόρους, ειδικά στην Μπανανία που ζουμε. Αλλά εφόσουν πληρώνουμε φόρους, ας πληρώνουμε όλοι. Όλα τα άλλα ειναι αμπελοφιλοσοφίες και δικαιολογίες.
Χρήστος Πάτρας
05/12/2009 19:45
Δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να μην γράψω δυο κουβέντες για ένα περισπούδαστο άρθρο που διάβασα πρίν λίγο σε μια εφημερίδα, γραμμένο από τον Κο πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ...

Ναι καλά καταλάβατε, ένα άρθρο στο οποίο ο περί ου πρόεδρος( τον οποίον παρεπιπτόντως θαυμάζω για το μέγα θαύμα που επέτυχε, να ασπρίζουν δηλαδή τα γέννια του ενώ η κόμη του να παραμένει κατάμαυρος..!!) πρότεινε "δομικές λύσεις ουσίας" !!!! για το πρόβλημα του ασφαλιστικού..

Μέσα λοιπόν σε αυτό το καταπληκτικό άρθρο στο οποίο ανακατεύονταν εν είδη φραπέ, ο αρχαίος φιλόσοφος Ηράκλειτος (σημ.δική μου.. Ο λεγόμενος και σκοτεινός φιλόσοφος! ) με την συνταγογράφηση του ΙΚΑ και την τριμερή χρηματοδότηση, δεν είδα να γράφεται τίποτα για την ταμπακιέρα..

Και η ταμπακιέρα είναι το ποσοστό αναπλήρωσης για τον υπολογισμό των συντάξεων των Δ.Υ. Δεν είδα να γράφει τίποτα για να δικαιολογήσει το πως είναι δυνατόν οι συντάξεις των Δ.Υ να είναι έως και 145% του μισθού τους, όταν σε όλους τους άλλους εργαζόμενους μετα βίας και φθάνουν το 80%..

Δεν έγραφε τίποτα για να δικαιολογήσει τα τεράστα εφ΄άπαξ που απολαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι ακόμη και όταν η πολιτεία προσπάθησε να τα περικόψει, αυτοί σε αγαστή πάντοτε συνεργασία με την άλλη μεγάλη κλίκα των δικαστικών, πάντοτε δικαιώνονται και τα τσέπωναν.

Δεν έγραφε τίποτα για τον τρόπο που υπολογίζονται τα εφ΄άπαξ αυτά, να το πούμε και εμείς στους δικούς μας προέδρους μπας και ξεστραβωθούν..

Δεν έγραφε τίποτα γιατί όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι πρέπει να παίρνουν ψίχουλα, ίσως γιατί έτσι θα επιζήσουν τα ταμεία για να πληρώνονται αυτοί, οι ...!!σκληρά εργαζόμενοι Δ.Υ.

Δεν έγραφε τίποτα για τα όρια ηλικίας των Δ.Υ. Ίσως γιατί ο κλάδος ανήκει εξ΄ ολοκλήρου στα ...βαρέα και ανθυγιεινά...!!

Δεν τον είδα όμως ποτέ τον κο πρόεδρο να αγανακτεί με την αδικία που γινόταν μέχρι πρότινος στον δικό μας κλάδο (τών Πλοιάρχων) όταν η συνταξή μας ήταν μόνο στο 52% του μισθού μας. Ούτε και στους αγώνες μας τον είδα πουθενά, όταν θεωρήσαμε τεράστια επιτυχία το γεγονός ότι έφτασε η συνταξή μας στο 70%...

Αλλά τι τον νοιάζει αυτόν..?? Ο δημόσιος κορβανάς να είναι καλά.....

Πρέπει όμως να ξέρει ότι η σιωπή καμιά φορά είναι χρυσός...

Ειδικά όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι...

Χρήστος.
LION
05/12/2009 19:28
η κυβερνηση παντως την βιολα της , στα χναρια τις προηγουμενης κυβερνησης , κανει δηδεν προσχηματικο διαλογο , λες και δεν ξερει ταχα πως να παταξει την φοροδιαφυγη ας γελασω .. ... ας διωξει και καμμια πενηνταρια , λαμογια λαδιαριδες φοροδιευθυντες ΔΟΥ να δουμε αν θα κανουν καλα την δουλεια τους , ωστε και οι αλλοι να φοβηθουν , χιλιοι δυο τροποι υπαρχουν να τσιμπησεις τους φοροφυγαδες , ( οι οποιοι υπολογιζονται γυρω στο 1.200.000 πολιτες) , ακομα και με αιφνιδιαστικους ελενχους στα μαγαζακια τους , με την διασταυρωση των περουσιακων στοιχειων , τραπεζικων λογαριασμων ( σωστο το μετρο με τους τραπεζικους λογαριασμους αρκει να εφαρμοστει )
πιστευω οτι τιποτα απο αυτα δεν θα εφαρμοστει και παλι ο παπακωσταντινου θα τσιμπισει τα ιδια γνωστα υποζυγια ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ .

ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ .
Ιωάννης Ε Θωμαδάκης
05/12/2009 19:16
Όλοι τό γνωρίζουμε τό έχουμε ζήσει , γιατρός , τεχνικός , συνεργείο αύτοκινήτων , κουρέας , φούρνος , ταξί καί όλες οί επιχειρήσεις ΄όδοντοτεχνικές , όδοντογιατροί , έστιατόρια ,οίκοδόμοι , μεταφορικές έταιρίες , χωματουργεικές . Αύτές για μιά άρχή συνφωνό μέ τόν άριθμό γιά καταγγελίες έπώνυμα καλι γιά έκείνους στό δημόσιο πού άπρόσχηντα άπαιτούν φακελάκι . Συγκεκριμένα ένας πού χτίζει τριώροφη κατοικία στόν Άνάβυσο μέ άδεια οίκοδόμησης 100 τμ χτίζει 300 τμ καί στό έρώτημα πώς ? πλήρωσε τήν πολεοδομία 20.000 ευρο σέ έναν ύπάλληλο !!!!!! έαν δοθεί ή άμεση πρόσβαση στούς τραπεζικούς λογαριασμούς καί τών έφοριακών.
Dimitrios Tsatsas
05/12/2009 19:10
Apopsh mou oti h forologhsh prepei na einai poiniko egklhma kai oi politikoi pou thn epiballoun na timwrountai austhra. Ta parasita pou den paragoun oute kan klanies para mono logia, logia, logia kseroun na kleboun kai na moirazoun (kai na moirazontai metaksy tous) ta klopimaia. Eksw kai pali eksw...H lysh einai mia: anarxia kai kapitalismos.

As sobareutoume (opws eipe kai kapoios filos) kai as kanoume to atomo kyrio tou eautou tou, oxi tous politikous, forologikous ypallhlous, astynominous kai ta alla kratika eksanthhmata ths bias kai ths katapieshs.

Alla fysika kai katalabainw thn apeirh zhleia kapoiwn ek twn synomilhtwn edw mesa: Giati na exei o allos kai oxi egw? Forologhste ton (kai dwste mou liga apo ta klopimaia, krima den eimai?). Aisxos sas tempelhdes!
Βασίλης Πουζάκας
05/12/2009 18:53
Ημαρτον πια με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν λέω ότι δεν φοροδιαφεύγουν, κάθε άλλο. Αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων κάνουν ακριβώς το ίδιο. Ποιοι είναι τίμιοι δηλαδή? Οι δάσκαλοι που κανουν φροντιστήρια Οι αστυνομικοί που στο σύνολό τους κάνουν δεύτερη δουλειά? Οι γιατροί - εφοριακοί - πολεοδόμοι που βγάζουν 10 μισθούς το μήνα από φακελάκια? Οι πολιτικοί οι δικαστές και οι εισαγγελείς που είναι πιο διεφθαρμένοι και από τους αφρικανούς συναδέλφους τους? Και όλοι οι ως άνω δεν φοροδιαφεύγουν απλά αλλά διαπράττουν και σωρία ποινικών αδικημάτων. Τέλος για να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου στους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοί τουλάχιστον νοικιάζουν και μια επαγγελματική στέγη, προσλαμβάνουν και κανα δυο αναξιοπαθούντες, πληρώνουν και κρατικό νταβατζιλίκι (περαίωση) ... α ...και δουλεύουν τα χρήματα που βγάζουν σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών συμπολιτών τους!!!! Και μία ερώτηση για τον υπουργό οικονομικών . Πόσοι πλειστηριασμοί γίνονται σε ελεύθερους επαγγελματίες και πόσοι σε μισθωτούς???
Den peirazei, as paw pente meres diakopes ligotero
05/12/2009 18:43
Gia ta elleimata de ftaine mono oi kleftes alla kai to gegonos oti to kratos mas xrimatodotei olous emmesa h amesa na zoume me perissoterous porous ap''oti paragoume.

Auto de ginetai na meinei gia panta. KApote prepei na plirosoume. Kai oloi tha plirosoume, alloi ligotero alloi perissotero. Katalavete to...eiste polites me eythnh, oxi monima thymata.

KAi to kserw oti o peirasmos einai megalos na nomizete oti o ypourgos einai adahs kai eseis oi eksypnoi.

Alla prin to skefteite; ekeinos einai ypourgos kai eseis oxi...kapoios logos tha yparxei...mallon tha kserei th douleia tou kalutera.

H patrida mas mas exei anagkh, den peirazei, as kopsei ligo apo to mistho mou kai th suntaksi mou h as mou auksisei to foro ligo. As mhn paw mia xronia diakopes. Alla as eimai politis.
ΠΑ
05/12/2009 18:22
Σιγά μην δηλώνουν οι επαγγελματίες κάτω από 30.000. Κάτω από το αφορολόγητο δηλώνουν γιατί το έχουν γρουσουζιά να πληρώσουν φόρο. Να τους φάει το κράτος τον κόπο τους, τον ιδρώτα τους, το βιός τους. Αρκεί που πληρώνουν ΦΠΑ και εισφορές στα ταμεία. Θέλει και φόρο; A πα πα ...
BABHS
05/12/2009 17:07
VRE H KINITH SU PERIUSIA
EINAI KATEGRAMENH DIOTI TO AFTOKINHTO SU EXEI PINAKIDA KAI TO SKAFOS SU ARI8MO LIMENIKU
TO IDIO KAI TO AEROPLANO SU APLOS TO KRATOS MESW H/Y AS FTEIAXEI MIA SINDESH YPIRESIWN ME PROSVASH STA MHTRWA
ETSI DEN 8A XEFEVGEIS POTE ARKEI NA 8ELUN OI FOROLOGIKES APXES
XYPNA TEHNOLOGIA YPAPXEI
ALLO AN DEN YPAPXEI 8ELISHS
TOTOS
05/12/2009 17:02
FENETAI PWS STHN ELLADA H FOROLOGIKH DILWSHS EINAI SAN TON KUBARA THS EKLHSIAS PU GRAFEI ROPSATE TON OVOLON SAS ALLOS RIHNEI 5 LEPTA ENW EINAI EKATOMMYRIUXOS KAI TO KOROIDO O FTWXULHS RIXNEI 2 EVRW
DILADH TO KATA SINIDEISH RE VREGMENH VERGA PU 8ELUN MERIKOI DILADH TO 30%TWN ELLHNWN PU KATEXEI TO 45% TU E8NIKU MAS PLUTU
LION
05/12/2009 16:42
δεν γινεται ελευθερος επαγγελματιας με αυτοκινητο αξιας 25-30 χιλ ευρω ενα σπιτι 200 μ2 στα βορ προαστεια καινουργιο , με παιδι να δηλωνει μονο 10000-15000 ευρω τον χρονο , να διασκεδαζει καθε σαββατο εξω , να τρωει 2-3 φορες την βδομαδα στα κουτουκια , Α και το καλοκαιρι διακοπες στην θαλασα και τον χειμωνα στο εξωτερικο ,
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ , ΑΡΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ , ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ 10-15-25-30-40 ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ,ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΟΥΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΤΑΝ ΑΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
βεβαιως να βγει και να διασκεδασει να καταναλωσει , να χαλασει χρημα , να αγορασει οτι του αρεσει
ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ .
Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΟΛΑΣΙΜΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ , Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΝΑΤΙ ΥΨΗΛΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ .
ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ .


ιδιωτικος υπαλληλος
05/12/2009 16:36
Πιστεύω ότι έχει γίνει πλέον κουραστικό το όλο θέμα για το πως αυτή η καλή κυβέρνηση θα κυνηγήσει και θα πιάσει όλους τους φοροφυγάδες και θα τιμωρήσει όλους όσους φοροδιαφεύγουν.
Δεν ξέρω αν θα κάνει τίποτα στο τέλος ή φωνάζει μήπως φοβηθούν από μόνοι τους και πάνε και τα δηλώσουν ας προσέξουν πάντως λίγο, διότι ακούω πολλούς επιχειρηματίες που λένε ότι θα τα κλείσουν τα μαγαζάκια τους και όλοι εμείς οι υπάλληλοι θα πάμε μετά στην καλή και έντιμη κυβέρνηση που έχουμε και που κυνηγάει τους εργοδότες μας να μας διορίσει στο δημόσιο......
Επίσης δεν ακούω να λέει τίποτα για έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων για το ποθεν έσχες........ πολεοδομία... εφορία...γιατροί του ΕΣΥ..... πυροσβέστης την ημέρα ταξί το απόγευμα.....καθηγητές δημοσιών σχολείων με ιδιαίτερα.....
Τέλος
05/12/2009 16:25
Τα επικείμενα μέτρα είναι επι της ουσίας ένα ημίμετρο γιατί το κράτος δεν έχει το θάρρος να κάνει αυτό που πρέπει: ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής για φυσικά και νομικά πρόσωπα και εφαρμογή ένος σύγχρονου μηχανισμού ελέγχων για όλους. Μόνο έτσι θα υπάρξει πάταξη της φοροδιαφυγής. Όλα τα υπόλοιπα ειναι δικαιολογίες και τεχνάσματα άνευ ουσίας.
S.K.
05/12/2009 16:23
Το κράτος πάσχει πρωτίστως από τους λειτουργούς του και λιγότερο από τους φορολογούμενους διότι οι δεύτεροι είναι ούτως ή αλλιώς πάντοτε από κάτω και όπως τους στρώνουν έτσι κοιμούνται. Ελέγξτε τους ελεγκτές! Έλληνες είναι κι αυτοί. Γιατί να είναι πιο καθαροί από τους φορολογούμενους δηλαδή? Για όλα φταίγανε πάντα οι "κακοί" φορολογούμενοι...
Φ-Μ.Α.Π. (Μεγάλε Άδικα Πληρώνεις)
05/12/2009 16:06
Ωραία τα νέα μέτρα. Ελάτε θύματα να δηλώσετε τις κινητή σας περιουσία - όπως έχει ήδη γίνει με τα ακίνητα - με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής και μετά, αφού καταρτιστεί λίστα, θα σας φορολογήσουμε χονδρά. Τουλάχιστον ας είναι ειλικρινής η νέα κυβέρνηση ότι επιθυμεί να αυξήσει την φορολογία των κινητών αξιών και να μην το επιδιώκει προσχηματικά. Επιπλέον, όταν δίνεις την δυνατότητα σε όσους φοροδιέφευγαν τόσο καιρό να νομιμοποιήσουν τα κέρδη τους τι μήνυμα στέλνεις συνεπείς και έντιμους φορολογούμενους; Όλοι όσοι έκλεβαν το κράτος συστηματικά τόσα χρόνια και δεν θα φορολογηθούν αναδρομικά έχουν στην άκρη ένα γερό κομπόδεμα που θα τους επιτρέψει με άνεση να ανταποκριθούν στην φορολογία που θα τους επιβαρύνει. Οι έντιμοι φορολογούμενοι το έχουν; Να θυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για χαριστικές ρυθμίσεις της Ν.Δ. για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τώρα χαρίζει ένα σωρό φόρους στου κλέφτες! Τέλος, για ποιους ελέγχους μας μιλάνε; Ο κάθε γιατρός που θέλει να κλέψει θα δηλώνει το εισόδημα του στον μέσο όρο του εισοδήματος των γιατρών της επικράτειας π.χ. € 25.000 και τα υπόλοιπα θα τα τσεπώνει. Πως θα τα δικαιολογεί; Μην ανησυχείτε. κάθε νόμος έχει τα παραθυράκια του γιατί πέραν του κοινωνικού σκοπού που εξυπηρετεί οφείλει να προστατεύει και τους συντάκτες του. Έτσι πάλι κάποιο παραθυράκι θα βρεθεί για συνεχίσουν τον πλουτισμό εις βάρος μας, απλώς από εκεί που πλήρωναν 5, θα πληρώνουν 10... ενώ βγάζουν 100! Για τις αποδείξεις δεν θα σχολιάσω... μια από τα ίδια. Όταν υπάρχουν πολίτες που αν πλήρωναν ΦΠΑ στις συναλλαγές τους δεν θα είχαν να ζήσουν, τώρα κοιτάμε να καταργήσουμε εμμέσως το αφορολόγητο για να καταντήσουμε περισσότερους έτσι. Γιατί αν επρόκειτο για ένα δίκαιο μέτρο θα συνυπολογίζονταν και οι αποδείξεις από τα σουπερμάρκετ. Τέλος, θέλω να πω ότι όσο πιο σύνθετο και δύσκολο είναι το φορολογικό σύστημα τόσο πιο πολύ θα δυσκολεύεται ο απλός φορολογούμενος να ανταποκριθεί, γραφειοκρατικά τουλάχιστον, στις υποχρεώσεις του, ενώ όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα θα συνεχίσουν αμέριμνοι τις ζωές του, όσοι οι λογιστές-ξεφτέρια που πληρώνουν τους ξελασπώνουν.
DK
05/12/2009 15:58
Βρε giogud τι έπαθες! Ελπίζω να πήρες το μάθημά σου. Να μην χωρίζεις τους ανθρώπους σε δεξιούς ή αριστερούς αλλά σε αξιόπηστους και αναξιόπιστους. Σ''αυτούς που λένε την αλήθεια ακόμα και όταν είναι δυσάρεστΗ έναντι αυτών που λαικίζουν ασύστολα για να σου αρπάξουν την ψίφο. Όχι ότι έπρεπε να ψιφίσεις ΝΔ γιατί σιγά μην έλεγε την αλήθεια. Κι αυτή λαικίστικη πολιτική παροχών και ραγιαδισμού ακολουθούσε. Οι πολιτικοί μας είναι τόσο απελπιστηκά δηλοί. Δεν καταφέρνουν να πίσουν τους ανθρώπους ότι χρειάζεται μια πολιτική εξορθολογισμού του κράτους για 15 χρόνια με δυσάρεστα μέτρα ώστε τα παιδιά μας να ζούν σε μια ευνομούμενη ευρωπαική χώρα. Καμία σχέση δεν έχει αυτό με σοσιαλδημοκρατία ή κεντροδεξία. Έχει σχέση με την αποβολή του κακού DNA του Έλληνα. Ο πολίτης να μην είναι αδρανής αλλά δημιουργηκός και το κράτος να μην χαιδεύει το ραγιαδισμό του πολίτη και να τον διορίζει στο δημόσιο. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ. Και ταυτόχρονα τόσο δύσκολο. Αλλά αν είναι μία φορά δύσκολο όταν λέγεται κατάμουτρα, είναι 10 φορές δύσκολο όταν αποκρύπτεται και μπερδεύουν τους ψιφοφόρους με επιχειρήματα για δήθεν μάχη μεταξύ δεξιάς και αριστεράς. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ. Ακόμα και η Δανία που την προβάλλουν ως μοντέλο οι ντόπιοι, έχει από τις πιο φιλελευθερες οικονομίες του πλανήτη. Η Μαρξιστικές θεωρίες έχουν εγκαταληφθεί από τη δύση από τα τέλη του 19 ου αιώνα που εγκαταλύφθηκε η θεωρία περί της αξίας του labour. Από τις αρχές της δεκαετίας του 70 όλες οι χώρες της δύσης εγκατέληψαν την θεωρία Κεινς και πράτουν ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ. Ακόμα και οι σκανδιναυικές χώρες. Εμείς εδώ τσακωνόμαστε για διλύματα που οι άλλοι τα ξεπέρασαν πριν 140 χρόνια!! Κατάλαβες; Λες να έχουν αυτοί άδικο και μεις δίκιο; Τότε γιατί αυτοί έχουν κατώτατους μισθούς 2000 ευρώ και μεις 400; Γιατί αυτοί έχουν ελλείματα 40-50% και μεις 140%; Γιατί ενώ αυτοί οι βρωμοφιλελευθεριστές μας χρηματοδοτούν με το 4% του ΑΕΠ μας εδώ και 30 χρίνια εμείς χρεωκοπούμε; Καταλαβαίνεις τι μ*κία μας δέρνει; Ειμαστε οι πιο έξυπνοι άνθρωποι του πλανήτη και βαλτώνουμε επειδή είμαστε ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ.
sk
05/12/2009 15:46
καλά να ελέγξει τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά μήπως θα πρέπει να γίνει και κάτι για τους δημόσιους λειτουργούς όπως: γιατροί (νοσοκομειακοί, ελεγκτές και των ταμείων), εφοριακοί, τελώνες, εξεταστές διπλωμάτων οδήγησης, αγορανομία και συναφής επαγγελματικούς κλάδους που είναι τίγκα στην μίζα και την δωροδωκία; γιατί αυτοί και ζουν εις βάρος μας και καθηλώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και δεν έχω ακούσει τίποτα για όλους αυτούς...
MARIA H KORINTHIA
05/12/2009 15:30
MHN KSEXASEIS , AKAKIE TO KOSKINO NA EINAI
POLY PSILO ! NA MHN PERNOYN TIS EKLHSIAS ALLA
OYTE KAI TON 300 {AXRHSTON} STO XONTRO OLO KAI KATI SKOYPIDIA KSEFEYGOYN
ΘΕΟΣ
05/12/2009 15:27


ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΡΙΨΗΦΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ .

ΟΠΩΣ ΜΕ 17Ν
DK
05/12/2009 15:26
@DION, συμφωνώ. Ο τρόμος του φορολογούμενου είναι να τον ελέγξει η εφορία. Ακόμα και αν δεν φοροδιαφεύγει, με την περιπλοκότητητα και ασάφεια των δηλώσεων, αν δεν λαδώσεις τον εφοριακό σε βρήσκει ένοχο για φοροδιαφυγή ενός δυσεκατομυρίου! Αν ρήξει αυτό το σκυλολόι πάνω στους φορολογούμενους, θα γίνει το διευθαρμένο πάρτυ τού αιώνα. Πάντος το μέτρο για χαμηλότερο αφορολόγητο χωρίς αποδήξεις, είναι στη σωστή κατεύθυνση.
ΝΙΚΟΣ Κ.
05/12/2009 15:18
Το μυστικό είναι να στραφεί ο ίδιος ο πολίτης απέναντι σε αυτούς τους κλέφτες με τις CAYENNE και τις πολυτελείς μονοκατοικίες με μία διαφημιστική καμπάνια ανευ προηγουμένου .
"Το εγώ σε πληρώνω ρε" που μας αρέσει να λέμε στους δημοσίους υπαλλήλους να το λέμε σε κάθε είδους εμπόρους , , καταστηματάρχες , γιατρούς ,δικηγόρους ,υδραυλικούς κτλ . όταν δεν μας κόβουν απόδειξη ή μας εκβιάζουν με αύξηση τιμής για να μας κόψουν .
Να τρέξει μία εκστρατεία στα ΜΜΕ διαρκής έτσι ώστε όλοι αυτοί να αισθάνονται κλέφτες μπροστά στα μάτια μας ! ΑΚΟΥ ΒΙΟΜΉΧΑΝΟΙ ΜΕ 5000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ! ΑΙΣΧΟΣ
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!
05/12/2009 15:17
ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ !!!!! ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑΒΛΑΔΟΡΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΠΟΧΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΔΗΛΑΔΗ 4-5 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΩΤΙΕΣ !!!!) ΗΔΗ "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ" 8 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!! ΜΗΠΩΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΥΓΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΣΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ 1.500.000 ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ?????? ΕΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΡΕ ΚΟΥΦ__ΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΑΚΟΜΑ 5.000 ΤΑΒΛΑΔΟΡΟΥΣ ???????? ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!!! ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!! ΜΑΘΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ "ΔΗΜΟΣΙΟ Ή ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ" !!!!!!!! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ???? ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΛΠΑ !!!!!!! ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ (ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ !!!!!! ΔΩΣΑΤΕ ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΑ STAGE ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2010 ΕΝΩ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ !!!!! ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
soumelidis paulos
05/12/2009 15:16
mia erwtisi gia olous tous politikous an mpwroun as apantisoun.. ggiati prepei panta o laos na plirwnei ta klepsimeika twn kathe ypourgwn.... apantiste an mpwreite.....
Χρήστος Πάτρας
05/12/2009 15:05
Τελικά δεν το απέφυγε το γκόλ ο (συμπαθέστατος) υπουργός των οικονομικών... Το έφαγε, αν και εγώ τουλάχιστον ο μή "επώνυμος" τον είχα εγκαίρως και ξεκάθαρα προειδοποιήσει με σημειωμά μου από εδώ, τον φιλόξενο χώρο των ΝΕΩΝ..

Είχε πει λοιπόν ο υπουργός ότι σκοπεύει να καταστήσει υποχρεωτική στον άμεσο μέλλον την αναγραφή στην φορολογική δήλωση από τους φορολογουμένους, των καταθέσων που διαθέτουν στις τράπεζες, αλλά και τις μετοχές, repos, κτλ κτλ..

Είχα ρωτήσει λοιπόν τότε τον Κο υπουργό.. "Τι πρέπει να κάνω τώρα εγώ Κύριε υπουργέ, που σαν άντρας που σέβεται τον εαυτό του έχω κάποια χρήματα στην τράπεζα (τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια), και για τα οποία η συζυγός μου παντελή έχει άγνοια..??"

Και βεβαίως δεν μου απήντησε... Οι άμεσες και πρόσφορες λύσεις που είχα λοιπόν για να για να ξεπεράσω το πρόβλημα ήταν τρείς.. Να τα τοποθετήσω...
- Σε κασσέλα,
- Σε θυρίδα σε τράπεζα,
- Στο εξωτερικό..

Και αν για μένα που λόγω μικρού αριθμού των "τούβλων" το πρόβλημα λύεται σχετικά εύκολα με μία από τις δυό πρώτες λύσεις, για κάποιους άλλους που τα "τούβλα" που διαθέτουν είναι τόσα πολλά που μεταφέρονται μόνο με ανατρεπόμενο φορτηγό, η λύση ήταν μόνο μία...

Να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό... Και πράγματι αυτό πράτουν και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς νυχθημερόν, όχι βέβαια με φορτηγά αλλά με τραπεζικές εντολές..

Και όταν λοιπόν έρθει η ώρα της δήλωσης, δεν θα δηλώσουν τίποτα, γιατί βεβαίως βεβαίως δεν θα έχουν τίποτα να δηλώσουν... Όλα τους τα υπάρχοντα θα αναπαύονται στα φιλόξενα υπόγεια των τραπεζών του εξωτερικού.., ενώ οι εδώ έλεγχοι θα αποκαλύπτουν μόνο "τα ψιλά" των φουκαράδων που παρέμειναν στην Ελλάδα...!!

Είναι κρίμα η κυβέρνηση αυτή, στην οποία έχουμε επενδύσει τις τελευταίες μας ελπίδες, να κάνει τέτοια χοντρά φάουλ.. Να πέφτει τόσο εύκολα και μέρα μεσημέρι στις λούμπες.. Πρέπει να βάλουν κάτω το μυαλό τους να δουλέψει.. Και πρέπει να τρέχει με χίλια...

Πρίν μερικές μέρες εδώ πάλι έγραφα ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί με "φαντασία, τόλμη, και αποφασιστικότητα.." Η πιό πάνω βλακεία έδειξε ότι, τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση κινήθηκε χωρίς φαντασία.....

Είδομεν...

Χρήστος
Παράγκας(στη γύρα για δανεικά)
05/12/2009 14:53
Εν τω μεταξύ όλη η ανθρωπότητα, μετά το DUBAI, παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, την προσπάθεια-πείραμα μιας κουκίδας 11.000.000 πολιτών, να σπάσει το φράγμα του 1.005.000(!!!!!!!) Δημοσιουπαλλήλων (Μονιμοποίηση χιλιάδων s-t-a-g-e, συμβασιούχων με προγράμματα Μαθητείας από κορβανά του Ιδιωτικού Υπαλλήλου(Η-Μ-Α-Ρ-Τ-Ο-Ν!!!!!!!!!!!!!!!) στο Κράτος Α.Ε….). Χορηγός του πειράματος, τα εκατομμύρια δανεικά που δίνουν κατά καιρούς σε αυτή τη χώρα-πρότυπο…….. Go For It Greece, Go!!!. Live your myth in Greece….. (Α!!!!!! Πάμε για δάνειο ΚΑΙ από την Τσάινα, 25.000.000.000 €;;;;;. Και με τι......ανταλλάγματα;;;;;;;).....
Georg
05/12/2009 14:50
Στην ελλαδα κανεις δεν πληρωνει φορο, θεωρειται και εξυπναδα μαλιστα,μια νοοτροπια που ωδηγει την χωρα μας ουραγο της ευρωπης, εχει γινει σπορ να κλεβουμε το κρατος μας, απο την αλλη ειμαστε πρωτοι στις απεργιες, και εκδηλωσεις, για την κακη ποιοτητα ζωης που μας προσφερει η πατριδα μας, καθενας μας σκεφτεται ατομικα, και οχι συλλογικα, αποτελεσμα ειναι να πληρωνουμε ολοι αυτη την επιλογη , με μια ελλαδα φτωχη, και μιζερη, που ζη μα δανεικα, γιατι η φοιροδιαφυγη εγινε μαστιγα της πατριδος μας, και αν δεν αλλαξωμε τον τροπο σκεψη μας, να πληρωνουμε ολοι τον φορο που μας αναλογει θα καταστραφουμε.
Dimitrios Tsatsas
05/12/2009 14:45
H tsimpida tou kratous enantion olwn mas!

Akou na deis file mou, ta lefta mas ta exoume synetairika me ton kathe ma__ka pou tyxainei na kybernaei. Ta tertipia tou kathe politikou einai gnwsta kai malista twn sasiaLHSTWN akomh pio poly.

Eipame re koumparoi na sas dinoume ena 10% gia na mhs mas mplekeste sthn oikonomia alla esies eiste axortagoi. Etsi mou erxetal na mhn ksanapathsw sthn Ellada twn Prokrousthdwn kai na doume poios tha einai o xamenos.

Eksw oi kleftes kai ta parasita tou kratous. Anarxokapitalismos twra!
Παράγκας(ζω ανάμεσα σε 1.005.000 Δ/Υ πως αυξήθηκαν έτσι;!;!;!;)
05/12/2009 14:42
Εν τω μεταξύ στην (μεταΟλυμπιακών Αγώνων) Ακόμα Πιο Αντιπαραγωγική Κουκίδα Της Υφηλίου (Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ.) το 2009 μ.Χριστόν____ (Πηγή: Η Ναυτεμπορική, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009, σελ. 64) “Οι άνθρωποι της Εurostat είναι ένα είδος αρχαιολόγων των οικονομικών στοιχείων, είχε πει το 2004 ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Μισέλ βαν ντεν Άμπελε. Συγκρατημένος ο τεχνοκράτης απέφυγε τότε να κάνει λόγο για σκόπιμη παραποίηση των ελληνικών στοιχείων. Τι να πει, ότι οι Ελληνες ψεύδονται; Ζήτησε όλες οι χώρες να υπολογίζουν τα στοιχεία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ολοι γνωρίζουν όμως ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες στην αποτύπωση των δημόσιων οικονομικών, όσο καθαροί κι αν είναι οι αριθμοί, όσο σαφής κι αν είναι η γλώσσα των Μαθηματικών. Τι να πει, ότι δεν έχουμε κοινή αναφορά σε αριθμούς, ότι δεν έχουμε μια αξιόπιστη και ελεγμένη εικόνα του συστήματος, ότι είμαστε στο περίπου; Οχι, γιατί δεν ξέρουμε να μετράμε, αλλά γιατί με λίγη αλήθεια και λίγο ψέμα βολευόμαστε μια χαρά. Και εμείς και oι Bρυξέλλες, που γνώριζαν, αλλά… Αν τα ελληνικά στοιχεία για τα δημοσιονομικά ελλείμματα, με ελαστικότητα που συναγωνίζεται αυτή του τιραμόλα, πλήττουν το κύρος της Ελλάδας στις χρηματαγορές, οι πλημμελείς έλεγχοι, παρά το γεγονός ότι είχαν εκφρασθεί επιφυλάξεις από διάφορες πλευρές, δεν πλήττουν τη Eurostat και τον φύλακα της δημοσιονομικής σταθερότητας Χοακίν Αλμούνια; Η Ελλάδα ανήκει πλέον στη λίστα με τους συνήθεις υπόπτους. Το προβληματικό παιδί, ο βασιλιάς της παραπλάνησης, μια φανερώνει μαύρες τρύπες, και μια ανακαλύπτει πλούτο από τη μαύρη αγορά, την πορνεία, και το λαθρεμπόριο τσιγάρων, που αυξάνει το ΑΕΠ της εν μια νυκτί κατά 25%, για να ξεφουσκώσει τα ελλείμματα. Η πραγματικότητα όμως είναι ξεροκέφαλη. Και η κρίση αφαιρεί και τα τελευταία πέπλα αυταπάτης. Η ύφεση απογυμνώνει πολιτική, μεθοδολογία, στατιστικολόγους, δημιουργικούς λογιστές, που μεταφέρουν χρέη στο παρελθόν για να ελαφρώσουν το παρόν, και υπερχρεώνουν το μέλλον για να το σώσουν. Η υποκρισία περισσεύει. Και οι ωραίοι που έχουν χρέη την καταναλώνουν υποχρεωτικά. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗ”
Παράγκας
05/12/2009 14:36
Κε Παπακωνσταντίνου,_ την ποινικοποίηση Ρουσφετιού(και τις συν αυτού συνέπειες), θα την συμπεριλάβετε στο νέο Νομοσχέδιο για τις Προσλήψεις;;;;;;……
Παράγκας(ζω ανάμεσα σε 1.005.000(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Δ/Υ(στοιχεία ΓΣΕΕ)
05/12/2009 14:34
Εν τω μεταξύ στην ελλαδίτσα, 35 χρόνια Μεταπο(λ)ιστευσης….. “Λογοδοσία” Γιατί τόσα χρόνια χαμένα, γιατί τόσοι πόροι χαμένοι στο πιθάρι των Δαναΐδων, γιατί ποτέ κανείς δεν λογοδότησε στον λαό γι’ αυτήν την εγκληματική αδράνεια; Το ρητορικό αυτό ερώτημα υπέβαλε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, μεταφέροντας, όπως είπε, το παράπονο του μέσου πολίτη, από το βήμα του συνεδρίου Η ώρα της οικονομίας. Δεν είναι, λοιπόν, ούτε περίεργο ούτε ανεξήγητο, τόνισε ο ίδιος, γιατί βιώνουμε σήμερα και κρίση αξιών, κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στο πολιτικό σύστημα, κρίση κοινωνική. Υπογράμμισε, δε, πως η χώρα βιώνει έναν πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Πολλοί συμφώνησαν μαζί του ότι σήμερα, αλλά και για δεκαετίες ολόκληρες, λίγα πράγματα φαίνονται να έχουν αλλάξει και δεν θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό… του Γ.ΚΑΝ. (Από στήλη Υποδιαστολές, εφ. Ναυτεμπορική, 2-12-2009, σελ.8)
DION
05/12/2009 14:32
ARXISTE KATHARSH EFORAIKON (ELEGTON)

EAN DEN TO KANETE AYTO TIPOTA DEN THA KATAFERETE
ΑΦΜ
05/12/2009 14:14
Έχουμε φοροδιαφυγή; Ας καταργήσουμε το αφορολόγητο ειδικά για τους μη προνομιοπυχους που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα. Αυτός δεν είναι σοσιαλισμός ούτε δικαιοσύνη. Αυτές είναι ληστρικές τακτικές μαφιόζικης οργάνωσης. Αντί να τιμωρήσουν πολιτικούς και κουμπάρους που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα και έχουν φάει λεφτά και αντί να φέρουν τα κλοπιμαία πίσω στα ταμεία κυνήγάνε οποιονδήποτε κακομοίρη βρουν μπροστά τους. Ώρα είναι να μειώσουν τις συντάξεις επειδή υπάρχει φοροδιαφυγή....
giogud
05/12/2009 13:58
Προεκλογικά είχαν πει οτι θα υπάρξει συντελεστής 15% για τα εισοδήματα ως 20000 ευρώ περίπου. Αν δεν κάνουν κάτι τέτοιο θα χάσουν σίγουρα την δικιά μου ψήφο και θα προσπαθήσω να πείσω όσους γίνεται να μην ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ(ψηφίζω ΠΑΣΟΚ εδώ και 15 χρόνια)