Μαύρες προβλέψεις από το Eurogroup

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2009 16:58 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 07/07/2009 17:15 |

Ηχηρό καμπανάκι για τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας χτύπησαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνη, κάνοντας λόγο ακόμα και για χρόνιο πλήγμα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup ο προεδρεύων Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προέβλεψε ότι η εν δυνάμει ανάπτυξη της ευρωζώνης μπορεί να υποχωρήσει κάτω από το 1% αυτό το έτος και το επόμενο, από 2,2% που ήταν πριν την ύφεση.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λόγω της κρίσης η ευρωζώνη να υποστεί δυνητικά μόνιμη απώλεια της μελλοντικής ανάπτυξης», όπως ανέφερε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroupη ανεργία αναμένεται να αυξηθεί από το 9,5% που έφτασε το Μάιο και να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πλήττοντας τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

«Το ποσοστό της απασχόλησης είναι πιθανό να υποχωρήσει, η ανεργία να αυξηθεί… υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε σε μία αληθινή κοινωνική κρίση», επισήμανε.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί στο 9,9% αυτή τη χρονιά και στο 11,5% το 2010 από 7,5% το 2008.

1
Ttonis
07/07/2009 18:30
POS NA MIN PAI KATADIAOLOY PARADIKMA DEN HPARXI ENPORAS AFTOKINITOY POY NA AGORASI AFTOKINITO APO TI GERMANIA KAI NA SITA XAMILO TIMOLOKIO TO AFTOKINITO KOSTISI 5000€ AFTOS SITA TIMOLOKIO GIA 3000€ ETSI EINE KAI OLI KANOYN TA STRABA MATIA TO GNORISOYN OLI EFORIA TELONIAKI KAI ENPLEKOMENI TO KRATOS XALIA KAI META H EMPORI AFTOKINITON LENE KATASTRAFIKAME META APO TOSO KLEPSIMO PROTO KATA TOY KRATOYS TEFTERON KATA TOY POLITI EINE KIA KELIA ETSI TEN KATAPOLEMITE H TIAFTORA