Χαράτσι 1,9 δισ. ευρώ για όλες τις τσέπες

Αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, κινητά, Ι.Χ. και σκάφη αναψυχής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά Σπύρος Δημητρέλης   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2009 07:00 |
 Χαράτσι 1,9 δισ. ευρώ για όλες τις τσέπες

Άγριο χαράτσι σε οδηγούς αυτοκινήτων, κατόχους κινητών τηλεφώνων, ιδιοκτήτες σκαφών, ακόμη και στους τυχερούς των λαχείων προβλέπουν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, βάσει του νέου δόγματος «ό,τι κινείται, φορολογείται».

Την ερχόμενη εβδομάδα, εξάλλου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς θα δώσει τη χαριστική βολή ανακοινώνοντας χαράτσι και σε... ό,τι δεν κινείται, συγκεκριμένα τους ημιυπαίθριους χώρους.

Το συνολικό πακέτο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Παπαθανασίου, θα φτάσει το 1,9 δισ. ευρώ- και αυτό είναι μόνο η πρώτη δόση. Όπως ομολόγησε, τον Οκτώβριο θα υπάρξει και συνέχεια με νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα συνοδεύει τον προϋπολογισμό. Υπολογίζεται ότι το ποσό που θα αναζητήσει τότε η κυβέρνηση θα είναι άλλα 3 δισ. ευρώ. Έτσι, μέσα σε ενάμιση χρόνο οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν 5 δισ. ευρώ επιπλέον φόρους για να κλείσει η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, στερώντας αντίστοιχους πόρους από την ανάπτυξη της οικονομίας.

Εν τω μεταξύ φέτος η ανάπτυξη θα μηδενιστεί, σύμφωνα με τις νεώτερες εκτιμήσεις Παπαθανασίου, ενώ οι διεθνείς οργανισμοί βλέπουν ακόμη και ύφεση της οικονομίας.

Τα μέτρα υπαγορεύονται από τον πανικό που έχει επικρατήσει εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και γι΄ αυτό χτυπούν αδιακρίτως σε κάθε πιθανή πηγή εσόδων. Χαρακτηριστικό του πανικού είναι ότι, ενώ η κυβέρνηση έδωσε πρόσφατα κίνητρα που ευνόησαν τις πωλήσεις ακριβών αυτοκινήτων, τώρα τιμωρεί όσους τα αγόρασαν με νέο χαράτσι.

Τα μέτρα
Ο κ. Παπαθανασίου είπε χθες ότι χωρίς τα νέα μέτρα, το έλλειμμα θα έφτανε το 5% του ΑΕΠ το 2009 (από 3,7% του ΑΕΠ που ισχυριζόταν μέχρι τώρα). Συγκεκριμένα, τα μέτρα είναι τα εξής:

1 Αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης βενζίνης κατά 14,2%, επιβαρύνοντας τη λιανική τιμή κατά περίπου 6 λεπτά το λίτρο. Για τον μέσο οδηγό που διανύει 15.000 χιλιόμετρα τον χρόνο, αυτό ισοδυναμεί με επιβάρυνση περίπου 108 ευρώ ετησίως. Συνολικά για το Δημόσιο, τα έσοδα από αυτή τη ρύθμιση αναμένεται να δια μορφωθούν σε 200 εκατ. ευρώ. 2 Επιβάλλεται ετήσιος ειδικός φόρος υπέρ του Δημοσίου στα Ι.Χ. και τις μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, πάνω από 1.929 κ.εκ., ο οποίος κυμαίνεται από 150 ευρώ έως 650 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 5.000 κ.εκ. Πρόκειται για 361.000 αυτοκίνητα, που αντιστοιχούν περίπου στο 8% της αγοράς. Όπως επισημαίνεται μάλιστα από παράγοντες της αγοράς, το μέτρο είναι άδικο γιατί επιβαρύνει ένα σχετικά φθηνό αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού περισσότερο από ένα άλλο πολύ ακριβότερο αλλά μικρότερου κυβισμού. Τα έσοδα για το Δημόσιο από τη ρύθμιση θα φτάσουν τα 80 εκατ. ευρώ. 3 Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κινητής τηλεφωνίας, προκαλώντας τεράστια επιβάρυνση από 20% έως και 250% στα 6 εκατ. των συνδρομητών με συμβόλαια. Η επιβάρυνση είναι κλιμακωτή, αρχίζει από 12% για λογαριασμούς έως 50 ευρώ τον μήνα και φτάνει σε 20% για λογαριασμούς άνω των 150 ευρώ τον μήνα. Επίσης, επιβάλλεται τέλος 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας στα καρτοκινητά τηλέφωνα, που ανέρχονται σε 13,5 εκατ. Η ρύθμιση αναμένεται να αποφέρει πρόσθετα έσοδα 140 εκατ. ευρώ.

4 Επιβάλλονται ετήσια τέλη κυκλοφορίας για τα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και για τα ιστιοπλοϊκά άνω των 15 μέτρων που ελλιμενίζονται σε ελληνικούς λιμένες, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τους. Τα τέλη αυτά διαμορφώνονται κλιμακωτά, ανάλογα με το μήκος του σκάφους και αν είναι μηχανοκίνητο ή ιστιοφόρο. Επίσης, επιβάλλεται εφάπαξ έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τα τέλη κυκλοφορίας. Η κλιμάκωση των τελών κυκλοφορίας και της έκτακτης εισφοράς θα ανα κοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

ΑΠΟ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
για τους ημιυπαίθριους χώρους η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει 1,150 δισ. ευρώ
5 Καταργείται το αφορολόγητο όριο στα κέρδη από λαχεία, λαχειοφόρες ομολογίες, αγορές και παιχνίδια και τα κέρδη από κάθε είδους στοιχήματα. Επιβάλλεται φόρος 10% στα αμοιβαία ιπποδρομιακά στοιχήματα και αυξάνεται σε 10% ο φόρος στα κέρδη των παιχνιδιών που φορολογούνταν έως σήμερα με 5%. Τα σχετικά έσοδα προβλέπεται να φτάσουν τα 180 εκατ. ευρώ.

6 Ρυθμίζεται το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων. Η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει από το μέτρο αυτό 1,150 δισ. ευρώ, αλλά η εκτίμηση είναι «στον αέρα», καθώς δεν είναι γνωστό πόσοι από τους ιδιοκτήτες των 1,5 εκατ. ημιυπαίθριων χώρων θα αποφασίσουν να τους δηλώσουν.

7 Περιορίζεται η αναπτυξιακή βοήθεια σε τρίτες χώρες κατά 120 εκατ. ευρώ για το 2009. Εξάλλου, ο κ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε ότι προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα οι δαπάνες για γιατρούς και δικηγόρους. Το μέτρο θα ισχύσει για δαπάνες από την 1η Ιανουαρίου και μετά. Μέχρι τώρα αφαιρούνταν από τον φόρο 20% των σχετικών δαπανών μόνο για τους γιατρούς.


Τους λείπουν άλλα 3 δισ. ευρώ

Το αποτέλεσμα των μέτρων χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, καθώς εξαρτάται από τον ρυθμό ανάπτυξης που μπορεί να είναι χαμηλότερος, από την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και από την ανταπόκριση των ιδιοκτητών ημιυπαίθριων χώρων.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν όλα κυλήσουν όπως τα σχεδίασε ο κ. Παπαθανασίου και το έλλειμμα μειωθεί στο 3,7% του ΑΕΠ, τον επόμενο χρόνο θα χρειασθεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ.

Και αυτό γιατί μέρος των φετινών εισπράξεων, περίπου 1,3 δισ. ευρώ, από ημιυπαίθριους, έκτακτη εισφορά στα σκάφη και μείωση της αναπτυξιακής βοήθειας, είναι εφάπαξ και πρέπει να αναπληρωθεί.


Θύελλα αντιδράσεων για τη φοροεπιδρομή

ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και εργοδοτικών οργανώσεων προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση των νέων φορολογικών μέτρων από τον υπουργό Οικονομίας. «Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση που δήθεν είχε η κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται γράμμα κενό περιεχομένου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος. Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, κάνοντας λόγο για νέα φοροεπιδρομή. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τα μέτρα λανθασμένα, βραχυπρόθεσμα και αντιφατικά, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση τα λαμβάνει για να καλύψει τις «τρύπες» που- όπως αναφέρει- ο ίδιος ο υπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί ύστερα από αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση συνταγή αποτυχίας που βαθαίνει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της δημοσιονομικής εκτροπής.

Για συμβολικά μέτρα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κρύψει τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα τους κάνει λόγο το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κινούνται στην κατεύθυνση να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στους εργαζομένους και τους αυτοαπασχολούμενους. Ενισχύουν το άδικο αντιλαϊκό φορολογικό σύστημα που φοροαπαλλάσσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ τις στηρίζει πολύμορφα με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού και κοινοτικά κονδύλια». Πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα χαρακτήρισε τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, προσθέτοντας πως «είναι πέρα από σίγουρο ότι έρχονται πολύ άγριες ημέρες για τους μη προνομιούχους», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αντί να στηρίξει, μέσα στην καλπάζουσα κρίση, τα ασθενέστερα στρώματα, προχώρησε σε μια νέα μεγάλη φοροεπιδρομή» και επισήμανε ότι η κυβερνητική πολιτική και το απαράδεκτο καθεστώς της κοινοτικής επιτήρησης σπρώχνουν την οικονομία και τον ελληνικό λαό σε πολύ μεγάλα αδιέξοδα.

Βυθίζουν την οικονομία
Η ΓΣΕΕ μεταξύ άλλων αναφέρει πως ενώ η κοινωνία απαιτεί αναπτυξιακά και κοινωνικά μέτρα, το κυβερνών κόμμα απαντά με νέα φοροεπιδρομή. Πιο αναλυτικά, κάνει λόγο για «φοροεισπρακτικά μέτρα μείωσης των εισοδημάτων και περαιτέρω αφαίρεση πόρων από την πραγματική οικονομία» και καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτά, υποστηρίζοντας πως εξοντώνουν οικονομικά τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους και βυθίζουν ακόμη περισσότερο την οικονομία στην κρίση και την ύφεση.


Η φορο-ληστεία των Ελλήνων χρηστών κινητών τηλεφώνων

● Η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που επιβάλλει τέλος κινητής τηλεφωνίας και στους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Οι χώρες στον υπόλοιπο κόσμο που επιβάλλουν το συγκεκριμένο τέλος είναι οι: Τανζανία, Ουγκάντα, Ζάμπια, Μπανγκλαντές, Τυνησία, Ιράν, Ιορδανία, Τουρκία και Αλβανία.

● Μέσω του τέλους κινητής τηλεφωνίας η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που φορολογεί το σερφάρισμα στο Ίντερνετ μέσω κινητού, θέτοντας αντικίνητρα για την εξάπλωση των αντίστοιχων υπηρεσιών (λήψη e-mails στο κινητό, διάβασμα εφημερίδων, παρακολούθηση τηλεόρασης κ.λπ.).

● Η Ελλάδα πρωτοτυπεί αρνητικά παγκοσμίως γιατί επιβάλλει φόρο επί φόρου. Συγκεκριμένα, επί του τελικού ποσού κάθε λογαριασμού όπου ενσωματώνεται και το τέλος κινητής τηλεφωνίας, επιβάλλεται επιπλέον ΦΠΑ 19%.

● Η επιβολή τέλους κινητής τηλεφωνίας στα καρτοκινητά πλήττει τους πλέον αδύναμους οικονομικά χρήστες (ηλικιωμένους, νέους, φοιτητές κ.λπ.). Επιπλέον, στο εξής οι εταιρείες θα παραπλανούν τους χρήστες, καθώς π.χ. σε μια κάρτα ανανέωσης των 10 ευρώ ο πραγματικός χρόνος ομιλίας θα είναι μόλις 6,9 ευρώ.


Μήνυμα στα κινητά από την Εφορία

ΜΕΓΑΛΕΣ επιβαρύνσεις επεφύλασσε το φοροεισπρακτικό πακέτο της κυβέρνησης για τα εκατομμύρια συνδρομητών της κινητής τηλεφωνίας. Συνδρομητές κινητών με συμβόλαιο και κάτοχοι καρτοκινητών θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς στους πρώτους αυξάνεται σημαντικά το υφιστάμενο μηνιαίο τέλος κινητής τηλεφωνίας, ενώ στους δεύτερους επιβάλλεται πρώτη φορά φόρος στη χρήση του καρτοκινητού.

Ειδικότερα, το μηνιαίο τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, ενώ σήμερα είναι ένα ποσό ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, μετατρέπεται σε κλιμακωτά αυξανόμενο ποσοστό επί του λογαριασμού. Έτσι, ενώ το μέγιστο μηνιαίο τέλος ήταν 25 ευρώ και αφορούσε λογαριασμούς κινητών άνω των 240 ευρώ, με το νέο φορολογικό καθεστώς το τέλος φθάνει το 20% του λογαριασμού και για τους υψηλούς λογαριασμούς μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 50 ευρώ.

Κλιμάκωση και ΦΠΑ
Συγκεκριμένα, το τέλος κλιμακώνεται από 12% έως και 20% του μηνιαίου λογαριασμού. Για παράδειγμα, συνδρομητής με μηνιαίο λογαριασμό 30 ευρώ κατέβαλλε μηνιαίο τέλος 2 ευρώ και με το νέο καθεστώς θα καταβάλλει 12% του λογαριασμού, δηλαδή 3,6 ευρώ (αύξηση 1,6 ευρώ ή 80%). Για λογαριασμό 110 ευρώ, το μηνιαίο τέλος από 8 ευρώ διαμορφώνεται σε 18% του λογαριασμού, δηλαδή σε 19,8 ευρώ (αύξηση 147,5 ευρώ). Να σημειωθεί ότι οι πραγματικές επιβαρύνσεις είναι ακόμη πιο υψηλές, αν συνυπολογιστεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας 19% που επιβάλλεται επί του τέλους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. σε πολύ χαμηλούς λογαριασμούς (κάτω των 16 ευρώ) ο νέος τρόπος υπολογισμού έχει ωςαποτέλεσμα τη μείωση του τέλους συνδρομητών.

΄Όσον αφορά τα καρτοκινητά, επιβάλλεται φόρος 12% επί της αξία του χρόνου ομιλίας που αγοράζουν οι κάτοχοί τους. ΄Ετσι, στην περίπτωση που ο κάτοχος του καρτοκινητού αγοράζει μια κάρτα χρόνου ομιλίας αξίας 10 ευρώ, θα αποκτά ουσιαστικά χρόνο ομιλίας αξίας 8,8 ευρώ καθώς το υπόλοιπο 1,2 ευρώ θα «παρακρατείται» υπέρ του Δημοσίου. Οι αυξήσεις των φόρων στην κινητή τηλεφωνία προκάλεσαν χθες την έντονη αντίδραση των εταιρειών του κλάδου, οι οποίες ανέφεραν ότι τα μέτρα είναι άδικα και αντιαναπτυξιακά.


Κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων, όπως είναι τα ακίνητα, θα βρεθούν αντιμέτωποι εντός του καλοκαιριού οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Σύντομα πρόκειται να εγκατασταθούν στις Εφορίες όλης της χώρας ειδικές εταιρείες παροχής νομικών και άλλων συμβουλευτικών υπηρεσιών, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου από ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι εταιρείες - σύμβουλοι θα διαμορφώνουν το περιουσιακό προφίλ κάθε οφειλέτη αξιοποιώντας και τα στοιχεία των ακινήτων του που έχει καταγράψει η Εφορία μέσω των δηλώσεων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, που αποτελούν το περιουσιολόγιο των φορολογουμένων που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Οικονομικών. Να σημειωθεί ότι προκειμένου να διευκολυνθούν οι ιδιωτικές εταιρείες- σύμβουλοι, με διάταξη που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή ορίζεται ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα φορολογικά δεδομένα των φορολογουμένων. Οι οφειλέτες θα λαμβάνουν ειδικά ειδοποιητήρια, με τα οποία θα καλούνται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Αν δεν ανταποκρίνονται, θα κινείται η νομική διαδικασία εγγραφής υποθήκης επί των ακινήτων τους. Στη συνέχεια το Δημόσιο θα προχωρά σε κατάσχεση και πλειστηριασμό.

76
Κώστας
04/07/2009 01:37
Καραμανή δε θέλατε μερικοί μερικοί?? Φάτε τον στη μάπα τώρα!! όμως τι φταίω εγώ και ο κάθε εγώ να τα πληρώνουμε??
ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
28/06/2009 08:44
ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΞΑΝΑΕΡΘΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΩΧ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ)ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ G#$%$#*ΝΑ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ Η ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΛΑΒΙΤΣΑ ΜΑΖΕΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΥΡΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!Κ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Τ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΤΙ ΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΧΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
waremenos vasilios
28/06/2009 03:49
ne stin forologisi ton kiniton dioti mionete i fliaria ke aneweni i apodosi ke i paragogitotita tu ergati. bravo buli ja ta nea metra mono etsi tha pame mprosta.
ΓΙΑΝΝΗΣ
27/06/2009 15:03
ΣΑΣ ΠΟΝΕΣΕ ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ?
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ.
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ.
giannis
27/06/2009 10:44
να υποθεσω οτι αφου εισπραξουν τα απαραιτητα για φετος,του χρονου θα κανουν κ εκπτωση στο ποσο που πρεπει να καταβαλουν οι φορολογουμενοι που θα καρφωσουν το συνανθρωπο στην ιστοσελιδα της πρωην σδοε?????ολοι στο δρομο που χαραξε ο ιουδας!α!κ τωρα που λεμε ιουδας,γιατι δεν κοιτανε να παρουν κ τιποτα απο την τεραστια περιουσια της εκκλησιας??θα ξεχρεωναμε στο πι και φι...
yiannis xanthi
27/06/2009 10:36
Δεν βαριεσαι, θα τα πληρωσουμε κι αυτα / ωχ παλι θα πληρωσουμε γ@$#%#α. Αυτες ειναι οι επικρατεστερες αντιδρασεις του μεσου ελληνα για τα μετρα. Το αποτελεσμα...με την πρωτη ευκαιρια φοροδιαφευγουμε, ζημιωνουμε το κρατος και τους εαυτους μας κι ολα καλα και την υγεια μας να χουμε. Μια απ τα ιδια και χειροτερα και μυαλο δε βαζουμε. Δεν υπαρχουν δικαιολογιες. Οι ανθρωποι δεν ξερουν πως να φορολογησουν και πως να χειριστουν την οικονομια, επισης ξερουν οτι δεν ξερουμε να ψηφιζουμε. ο καλυτερος συνδυασμος. Σιγα τη Δημοκρατια και το κρατος Προνοιας. Η εκδικηση του λαου διαιωνιζεται με πολλους τροπους...αναποτελεσματικους. Βλεπε αχρηστια των δημοσιων υπαλληλων με 400 χρονια αποπληρωμη δανειων με επιδοματα για κατουρημα και μισθους διευθυντων ισους με μηνιαια τζακ ποτ του τζοκερ. Μα για πια δικαιοσυνη μιλαμε. Ειναι απλο, μαθετε να ψηφιζετε. Η πολιτικη ενεκαθεν ταρακουνουσε και τρομοκρατουσε τον ελληνα. Ο ελληνες ποτε. Ο ελληνας ειναι χαλβας!
fitilis christos
27/06/2009 07:31
pane ta xromata ola eine griza pleon.ti na po... mas exoyn se ena monimo forokinigito
ιδιωτικος υπάλληλος
27/06/2009 00:11
Απαράδεκτα άδικο το μέτρο για την φορολόγηση των αυτ/των πάνω από 1930 κυβικά. Μάλλον οι σύμβουλοι της κυβέρνησης και του υπουργού οικονομικών είναι ανίδεοι από τα αυτ/τα της εποχής μας και έχουν μείνει στην δεκαετία του ογδόντα που ο κατέχων τέτοιο αυτ/το ήταν πλούσιος. Να τους ενημερώσει κάποιος ότι υπάρχει π.χ. ford mondeo 2000cc το οποίο κοστίζει 24.000 ευρώ και βέβαια θα πληρώσει ο κάτοχος του φόρο, όμως αν κάποιος έχει audi A4 Turbo Quattro 1800cc αξίας 45.000 ευρώ δεν θα πληρώσει τίποτα. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν Mercedes clk 1800cc ένα αμάξι δηλαδή αξίας πάνω από 50.000 ευρώ και άλλα μοντέλα των λεγόμενων premium αυτ/των που οι γνωρίζοντες την αγορά τα ξέρουν καλά. Ξυπνάτε κύριοι όλοι η Ευρώπη φορολογεί με βάση την ιπποδύναμη ή τους ρύπους έως πότε εσείς θα μας φορολογείται με μέτρα της δεκαετίας του ογδόντα! Αίσχος…
jordanis
26/06/2009 23:02
Πρίν λίγους μήνες αγοράστηκαν μερικές Mercedes πανάκριβες, για το υπουργείο Αμυνας (για να μετακινούνται οι Αρχηγοί με κάθε επισημότητα!!! Κάποιοι δε πρότειναν να τοποθετηθούν και ζάντες με χαμηλό προφίλ και (καλά) λάστιχα για καλίτερο κράτημα!!! Μα δεν καταλάβατε,αυτά πληρώνουμε όλοι μας.
giannis
26/06/2009 17:49
τρεξανε ολοι οι ξυπολιτοι ελληναραδες και πηρανε απο ενα jeep γα να κανουν το κομματι τους επειδη καταργηθηκε το τελος ταξινομησης..ολοι το λεγανε οτι θα ακολουθουσε αυξηση στα τελη κυκλοφοριας..ας τα πληρωσουν λοιπον τωρα..τουλαχιστον εχουν jeep..
Γιαννης
26/06/2009 16:51
Αντι να βαζουν και αλους φορους γιατι δεν κοιτανε να μαζεψουν ουτους που ειναι ηδη εξω?
Αλλη μια φορα γελοιοτητες της Ελληνικης Βουλης!
Αλλα εφοσον ολοι τρωνε με χρυσα κουταλια εκει μεσα, σιγα να μην ενοχλησουν τους "μεγαλους".

@ George papagalos: Εγω φιλε αυτο εκανα και εχω βρει την υγεια μου. Τουλαχιστο στις ΗΠΑ τα πραγματα ειναι λιγο πιο ξεκαθαρα οσο και αν σας φαινεται απιστευτο...
Δυστυχως την Ελλαδιτσα μας την κανανε μονο για διακοπες. Τιποτα αλλο!
Τ.Γ
26/06/2009 16:41
Στο Υπουργειο των οικονομικων ειχαμε εναν καθηγητη επι
των οικονομικων(ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ)αλλα τον αλλαξαμε γιατι
εκλεβε τα ταμεια των εργαζομενων(ΟΜΟΛΟΓΑ)μαζι με τιςαν
ιδεες διοικησεις(ΑΓΑΠΙΟΣ)και βαλαμε εναν Μηχανολογο/ηλε
κτρολογο που δεν ξερει απο οικονομικα για να μην κλεβει αλ
λα ξερει να μας αλλαζει τα ΦΩΤΑ σε ΝΕΟΥΣ φορους στα κινη
τα και στα ακινητα.Στο τελος δε,θα μας πει εγω δεν φταιω ρε
παιδια αλλοι με βαλανε.Και εμεις σαν ΜΑ***ΕΣ παντοτε θα
πουμε καλα τα λεει το παιδι,οι αλλοι τον βαλανε.
Αυτος ειναι δυστυχως ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ.
Maxmara
26/06/2009 15:53
@ george 26/6/2009 10:43: Κάνεις λάθος, νομίζω - η τουλάχιστον ΙΜΗΟ δεν το εκφράζεις σωστα: ο μισθωτός που έδωσε €50000 για αυτοκίνητο ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Οχι απαραίτητα σαν ποσό, αλλά επειδή θΑ νιώσει ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ #$%ακας καθώς, απο τις 12 ώρες που δουλεύει, τις 7 πλέον τις δουλεύει για την μαύρη τρύπα του κράτους.
Vassios Sougioltzis
26/06/2009 15:23

O,TI KINEITAI FOROLOGEITAI !!!!


ME TOUS GA''I''DAROUS TI GINETAI ?????
Κόλαφος
26/06/2009 15:12
CREDIT EMPORI-COLE

Το ΠΑΣΟΚ την απαξίωσε και άρχισε τις διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημά της. Η ΝΔ την ξεπούλησε ''έναντι πινακίου φακής'', την ίδια ώρα που πλήρωνε περισσότερα για να αγοράσει (μέσω της Εθνικής) το ... 30% της τουρκικής Finansbank! Ουαί υμίν, γαλάζιοι Φαρισαίοι και πράσινοι υποκριτές!

Έτσι, άνοιξαν την κερκόπορτα για να πάρει η Τουρκία ''υπό την προστασία της'' ΚΑΙ τα οικονομικά της μειονότητας στη Θράκη, με την ίδρυση και λειτουργία της Ziraat.

Πού είστε καρατζαφεροπασόκια και λοιποί ελληνόψυχοι; Ο ''πατριωτισμός'' σας εξαντλείται στο κυνήγι των λαθρομεταναστών, έτσι;
PANTOGNOSTIS
26/06/2009 15:08
Ε! ε εε !!!! θα πληρώσουν κι αυτοί που πήγαν για μπάνια τη μέρα των εκλογών; Είναι άδικο!!!! Τα μέτρα είναι άδικα γι΄ αυτούς!!!! Τι φταίνε;;;;;;
Παράγκας
26/06/2009 15:02
Αυτοί τι θα κάνουν;;;....... Θα "βοηθάνε" την Οικονομία, με τα φωτογραφικά Φ.Ε.Κ, προσλήψεων στο ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;;;;;;;
Σταυρος Τ.
26/06/2009 14:36
ΕΛΕΟΣ!!! ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΜΕΣΑ!!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!
κοτο πουλας
26/06/2009 14:33
μια χαρα σας βρισκω!
λεφτα εχετε, κολητους υπουργους εχετε, στη χωρα της ελευθεριας και της ρεμουλας ζειτε, σας νοιαζει τι κανει η τι θα κανει ο "αλλος" και βεβαια καπου βολεμενοι και σεις!!!!
Το παλιο ανεκδοτο με την κατσικα του γειτονα παραφρασμενο λιγο ....-θεε μου, κανε να πληρωνει ο γειτοναςμου!!!!
μονο που εδω θεο λεμε τον με-γαλ(λ)ο, τον ανυπερ-βλητο, τον ευ-τραφη!
ελλαδα????
ποια ελλαδα....
πρεπει να φανε οσο ακομα εχει ο κακομοιρης την μπουκια στο στομα
Foufoutos
26/06/2009 14:26
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΔ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ! ΤΩΡΑ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ?
Vassilios Sougiolzis
26/06/2009 14:17

SOULTAN MPAKSISS XARATS ,(KARAMANLOGLOU)
DEN GINETAI TIPOTA ME AFTA TA FOROLOGIKA METRA.

MONO ENA MPOREI NA LISEI KAI TO PROVLIMA TON
ESODON ALLA KAI TO PROVLIMA TON LATHROMETANASTON :

AFKSISI TON FORON STA PROFILAKTIKA (KONDOME ).

TA APOTELESMATA AFTOU TOU METROU :

1) AFKSISI TON ESODON

OI DEKSIOI GIA NA STIRIKSOUN TO METRO THA AGORAZOUN POLI PERISSOTERA PROFILAKTIKA:
TORA TI THA TA KANOUN ???AFTO AS TO AFISOUME
STIN KRISI TOUS:

2) LISI TOU PROVLIMATOS : AFKSISI TOU PLITHISMOU TON LATHROMETANASTON.

OI PASOKOI KAI MERIKOI APO TON SYN (ASTOUS TOUS
KOUKOUEDES AFTOI EINAI DOGMATIKOI ) GIA NA
SAMPOTAROUN TO METRO MEIONOUN DRASTIKA TIN
KATANALOSI TON PROFILAKTIKON. APOTELESMA TOUTON
EINAI I ANAPOFEKTiI AFKSISI TOU KATHAROS ELLINIKOU
PLITHISMOU (POU EISAI KARATZAFERI ).AFTO SIMAINEI
I POSOSTOSI ELLINON KAI ALLODAPON PARAMENEI
I IDIA.

3) SINEPEIA APO TO 2) DEN DIMIOURGOUNDE TA KENTRA SYGENTROSIS TON LATHROMETANASTON
( TYPOU DACHAU KAI AUSCHWITZ ) ,POU AFTO
SIMAINEI P A L I EKSOIKONOMISI PORON:

PAIDIA APO TON KARAMANLI MIN PERIMENETE AFKSISI
ESODON !!!!!!

POU EISAI MEGALE NA STIRIKSEIS DRASTIKA TO METRO:


Χρήστος Κ
26/06/2009 14:16
Νομιζω πως ο τίτλος θα έπρεπε να είναι : Ό,τι κινείται και δεν κινείται, (επανα)φορολογείται !!
george pagalos
26/06/2009 14:08
ego to exo parei apofash na metanasteuso se kamia allh xora mpas kai do asprh mera....
Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ
26/06/2009 13:50
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ;
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΤΑΠΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;!!
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ
ΥΠ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!
ΞΕΧΑΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(;;!!) ΠΗΡΕ 5.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ ΕΝ ΔΗΜΩ;;;!!!
ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ;;
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΟΙ ΤΟΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ "Δ" ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ;;;!!
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ!! ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ!!!
Σ.Κ
26/06/2009 13:36
ΝΔ θελατε...λουστειτε τα τωρα!!!!
Αναγνώστης
26/06/2009 13:33
Το υπουργείο οικονομίας θα έπρεπε να φορολογήσει και τα 64bit windows.
εμμανουηλ
26/06/2009 13:18
ΠΑΛΙ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΤΙΣ ΚΛΑΨΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ .
Όταν πατε και ρίχνετε τα ψηφαλάκια δεν σκέφτεστε τις συνέπειε ε;
Ελληνάρες μου δεν σας αρέσουν οι Τσιπροαλαβάνοι ε;
Πληρώστε τώρα κορόιδα και μη μιλάτε......................
Αντί να τα παίρνουν από τους έχοντες τα παίρνουν πάλι από τα συνηθη κοροιδα....οι άλλοι έχουν off shore βλέπετε και ειναι νόμιμοι και ηθικοί.
dysthxws ellhnas
26/06/2009 13:16
etsi, semna k tapeina...
na tous xairontai οσοι tous pistepsan
ALFA
26/06/2009 13:16
BRAVO ! EPITELUS
DEN BORI NA INE PANTA TO TAMEION ADEIO
KE TO KRATOS NA HRWSTAI PANTU
DEN INE DYNATON NA YPARHI FTWHO KRATOS ME PLUSIUS POLITES AN XERETE ENA TETIO KRATOS PESTE MU PU INE AFTO!
OPOTE IR8E I WRA GIA TELOS STA DANEIKA
OTAN O ELLHN 8ELI AMYNA PEDEIA YGEIA KLP
PREPI NA PLIRWSEI .. ME DANEIKA TO KRATOS DEN DULEVI
OPOTE OLI MAS PREPI NA SINISFERUME DIOTI KANEIS DEN MAS DANIZEI PIA...
TERMA TA SKAPULARISMATA EDW KE TWRA
AN 8ELUME TO KRATOS NA PAREHI TOTE AS EISPRATEI
BRAVO SE AFTUS PU TOLMISAN.. ESTW KE SE PERIODO KRISEWS .... XYPNISTE
AN TO KRATOS DEN PARI DEN 8A EHI NA DWSEI
OPOTE AS PARI GIA NA BOREI NA DWSEI EKI PU HRIAZETE
ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ
26/06/2009 13:10
ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΙ, ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?????!!!!!!!

ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Κο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ, ΕΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ 1 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΑΓΡΟΤΗ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!! ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ (ΜΕ ΤΟ 4Χ4 ΑΥΤ/ΤΟ ΤΟΥ ΑΞΙΑΣ 50.000 ΕΥΡΩ) ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, Ο Κος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ 1 ΔΙΣ…..

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ.

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

Nietzsche
???????????????????
26/06/2009 13:08
ΟΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ. ΟΛΟΙ. ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ? ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ? ΓΙΑΤΙ ...ΤΕΛΙΚΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΦΤΑΙΕΙ!!!!!!!!!!!!!!! ΞΕΡΕΤΕ? ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ, 5ΜΗΝΕΣ ΚΟΣΚΙΝΑΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ. ΕΝΩ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ(ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΟΧΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΕΤΣΙ? ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ) . ΕΝΩ ΕΛΕΓΑ ΝΔ ΚΑΙ ΝΕΟΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ ΤΟ ΚΚΕ ΦΤΑΙΕΙ!!!!!!!!!! ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ <<ΧΑΜΕΝΟΥ>>, ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΝΕΤΑΙ,ΤΟΥ ΜΑΖΩΧΑ. ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΦΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΛΕΕΙ..<<ΒΑΡΑΤΕ ΜΕ.ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΘΑΜΑΙ...ΠΟΝΑΤΕ ΜΕ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΟΙ ΠΑΛΙΟΚΟΜΜΟΥΝΕΣ ΦΤΑΙΝΕ>>.
GEORGE
26/06/2009 13:01
ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΑΤΟΠΗΜΑ.
Η ΓΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ, ΟΠΩΣ ΜΟΙ ΕΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ :
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ .....
ΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΙΝΗΣΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ .......
(ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΡΥΦΤΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΑΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΝ ΑΦΟΥ ΘΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΕΙ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΟΣ - ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΔΟΕ ...)
ΜΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
26/06/2009 12:56
ΡΕ Παρατηρητη? ΜΑ ΚΑΛΑ...ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΕΣΕΝΑ,ΕΜΕΝΑ, ΤΟΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟ? ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΩΜΟΛΥΣΣΟΥΝΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ? ΕΛΕΟΣ.........ΜΑ ΤΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ?
GEORGE
26/06/2009 12:53
ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο, ΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ;;;;; ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ !
ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΙΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ, ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ :
α) ΤΟ ΒΑΔΙΣΜΑ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 € ΤΟ ΜΕΤΡΟ,
β) Η ΚΙΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ. ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
γ) ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ .... ΕΙΣ ΤΟΝ ..... (ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΝΑ ΜΕΝΕΤΕ ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗΝ ΠΡΑΞΙΝ).
δ) Η ΚΙΝΗΣΙΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟΝ ΧΩΡΟΝ (ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑΛΗΡΟ ...)
cthulhu
26/06/2009 12:49
Αυτό ναι,είναι άρθρο για την τρομοκρατία! Τελικά δε μπορώ να τα αξιολογήσω.Ποιο είναι πιο κυνικό και προκαλεί τρόμο? Κάλλιστα θα μπορούσε να χρησημοποιηθεί και σαν προκύρηξη μετά από επίθεση αυτοκτονίας με εκατομμύρια νεκρούς. (νεκροζώντανους για την ακρίβεια)
tryfon
26/06/2009 12:24
το δημοσιο που μας χρωσταει ( στους ιατρους) εδω και ενα χρονο τις αποζημειωσεις του οπαδ (δημοσιο) ποιος θα το μυνησει??? πληρωνουμε δανεια και τοκους σε τραπεζες, και οι απαραδεκτοι μας εχουν ενα χρονο απληρωτους... δεν βγαινει ρε γελοιοι... δωστε τα λεφτα μας. ειναι που ειναι ψιχουλα και ντροπη μεγαλη η λιστα του δημοσιου...
ΕΛΕΟΣ
elena
26/06/2009 12:21
να πληρώσουν πρώτα οι μεγαλοξεφτιλισμένοι πολιτικοι και βουλευτές .. και βιομήχανοι και λοιποί που δηλώνουν 5000 Ευρω το χρόνο και εχουν mercedes jeep κλπ στα ονόματα διαφόρων εταιρειών ενώ οι ίδιοι φαίνονται συνταξιουχοι και δηλώνουν ότι πληρώνονται όλο το χρόνο 600 ΕΥΡΩ ως σύμβουλοι επιχειρήσεων και μετά εμείς..
Δεν κατάλαβα... καθόλου καλά...
Εμεις τα πάντα. όλα?? Γιατί ρε παιδιά??? Γιατί??
Α ξέχασα να αναφέρω πως εχθές είδα άρθρο για τον Ιερώνυμο που συμβούλευε την πολιτεία να κάτσου να συζητήσουν και ζητούσε να μην βάζει χέρι στα οικονομικά της... διότι.... θα κλείσει τα ιδρύματα που μας προσφέρει..
ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ!!!! Ντροπή και αίσχος
george.p
26/06/2009 12:19
Μαζεύουν από παντού, έχουν εξαπολίσει και κάποια λαμόγια ελεγκτές (του πρώην ΣΔΟΕ ντε) και τα τσεπώνουν από παντού (ελάχιστα για το κράτος).
Τα εγκάθετα κοματόσκυλα μέσα από τις διεφθαρμένες κρατικές υπηρεσίες, αντιλαμβανόμενοι ότι έχουν λίγο χρόνο ακόμη εξουσίας, έχουν επιπέσει να φάνε ότι προλάβουν.
Αυτή η κυβέρνηση όσο παραμένει τόσο μας οδηγεί στην απόγνωση, στη μιζέρια ,στην κοινωνική αποδιοργάνωση
στην εθνική ταπείνωση,στην αδικία και την αυτοδικία.
Η ανικανότητα και η διαφθορά έχει φθάσει στο αποκορύφωμα της ιστορίας μας με αυτή την κυβέρνηση. Διώξτε τους Τώρα.
O
26/06/2009 12:12
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΡΕΞΤΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ''ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ''''
Παρατηρητης
26/06/2009 12:09
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΟΙ.
ΑΦΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ( ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΥΚΛΗΔΕΣ)
ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ Μ..ΚΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΙΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ ΤΖΙΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ...ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΕΞΑΣΚΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ.
ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ..
ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ( ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ?
ΑΚΟΥ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ Κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
26/06/2009 11:51
Χαράτσι 1,9 δισ. Ευρώ για όλες τις τσέπες
Αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, κινητά, Ι.Χ. και σκάφη αναψυχής
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά Σπύρος Δημητρέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009


Άγριο χαράτσι σε οδηγούς αυτοκινήτων, κατόχους κινητών τηλεφώνων, ιδιοκτήτες σκαφών, ακόμη και στους τυχερούς των λαχείων προβλέπουν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, βάσει του νέου δόγματος ό,τι κινείται, φορολογείται.

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον το ρεπορτάζ εάν όλα αυτά που γράφουνε δεν τα παρουσιάζανε με υποτιμητικό και κοροϊδευτικό τρόπο , να εφαρμοζότανε στην ΕΛΛΑΔΑ για πρώτη φορά , και μάλιστα ποτέ στο παρελθόν από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
μιχάλης
26/06/2009 11:50
ας ετοιμαστουμε... πάνω απο...12εκ φόρος κάτω,.. επιδότηση, μα τι είδους κριτήρια είναι αυτά, που είναι η εμπορική αξία...
Ν.Σ
26/06/2009 11:43
Άδικα διαμαρτυρόμαστε νομίζω πως πέρασαν πέντε μήνες από τότε που μας διαβεβαίωσε ο ακαταλληλότερος ότι δε θα βάλει φόρους , επομένως θα τον πιούμε.
Στα εξάμηνα, στο κανονικό μνημόσυνο της οικονομίας, θα μας κεράσει τον σκέτο γιατί αυτός έχει και λίγη ζάχαρη.
psilos
26/06/2009 11:42
ΚΛΕΦΤΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ (ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΠΛΕ ΚΟΚΚΙΝΟΙ) ΜΟΝΟ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ.

ΩΡΑΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΣΤΕ !
Παράγκας
26/06/2009 11:34
Το καρτοκινητό ρε;;;!!!!!του πιτσιρικά, θα φορολογήσετε;;;;; Ήμαρτον!!!! (Αλλά πως θα πληρωθούν οι ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και οι προγραμματισμένες μονιμο-ποιήσεις;;;;;)..... {Ο πιτσιρικάς ο οποίος (χωρίς να φταίει) χρωστά μόλις γεννηθεί στο elladistan 30.000,00 € !!!.....}
μας βγαζουν στο δρομο.ν
26/06/2009 11:32
φοροληστειες, κατασχεσεις,χαρατσια,τρομοκρατια,.ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ?
Παράγκας
26/06/2009 11:26
Βρε σεις πως μας τα “σερβίρετε”;;;;…Άξιοι!!!!! Πάμε για αυθαίρετα και ημιυπαιθρίους!!!. Όλα νόμιμα!!!!!!!!!!!!! Τα πάντα όλα!!!!!
ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ
26/06/2009 11:20
Θα πληρωσουμε τι να κανουμε , ετσι για το γινατι
για να στηριξουμε την καλυτερη κυβερηση που περασε απο τον τοπο . δεν με ενιαφερει τι λεει η ανιατη αντιπολιτευση
εγω φωναζω μαζι μαζι με τον καραμανλη και ας μην εχω να πληρωσω το γαλα των παιδιων μου .. ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥς ΦΟΡΟςΥΣ ΕΙΜΑΙ ΜΑΟΧΙΣΤΗΣ
Nanos
26/06/2009 11:10
Να δεις ότι θα την πατήσουνε πάλι σαν ανίκανοι και άσχετοι που είναι και δεν σκέπτονται τα προβλήματα μέχρι το τέλος.
Κάτω τα κουνιστά ...... λοιπόν.
Επιτροφή στα σταθερά και αν είναι ανάγκη.
Εγώ θα το κόψω .. το κουνιστό.
Η εκκλησία δεν φορολογείται και οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι, κουνάνε το αγιαστούρι μόνο μία φορά την εβδομάδα και απλώνουν τα χέρια για τα τυχερά. Η εφορία δεν τους τα κόβει .
Πώς βλέπουν οι φορολογούμενοι τις αυξήσεις και τα αναδρομικά των βο.... και των δι... τις φοροαπαλλαγές?
Πού είναι χρήσιμοι οι 300 ? Αρκούν οι 100.
Εξοικονόμηση 200 χ 400,000 = 80,000,000 € το χρόνο


AX
26/06/2009 10:52
Giannis - swsta ta les..
SAMARINA
26/06/2009 10:49
AI SIXTIR KOPROSKYLA ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΑΖΕΤΕ ΤΑ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΟΝΟ ΟΥΣΤ...
ΔΙΟΝΥΣΗΣ
26/06/2009 10:45
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ...
ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ
george
26/06/2009 10:43
Giannis 26/6/2009 09:18. Φίλε μου αυτός που δίνει 50.000 για αυτοκινητο δεν νοιάζεται για τα 300 ευρώ που θα δώσει. Αυτός όμως που πήρε μεταχειρισμένο 10ετίας 2.000 κυβικά (δηλαδή ένα νορμαλ αυτοκίνητο για να πας ταξίδι με την οικογένεια σου) κι έδωσε 12.000 ευρώ, γιατί να πληρώσει? Κι αυτός που πήρε καινούργια μερσεντές 1.800 κυβικά με 50.000 γιατί δεν πληρώνει τίποτα? Το μέτρο είναι άδικο και παράλογο. Αλλά ξέχασα, ο υπουργός λέει ότι δεν είναι εισπρακτικό, είναι οικολογικό! Από εκεί καταλαβαίνεις τι γίνεται...
Μήτσος Χλέμπουρας
26/06/2009 10:36
Ολυμπιακούς δεν θέλατε ? ΝΑαααααα !
Κωνσταντίνος Σφήκας
26/06/2009 10:24
Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν!
Vassilios Sougioltzis
26/06/2009 10:13
ORE ROMIOI ,

AFTOI FOROLOGOUN TORA O,TI KINEITAI KAI

META THA FOROLOGISOUN O;TI K O U N I E T A I !!!!!!!!

KARAMANLI DEN TIN GLITONEIS AFTI TIN FORA ...
pangar
26/06/2009 10:11
Κύριοι της ΝΔ εξοικονομείστε χρήματα (όχι και ολίγα) με τον περιορισμό των δαπανών από τις ''''επιτροπές'''' που έχετε στήσει με τις παχυλές αμοιβές των κομματικών σας στελεχών.
Μιχάλης
26/06/2009 10:04
βλαμένοι είναι με τα κυβικά, ποιά είνια τα συμφέροντα που κυνηγάνε το σωστό αυτοκίνητο, να δουμε τι θα κάνουν όταν πάμε στα ηλεκτρικό...
tk
26/06/2009 10:04
@ Giannis Καλά τα λες αλλά...Πόσο δίκαιο είναι όταν η Merc που λες στα 1800 cc κοστίζει 45000€ και το Audi στα 2000cc κοστίζει 30000€ να την πληρώνει αυτός που έχει το Audi???
Παράγκας
26/06/2009 10:03
Το καρτοκινητό ρε;;;!!!!!Του πιτσιρικά, θα φορολογήσετε;;;;; Ήμαρτον!!!! (Αλλά πως θα πληρωθούν οι ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και οι προγραμματισμένες μονιμο-ποιήσεις;;;;;).....
tk
26/06/2009 09:59
Μπράβο κύριοι του υπουργίου οικονομίας...Βρήκατε πάλι τη λύση στο πρόβλημα.Λοιπόν μια και είναι καιρός που ανακαλύπτετε νέους φόρους ήρθε ο καιρός να ανακαλύψετε και τον τον ανικανοφόρο.Φόρος δηλαδή που θα επιβάλετε στην ανίκανοσύνη των πολιτικών αυτής της χώρας να βρουν βιόσημες λύσεις και μάλιστα προτείνω να ισχύσει και αναδρομικά.Με χρυσά κουτάλια θα τρώμε μετά.
βαγγελης
26/06/2009 09:45
Το πρόβλημα δεν είναι τι κάνουν αυτοί που μας τα χώνουν αλλά εμείς. Γιατί δεν αντιδράμε; Γιατί δεν τους κατεβάζουμε από τα καλάμια που έχουν καβαλήσει; μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε κάτι! όλοι το ξέραμε ότι θα βάλουν φόρους αλλά γιατί να πληρώνουμε συνέχεια εμείς τις τα κλεμμένα από αυτούς; εδώ και 10 χρόνια που θυμάμαι εγώ όλο αυξήσεις μας κάνουν για να μαζέψουν λεφτά. Πόσο ακόμα θα μαζέψουν. τόσα χρόνια που μαζεύουν θα έπρεπε να μας δίνουν και πίσω χρήματα όχι να θέλουν περισσόερα!
Ο - Ρ
26/06/2009 09:42
ΜΠΛΕ ΠΑΠΑΓΑΑΚΙΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥ ΞΕΒΑΨΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ , ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΠΟΓΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ.
Χρηστος απο Γερμανια
26/06/2009 09:40
@ Αγαπητοι μου φιλοι ,Οσο κι αν φωναζετε για την υψηλη φορολογια, το μονο που θα κανετε ειναι να χασετε το κεφι σας και τον καιρο σας. Οι φοροι θαναι παντα οι ιδιοι και παντα θα ειναι υπερβολικα ψηλοι. Αν θελετε ,μπορειτε να παρετε μετρα για να μειωσετε τη φορολογια σας,να ψηφισετε πολιτικους που υποσχονται χαμηλη φορολογια η οτιδηποτε αλλο σας περασει απ`το μυαλο.ειναι κατα την γνωμη μου ,τραγικα ανωφελο το να στενοχωριεστε,για τους φορους .ακομη προτεινω στους νεους της Ελλαδος την εκμαθηση Οικονομικης Παιδειας .
και το ποσο σημαντικη ειναι ,κατι που διδαχτηκα απο 6 χρονων παιδι ....και συνεχως μαθαινω .ετσι ειναι η ζωη μας ενας συνεχης αγωνας.μη συνθηκολογητε με την μιζερια .
Παντα Φιλικα Χρηστος
Ο
26/06/2009 09:40
ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

-ΑΝΕΡΓΙΑ
-ΑΚΡΙΒΕΙΑ
-ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΤΩΡΑ ΛΟΓΩ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟΣ)
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
26/06/2009 09:40
ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΟΡΟΙ..

ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΗΔΗ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΦΟΡΟΥΣ.....

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...

ΠΡΩΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΣ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ......
salamidis apostolos
26/06/2009 09:27
Giati den kanoun perikopes sta exoda tous oi k k ypourgoi ethopateres para kitazoyn pos na valoun to heri stin tsepi tou ergati pedia mia eita i lisi tou provlimatos to 1967 o papadopoulos eprepe na eihe vali olous tous politikoys se ena sapio karavi kei na mathenan ta naytakia skopovoli kai tha ihame glytosi apo tis 2 iokogenies pou limenoun tin ellada mas
VAG THESS
26/06/2009 09:20
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝΕ ΝΔ. ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΛΕΒΑΝΕ ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΑΝΕ ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΟΡΟ: ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΕΧΟΥΝΕ ΑΥΞΗΣΕΙ , ΚΙΝΗΤΑ, ΦΠΑ ΤΕΛΗ, ΕΤΑΚ ,ΟΤΙ ΚΙΝΗΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!! ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ!! ΜΕΙΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ 40 ΣΕ 25 % ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΑΝΕ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΝΕ? ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΠΟ ΠΟΥ? Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΣΧΕΔΟΝ 4 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΟΥΣΙΑ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΟΧΙ!! Ο ΦΟΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΝΔ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΣΔΟΕ. ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ !!!!!
Giannis
26/06/2009 09:18
Εντάξει, μπάχαλο τα έκανε η ΝΔ. Αυτό το περιμέναμε ... ΑΛΛΑ γιατί εκπλήσσεστε όταν βλέπετε φόρο στα αυτοκίνητα πάνω από 2000cc? Δε το περιμένατε και τρέξατε να πάρετε την νέα Merc γιατί ήταν προσφορά μόνο 48.000€ από 56.000€? Τόσο ανυποψίαστοι είσασταν? Εξαπατηθήκατε? Γνωστός μου, με "δηλωμένα" εισοδήματα 13.000€ το χρόνο πήρε αυτοκίνητο αξίας 48.000€. Λέτε να μάζευε τόσα χρόνια? Σας ενοχλεί τώρα η μη γραμμική φορολόγηση, που τόσο το ΚΚΕ την αγαπά? Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ
baggelis
26/06/2009 09:17
Καλά μας κάνουν, αφού εμείς καθόμαστε και τα δεχόμαστε, αντί να ξεσηκωθούμε και να τους διώξουμε όλους καθόμαστε και τα δεχόμαστε! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ! Είμαστε 10.000.000 έλληνες και δεν μπορούμε να κάνουμε καλά 301; Που να κάνουμε και πόλεμο με τους τούρκους θα φύγουμε όλοι από την Ελλάδα; μόνο λόγια είμαστε και καμία πράξη!
κ.υ
26/06/2009 09:16
φοροαπο(βλητα)......τσιμπισατε στα φτηνα αυτοκινητα ???
πληρωστε.....εισοδος ελευθερη η μαλλον μειωμενη εξοδος 20δραχμες ..απο ελληνικη ταινια με πρωταγωνιστη τον αυμνιστο χατζηχριστο..ετσι γεμιζουν τα αδεια ταμεια σαν τα αδεια θεατρα..με μονη διαφορα οτι απο το θεατρο της βουλης μονο δραματικα σιριαλ βλεπουμε τωρα τελευταια...........
ΓΙΑΝΝΗΣ.Τ
26/06/2009 09:03
Στις ειδησεις του ΜΕΓΑ ρωτα η ΟΛΓΑ τον μονιμος χαζευντα
το ταβανι ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ τι εχεις να μας πεις για προεκλογικη
διαφημιση της ΝΔ με τα ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ φοροι,φοροι,νεοι
φοροι.Ο πρετεντερης απαντησε οπως ακριβως ο καταλλη
λοτερος,δια της ΣΙΩΠΗΣ.Α ρε Ρουσοπουλε σχολη που αφη
σες.Κατα τα αλλα αυτος ο ανθρωπος τι σοι γλαστρα ειναι βρα
διατικα.Τετοια κανε κ Γιαννη και θα καταντησεις το ΒΗΜΑ
Αυριανη που γκρεμισε τον Καραμανλισμο.
ΤΑΣΟΣ15
26/06/2009 08:51
ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΙΖΑ, ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ, ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ.

ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ. ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΑΣΑΤΕ. ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ.
greekman
26/06/2009 08:34
μας τσουζει τωρα .....εμεις δεν τους βγαλαμε τους καφρους
Θα μπορουσε ομως να ζητησουν τα λεφτα απο τον Ρουσσοπουλο,Λαλιωτη και απο ολα τα λαμογια που τρωνε τα λέφτα του κοσμου
BASILIOS PIGKOULAS, koureas
26/06/2009 08:31
FOROLOGEISTE KAI TON AERA POU ANAPNEOUME. KALA KANOUN OI EFOPLISTES KAI METAFEROUN THN EDRA TOUS STH NOTIA GALLIA. AN DEITE EPENDYSH STH ELLADA APO TOUS PLOUSIOUS ELLINES TOU EXOTERIKOU NA MOU SFYRIXETE. DOLOFONHSTE THN EPENDYSH, TROMAXTE TOUS KAPITALISTES KAI STO TELOS THAXETE MIA KOINONIA DHMOSION YPALLHLON.
ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙ*ΟΛΟ
26/06/2009 08:30
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ, ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ