Συλλαλητήριο για την Παιδεία και στην Πλατεία Αριστοτέλους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/1998 |


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Γραφείο Βόρειας Ελλάδας

Σειρά κινητοποιήσεων προγραμματίζουν από σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, καθηγητές, δάσκαλοι, αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, με σκοπό τη ματαίωση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Για σήμερα στις 7.30 το απόγευμα η συντονιστική επιτροπή συλλόγων - ενώσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και σύλλογοι αναπληρωτών και αδιορίστων διοργανώνουν συλλαλητήριο για την παιδεία στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Αύριο το πρωί στις 11, στην Καμάρα, προγραμματίσθηκε απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ όπως ανακοινώθηκε τις ημέρες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ προγραμματίσθηκαν συγκεντρώσεις στα εξεταστικά κέντρα.

Όπως επισήμαναν στα «ΝΕΑ» εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής των εκπαιδευτικών και των αδιορίστων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν στα εξεταστικά κέντρα θα προσπαθήσουν να πείσουν τους συναδέλφους τους να μην πάρουν μέρος στο διαγωνισμό - παρωδία, όπως τον χαρακτηρίζουν, ενώ δεν απέκλεισαν και το ενδεχόμενο συμβολικού αποκλεισμού ενός ή περισσοτέρων εκ των τεσσάρων εξεταστικών κέντρων που θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη. Χθες το βράδυ στην Πλατεία του Λευκού Πύργου πραγματοποιήθηκε συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.