Το πρώτο της επενδυτικό «βήμα» στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε η εταιρεία MedialyseΑΕ Κέντρα Αιμοκάθαρσης, αρχής γενομένης από το νομό Σερρών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ στο Νέο Σούλι Σερρών, που αφορά στη δημιουργία μονάδας χρόνιας αιμοκάθαρσης, δυναμικότητας 120 ασθενών, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 6 στρεμμάτων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Medialyse –που εδρεύει στην Αθήνα- είναι έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η νέα μονάδα διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, ευχάριστο και άρτια εξοπλισμένο περιβάλλον, εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και στα δεδομένα της εποχής. Στόχος της εταιρείας είναι το εν λόγω Κέντρο να εξυπηρετεί τους νεφροπαθείς τόσο του νομού Σερρών όσο και των γειτονικών νομών.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Αιμοκάθαρσης θα τελέσει την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στις 18.00 ο νομάρχης Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξής της, η Medialyse δρομολογεί το επόμενο διάστημα την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 3 εκατ. ευρώ, που αφορά στη δημιουργία δύο νέων κέντρων αιμοκάθαρσης, σε Καλαμάτα και Χαλκίδα. Σήμερα η επιχείρηση διαθέτει–πέραν της μονάδας των Σερρών- άλλες τρεις μονάδες αιμοκάθαρσης, δύο στην Αθήνα (Παλλήνη, Καλλιθέα) και μία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σημειώνεται ότι η Medialyseείναι μέλος του ομίλου Μεσογειακό Κέντρο Διακοπών Αιμοκάθαρσης «Μεσόγειος» που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη μονάδων χρόνιας αιμοκάθαρσης.