Χάνει το σπίτι του για χρέος 1.849 ευρώ

Σήμερα το μεσημέρι ο πλειστηριασμός σε κατοικία καρδιοπαθούς συνταξιούχου του ΙΚΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Έλενα Λάσκαρη   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2008 07:00 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 29/10/2008 11:39 |
 Χάνει το σπίτι του για χρέος 1.849 ευρώ
▅ Νίκος Θεοχαρίδης. Το δυαράκι των 51,68 τ.μ. στα Πατήσια βγαίνει σήμερα σε πλειστηριασμό, με βάση το κατασχετήριο που παρατίθεται

Σπίτι στο σφυρί βγάζουν οι τράπεζες, ακόμα και για χρέος 1.849 ευρώ, και συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τους πλειστηριασμούς ακινήτων παρά τον νόμο που τους το απαγορεύει για τόσο μικρές οφειλές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Νίκου Θεοχαρίδη, συνταξιούχου του ΙΚΑ, με πιστοποιημένη βαριά αναπηρία και μηνιαίες απολαβές 450 ευρώ. Κινδυνεύει σήμερα να χάσει το σπίτι του στα Πατήσια, για χρέος από πιστωτική κάρτα μόλις 1.849,65 ευρώ. Η Εθνική Ομοσπονδία Προστασίας Ενώσεων Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών θα επιχειρήσει να μπλοκάρει τον πλειστηριασμό, κάνοντας κατάληψη στα γραφεία του Δήμου Αθηναίων, όπου αυτή έχει προγραμματιστεί να γίνει. «Είμαι σε μαύρη κατάσταση» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Θεοχαρίδης και περιγράφει την περιπέτειά του. «Πήρα τη συγκεκριμένη πιστωτική κάρτα για να αγοράσω ένα αυτοκίνητο, το οποίο και ξεπλήρωσα. Τα πήγαινα καλά, εξοφλούσα τη δόση μου, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έκανα όμως το λάθος να χρησιμοποιήσω κι άλλο την κάρτα και το χρέος ήταν στα 900 ευρώ. Με χτύπησε το έμφραγμα, έκανα τρία μπαϊπάς, βγήκα σε σύνταξη αναπηρίας, δεν είχα να πληρώσω τη δόση και έτσι το χρέος άρχισε να φουσκώνει ασταμάτητα και να έρχονται η μία μετά την άλλη οι ειδοποιήσεις για κατάσχεση. Από το ΙΚΑ παίρνω σήμερα σύνταξη 450 ευρώ τον μήνα, δεν έχω άλλους πόρους, ούτε και άλλα περιουσιακά στοιχεία για να πουλήσω και τρομάζω να μάθω πόσα τελικά θέλει η τράπεζα για να με αφήσει ήσυχο...». Από το ειδοποιητήριο της τράπεζας προκύπτει ότι ο πλειστηριασμός, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 σήμερα το μεσημέρι, θα γίνει για χρέος 1.849,65

ευρώ!

Και έξοδα εκτέλεσης
Όμως η τράπεζα δεν διεκδικεί μόνο αυτά τα χρήματα. Διεκδικεί «το ποσό των χιλίων οκτακοσίων σαράντα εννέα ευρώ και εξήντα πέντε λεπτών (1.849,65), τους νόμιμους τόκους καθώς και τα έξοδα εκτέλεσης και διαδικασίας πλειστηριασμού μέχρι το τέλος του, τηρώντας τις νόμιμες διατυπώσεις και πράξεις, μείον το ποσόν που μέχρι σήμερα τυχόν έχει καταβληθεί». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών κ. Ευάγγελο Κρητικό, μαζί με τα δικαστικά έξοδα που έχει χρεώσει η τράπεζα, τα 1.849,65 ευρώ φτάνουν πλέον τα 6.500 ευρώ, ακόμα και έτσι όμως είναι χαμηλότερα των 10.000

ευρώ που ορίζει ως ελάχιστη οφειλή για να επιτραπεί πλειστηριασμός ακινήτου ο ισχύων νόμος. Πόσω μάλλον που η κυβέρνηση «διαφημίζει» την προστασία των δανειοληπτών με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και το οποίο διευρύνει στα 20.000 ευρώ το πλαφόν κάτω από το οποίο δεν επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας.

Έτσι, σήμερα βγαίνει στο σφυρί το δυαράκι των 51,68 τετραγωνικών στα Πατήσια χτισμένο το 1970, στο οποίο ο κ. Θεοχαρίδης έχει την ψιλή κυριότητα και συγκατοικεί με την 90χρονη μητέρα του, η οποία διατηρεί την επικαρπία. «Ας το πάρουν να ησυχάσω, να τελειώνουμε», λέει απογοητευμένος. «Κάθε φορά που μια τράπεζα στέλνει ειδοποιητήριο για κατάσχεση και πλειστηριασμό, χρεώνει έξοδα 1.400

ευρώ και πάνω στο αρχικό κεφάλαιο τρέχουν συνέχεια οι τόκοι», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κρητικός.

Στην περίπτωση του κ. Θεοχαρίδη, το δυαράκι έχει γλιτώσει αρκετές φορές από το να βγει στο σφυρί. Στις 19 Οκτωβρίου του 2007, ο πλειστηριασμός ανεβλήθη λόγω εθνικών εκλογών, την επομένη ο οφειλέτης έσωσε το σπίτι του καταβάλλοντας στις 23 Ιανουαρίου 2008 το ποσό των 2.000 ευρώ στην τράπεζα και στις 11 Ιουνίου 2008 η Ομοσπονδία Δανειοληπτών μπλόκαρε με τρικ τη διαδικασία. «Κινηθήκαμε με εξώδικα. Καλέσαμε το ΣΔΟΕ για έλεγχο των πόθεν έσχες όσων μετέχουν στον πλειστηριασμό και οι... μετέχοντες εξαφανίστηκαν», λέει ο κ. Κρητικός.

Εφόσον όμως δεν εφαρμόζεται ο νόμος και αν ο οφειλέτης δεν βρει τα χρήματα να ξεπληρώσει τα χρέη του, η τύχη του συγκεκριμένου σπιτιού φαίνεται προδιαγεγραμμένη. Κι αυτό γιατί τον κ. Θεοχαρίδη «κυνηγάνε» άλλες δύο τράπεζες για ποσό 5.081,86 ευρώ και 7.043,11 ευρώ, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα στείλουν τα δικά τους κατασχετήρια.

Τι προβλέπει η νομοθεσία
Στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στις αρχές Οκτωβρίου η κυβέρνηση στη Βουλή, ορίζεται ότι «δεν επιτρέπεται επιβολή κατάσχεσης για ικανοποίηση απαιτήσεων πιστωτικών ιδρυμάτων και εταιρειών παροχής πιστώσεων, καθώς και των εκδοχέων των απαιτήσεων αυτών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, επί ακινήτου του οφειλέτη, το οποίο αποδεδειγμένα αποτελεί τη μοναδική κατοικία του, εφόσον ασκηθεί από τον ίδιο, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την επίδοση της επιταγής προς εκτέλεση, ανακοπή κατά του σχετικού τίτλου εκτέλεσης και συντρέχουν, σωρευτικώς, οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) η απαίτηση της τράπεζας, στο σύνολό της, όπως βεβαιώνεται στον σχετικό τίτλο εκτέλεσης, δεν υπερβαίνει το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, β) δεν έχει εγγραφεί, με τη βούληση του οφειλέτη, επί του ακινήτου αυτού προσημείωση ή υποθήκη υπέρ της δικαιούχου τράπεζας, γ) ο οφειλέτης βρίσκεται σε αποδεδειγμένη και ανυπαίτια αδυναμία να εκπληρώσει τη συμβατική του υποχρέωση.

Οι ίδιες προβλέψεις περιλαμβάνονταν και στον προηγούμενο νόμο, με όριο τα 10.000 ευρώ.

Τα παραθυράκια
«Η προθεσμία των 15 ημερών για την ανακοπή αλλά και οι σωρευτικές προϋποθέσεις που τίθενται καθιστούν ανεφάρμοστη τη διάταξη», τονίζει στα «ΝΕΑ» η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου. «Και να προλάβει την προθεσμία των 15 ημερών ο οφειλέτης, όταν έχει φτάσει πια στο χείλος του πλειστηριασμού δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει 1.000-2.000 ευρώ στον δικηγόρο για να κάνει την ανακοπή», προσθέτει και ζητεί έστω και την τελευταία στιγμή «η κυβέρνηση να κάνει διορθώσεις στο νομοσχέδιο, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις παρατηρήσεις των καταναλωτικών οργανώσεων».


Δώστε δάνεια στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

ΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ βοήθεια στην ελληνική αγορά και όχι για την ενίσχυση των θυγατρικών σας σε αναδυόμενες αγορές συνιστά με επιστολή του προς τις τράπεζες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος. Το κυβερνητικό σχέδιο των 28 δισ. ευρώ, φαίνεται να θεωρείται από την Κεντρική Τράπεζα σανίδα σωτηρίας για τη ροή δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας την πιστωτική επέκταση με ρυθμό άνω του 10% το 2009 (από 18,4% τον περασμένο Ιούλιο), γεγονός που μεταφράζεται σε χορήγηση νέων δανείων από τις τράπεζες 13 δισ. ευρώ.

Ανησυχία
«Η σοβαρή επιδείνωση του διεθνούς χρηματοοικονομικού και μακροοικονομικού περιβάλλοντος διαμορφώνει ένα τοπίο αυξημένης αβεβαιότητας και κινδύνων μέσα στο οποίο θα πορευθούν και οι ελληνικές τράπεζες», σημειώνει ο κ. Προβόπουλος στην επιστολή του και ζητεί από τις τράπεζες, το αργότερο έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2009, να αυξήσουν τα κύρια εποπτικά κεφάλαιά τους ώστε στα τέλη του επόμενου έτους ο δείκτης ιδίων κεφαλαίων να μην υπολείπεται του 8%. Δεδομένου ότι στην παρούσα συγκυρία οι «κλασικές» αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου κρίνονται ιδιαιτέρως δύσκολες, εμμέσως πλην σαφώς τους ζητεί να ενταχθούν στις διατάξεις του κυβερνητικού σχεδίου, σύμφωνα με τις οποίες οι τράπεζες εκδίδουν προνομιούχες μετοχές που αγοράζει το Ελληνικό Δημόσιο, οδηγώντας στη μερική «κρατικοποίησή» τους τουλάχιστον έως τον Ιούλιο του 2009. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η συμμετοχή του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών θα κυμαίνεται μεταξύ 10% και 25%.

Πέντε κίνδυνοι
Από την επιστολή του κ. Προβόπουλου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μειωθούν κατακόρυφα οι εκταμιεύσεις δανείων στην ελληνική οικονομία, απειλώντας την ομαλή λειτουργία της αγοράς, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Όπως προκύπτει, πέντε κίνδυνοι καθιστούν απαραίτητη την αύξηση των εποπτικών κεφαλαίων των τραπεζών:

1. Η πιστωτική επέκταση το 2009 πρέπει να διαμορφώνεται τουλάχιστον σε 10%, ώστε να χρηματοδοτηθούν επαρκώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

2. Η σημαντική πτώση/υπολειτουργία των κεφαλαιαγορών- κτηματαγορών έχει οδηγήσει σε υποχώρηση των αποτιμήσεων στο ενεργητικό, άρα και των κεφαλαίων των τραπεζών.

3. Η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας τείνει να οδηγήσει σε άνοδο των επισφαλειών και, επομένως, του πιστωτικού κινδύνου.

4. Η σοβαρή επιδείνωση του μακροοικονομικού και χρηματοπιστωτικού κλίματος στις αναδυόμενες χώρες, όπου δραστηριοποιούνται οι τράπεζες, δημιουργεί πρόσθετους πιστωτικούς κινδύνους.

5. Οι ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που έχουν κάνει οι τράπεζες στα τέλη του 2007, έχουν ήδη επαληθευτεί σε ορισμένες υποθέσεις τους «ή πάντως συγκεντρώνουν πολύ περισσότερες πιθανότητες σήμερα να επαληθευτούν».

68
fokas nikos
30/10/2008 21:37
να μην πληρωσει κανεις ουτε μια δοση στις τραπεζες για εξη μηνες να αρχισει νατρεμη το συστημα καθως επισης καθολικη αποχη απο τις καθε ειδους εκλογες μονοι τους τατρωνε ας βγαινουν και μονοι τους τοσα χρονια ολο φορτιο βαζουν στην πλατη μας και γαιδουπια να ειμασταν θα ειχαμε ριξει το σαμαρι ξυπνατε ρεεεε
Ελένη
30/10/2008 13:42
Eγώ θέλω να απευθυνθώ στον πάσχοντα και μόνο χωρίς να σημαίνει ότι δεν συμερίζομαι και τις απόψεις όλων των άλλων.
Φίλε Θεοχαρίδη δεν είμαι εγώ εκείνη που θα κρίνω την κατάστασή σου την όποια επιλογή σου.Αν έτσι ένιωθες και είχες ανάγη να πράξεις καλά έκανες.
Δεν έχω τη δυνατότητα να σε βοηθήσω, ούτε να βρω λύση στο πρόβλημά σου που είναι και πρόβλημα των περισσοτέρων Ελλήνων από εμάς.
Πιστεύω όμως πως το χειρότερο από όλα που μπορεί να συμβεί στη ζωή του ανθρώπου είναι η απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου και η απώλεια της υγείας του.
Αν μπορεί κάποιος να κάνει κάτι για την περίπτωσή σου έχει καλώς.Διαφορετικά σκέψου πως ούτε το κορμί μας δεν μας ανήκει.Ντουβάρια είναι ας τα πάρουν.Δεν θα σου πάρουν την ψυχή.Μην απελπίζεσαι γιατί είμαι σίγουρη πως κανένας δεν χάνεται ,ούτε κι εσύ θα χαθείς.Αγκάλιασε τη μανούλα σου οπλίσου με κουράγιο και δως της κι εκείνης.
Εύχομαι το σύμπαν να συνομοτήσει υπέρ σου και να πάνε όλα καλά για σένα και την 90χρονη μητέρα σου.
nionios
30/10/2008 11:10
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι καλώς τα παθαίνουν οι κατά τα άλλα συμπαθείς πολίτες. Ψήφισαν τόσα χρόνια τον παντελώς ανύπαρκτο (από πολιτική δράση) βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης. Τί λύσεις μπορεί να δώσει ένας τέτοιος άνθρωπος, άεργος,άσχετος και ανίδεος????Είχε βέβαια καλό επίθετο.... Μην λυπάστε καθόλου φίλοι. Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν 10 μονάδες πίσω από τη νδ πάλι ο κόσμος έλεγε ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ και όλοι αβαντάρανε τον καραμαλή. Η αλήθεια έχει αρχίσει να βγαίνει σιγα-σιγά στην επιφάνεια. Να τον λουστούν τώρα όσο περισσότερο γίνεται για να είναι άλλη φορά πιο υποψιασμένοι. Αυτό το καραγκιοζιλίκι, η ανικανότητα και η έλλειψη τσίπας δεν υπήρξε ΠΟΤΕ στα χρονικά!!Και όποιος αμφιβάλει ας κάνει σύγκριση της χειρότερης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ (200-2004) με το σίχαμα που ζούμε σήμερα. Αν,παρόλα`αυτά, βγάλετε το συμπέρασμα ότι τα ίδια έκανε το ΠΑΣΟΚ, τότε εύχομαι και μια τρίτη τετραετία νέας και προπάντων δημοκρατικής διακυβέρνησης του ακαταλληλότερου.Καλή καλοπέραση συνέλληνες!!!!
Θέμης
30/10/2008 01:42
Το πρόβλημα είναι περίπλοκο, και ευθύνη έχουν οι τράπεζες και οι εταιρίες πιστωτικών καρτών, αλλά ΚΑΙ ο δανειολήπτης. Είμαι κάτοικος εξωτερικού, και το φαινόμενο αυτό είναι διαδεδομένο τα τελευταία 15 χρόνια, στην Ελλάδα επόμενο ήταν οι τράπεζες να αντιγράψουν τις ίδιες πρακτικές (με τα ίδια αποτελέσματα).

Βασικά το πιστωτικό μοντέλο είναι για μεγάλα κέρδη δεν είναι απαραίτητα μεγάλα δάνεια (εξάλλου αυτά είναι λίγα και αποπληρώνονται κανονικά). Αντίθετα, μικρο-δάνεια που απευθύνονται στις φτωχότερες μερίδες είναι πολύ περισσότερα, και με μεγάλη πιθανότητα δεν αποπληρώνονται, δίνοντας την ευκαιρία για πρόστιμα κλπ (που είναι στα ψιλά γράμματα που λίγοι διαβάζουν).

Συμφωνώ με τον προηγούμενο αναγνώστη: Ζήσε μέσα στα όρια που καθορίζει το εισόδημα σου.
athanasiou ifigenia apo germania
29/10/2008 22:53
ego lipame para poli gia ton kirio .. den kitane i trapeze tous ellines kitane tous alodamous pou tous ta dinoune me to soubali kai enas mou den mpori na kani esto mia ritmisi to pernoune kai tin teleftea anapnoiii ...paraklisi mou den ine monos o kirios ixi kialos kosmos pou siti bothia en zitame lefta mia ritmisi apli kai na mpori o ofelis na kseplirosi tin ipoxreosi tou apenati stin trapeza .. kai oxi mono afto na se pane i kiri apo tis trapezi gia kaffe gia na gini i doulias mias taleporimenis gynekas pou kai afti palebi me tin grafiokratia tis ellada xoris kamia ekselisi .. sas efxaristo poli na eiste kala
Λάκης
29/10/2008 22:48
Λοιπόν την άλλη εβδομάδα έχω κλείσει μιά αγορά αυτοκινήτου. Καινούργιου , όχι βέβαια.Μεταχειρισμένο με 250.000 χιλιόμετρα στα 800 ευρώ. Γιαπωνέζικο όμως θα κάνει άλλα 200.000 και θα την σπάω σε όλους του κακομοίρηδες που χρωστάνε το ολοκαίνουργιο ΙΧ και σε όλους τους παπάρες τραπεζικούς που μου έχουν σπάσει τα νεύρα με τις κάρτες και τα δάνεια. Ειλικρινά το τι χαρά κάνω δεν λέγεται !!!!
NICK
29/10/2008 22:06
EΓΝΑΤΙΑΑΑΑΑΑ!
leo talaiporos
29/10/2008 21:56
Με ολα αυτα τα μουτρα που εχουμε και μας κυβερνουν και που εμεις δυστυχως εχουμε εκλεξει περιμενετε καλλιτερες μερες?? Περιμενετε να μην πληστηριασουν το στιτι του φουκαρα παρα τον Νομο που ψηφισαν ολοι αυτοι οι αναλγητοι?

Αλλα ...τετοιο τυροκομειο τετοιο τυρι ελεγε ο πατερας μου!!!
ΣΕΡΚΕΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
29/10/2008 21:54
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ........
Χάρης
29/10/2008 21:02
Πιστεύω οτι το λάθος σου ήταν το οτι παρασύρθηκες να αγοράσεις αυτοκίνητο (την γνώμη μου σε αυτό την έχω πει και σε άλλο μήνυμα, μακριά απο τα γυαλιστερά σαρδελοκούτια). Πράγματι ήσουν άτυχος που αρρώστησες, σημειώνω όμως αυτό που λες οτι εκτός απο το 1800-άρι χρώσταγες και σε άλλες δυο μεριές 5000 και 7000 Ε. Μάλλον ανοίχτηκες πολύ και έπεσες στην παγίδα των τραπεζών. Προσωπικά όταν είχε ξεκινήσει η ιστορία με τα δάνεια οι τράπεζες έπαιρναν τηλέφωνα έναν έναν τους κατοίκους της Ελλάδας και τους έλεγαν οτι μια κάρτα θα σου δώσουμε και 3000 Ε πές μας μόνο το ok και σου ανοίξαμε τον λογαριασμό σου. Σε όλους απάνταγα αρνητικά και έκλεινα το τηλέφωνο. Συγγενής μου που εργαζόταν παλιά σε νομική υπηρεσία τράπεζας μου είχε πει προσπάθησε να ζεις με λίγα και όσα βγάζεις. Μην πάρεις δάνειο το παραμικρό έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Μακριά. Η απορία μου στην ιστορία σου είναι γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος για τα 10000-20000 Ε τη στιγμή που είναι κύρια κατοικία. Το ότι η εφημερίδα δεν δίνει το όνομα της τράπεζας ίσως κρατάει επιφυλακτική στάση για την όλη ιστορία βλέπεις και οι τράπεζες έχουν ολόκληρες υπηρεσίες και μπορούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο. Σου εύχομαι να έχεις μια θετική κατάληξη, να τις ξεχρεώσεις και να κρατηθείς σε απόσταση απο αυτές στο εξής. Συμφωνώ με τους άλλους αναγνώστες και τις απόψεις τους για τις τράπεζες. Χάρης.
promitheas
29/10/2008 20:08
1.lipame poli gia ton kirio pou emplekse me aytous tous mafiozous ala tetious eidous arthra prepi an theloun pragmatika na ine antikimenika na tonizoun PANTA to onoma tis trapezas.

2.katalavete oloi epitelous pos an ta mesa mazikis enimerosis , o sinigoros tou politi kai i enosi prostasias katanalwtwn kai danioliptwn den ksemprostiasoun tis trapezes kai den valoun etso kai ena kathiki dieu8inti pou ergazete se aytes filaki den prokite na alaksei tpt kai ayto tha sinexizete epapiron.
kai vazo olous aytous giati i kivernisi pou tha eprepe protos apo olous na mas prostateui tous kani plates.

ΜΑΡΚΟΛΙΑΣ
29/10/2008 20:03
λυπαμαι που τεινει το θεμα να προκαλεσει διαλογο,
και δεν ξερω αν ειναι σωστο να γινει φορουμ κατω απο
ηλεκτρονικη εφημεριδα,αλλα καποια σχολια με προκαλουν..
και λεω λοιπον για καποιες αποψεις..οι ανθρωποι δεν
"ξεφυγαν," δεν απλωσαν" αλλα πηραν με οποιον τροπο
βρηκαν αυτα που εχουν πραγματικα αναγκη,η πραγματι
καποιοι, αυτα που τους προσφεραν σαν αναγκη..στο ιδιο
επιστρεφουμε..πως πιστεψαμε οτι δεν μας ανηκει τιποτα,
ενω στην πραγματικοτητα ειναι αυτα που προβλεπονται και απο το συνταγμα..σε ποσα ευρω σας παρακαλω μεταφραζεται η αξια αυτων των προβλεπομενων και
ποσα μας δινουν?
ΑΛΚΗΣ
29/10/2008 19:17
TRAPEZES NOMIMH TOKOGLYFOI!!!!!!!!!!!!!!!
Nikolaos Nomikos
29/10/2008 18:40
Apo osa diavasa, orismena einai koini gnosi alla ala den stekoun. O dimosiografos pou pire katathesi apo ton kyrio me ta 1850 Euro, den to rotise poios o logos pou ta danistike, me eisodima 450 Euro to mina pou pas kai danizesai 5000 Euro kai 7000 Euro? Ego, meno stin USA gia peninta xronia, exo mia aksiologiti periousia me ypologisimo eisodima. Ta papoutsia forao omos kanoun monon $9.00 dollaria ta jins $12.00 to autokinito mou einai tou 1990, alla, erxomai sti Ellada kathe xrono gia 4 nines ta teleutaia 25 xronia. Kai opos grafei to arthro tis Eleutherotypias tis simero, "oi ftoxoi einai oi proti pou agorazoun oti to kenourgio vgei stin agora kai oxi oi eukatastatoi". Ti sou leei auto? Den einai monon autos o kyrios me ta 1800 Euro, kathe xrono pou erxomai ta vlepo kai gelao. Kenourgia autokinita, motosikletes, tileoraseis, tilephona, ilectronikes syskeves, kai tosa alla na min po tavernes kai taksidia. Pou pas? me eisodima 800 kai 1000 Euro? A! ksexasa exeis tin pistotiki karta, e, tote einai entaksei, ola einai pliromena. Sygnomi pou ta leo etsi den eimai authadis aplos etsi einai i aliteia. "Apo tin maza ton pragmaton pou vlepo sti agora, tote vlepo to ti DEN xreiazomai." Socratis.
AGANAXTISMENOS
29/10/2008 17:57
PROTON RE DHMOSIOGRAFH TOU POLOU DEN EINE MONO 1800 POU XROSTAH ALLA POLLA PERISOTERA GIATI BAZETE TETION TITLO.DEFTERON OI TRAPEZES EINE XEIROTERES APO MAFIA MAS ROUFANE TO AIMA ME DIAFORES AFORMES KAI STO TELOS ME TOUS FOROUS MAS PREPH NA TIS XELASPOSOUME.VGALTE TA XRHMATA SAS NA MATHOUNE NA MAS SEVONTE
Κώστας Μ.
29/10/2008 17:01
Κρίμα για το αισχος στο οποίο έχει πέσει και η Ελλάδα. Το έχω πει και ξαναπεί μέχρι να μελανιάσω: μην περιμένετε βοήθεια από οργανισμό που υπάρχει για να κερδοφορεί και από το αποδιοργανωμένο κράτος. Αν ο Έλληνας δε το πάρει απόφαση ότι είναι κύριος της τύχης του, δε γίνεται τίποτα.

Μας έφαγε το αρχοντηλίκι τόσα χρόνια με την εύκολη πίστωση, τα διακοποδάνεια, εν γένει να μοιάζουμε στους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους στις αγορές και δαπάνες. Κάποτε έρχεται ο λογαριασμός κύριοι, και όλα έδω πληρώνονται. Πριν από χρόνια ο καθένας έκανε το προϋπολογισμό του και πορευόταν. Ξαφνικά, πλυμμήρισε η αγορά από ...αγαθά και έπεσαν όλοι στο δανεισμό, πέφτοντας ταυτόχρονα στην έξυπνη παγίδα που έστησαν οι τράπεζες.

Κρίμα...
ΕPAVNERIS
29/10/2008 16:42
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΑΓΑΠΗΤΕ ''ΚΡΗΤΙΚΕ ΥΧΝΗΛΑΤΗ'' ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ...ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΑΘΗ ΝΕΑΝΙΑ ΕΒΡΑΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΗΤΙΑΣ,VASILIS,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ,Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΑΠΟΘΗΣΑΥΡΙΣΗ,ΕΝΕΧΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΕΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ.....ΗΣΥΧΑΣΕΣ,ΤΩΡΑ;;;;;;;;;; ΑΝΤΕ,ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.....
EPAVNERIS
29/10/2008 15:41
ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΑΣΤΟΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΙ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ;;;ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ,ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΛΠ..ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ Κ....................ΔΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ;;;;;;;ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ Η ΕΜΕΙΣ;;;;;ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ..ΑΥΤΟΙ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΑΣ,ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΑΣ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΑΛΙ;;;;;;ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ,ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΜΑΣ ,ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ, ΜΑΣ ΤΗΝ ''ΛΕΝΕ'' ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...Μ' ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ'Ι'ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗΣ ΚΙ ΑΥΤΗΣ, ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΙ ΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΤΟ ΚΑΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ ΟΝΤΩΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ...ΔΕΝ ΗΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΑΠΕΦΑΝΘΗ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Η ΚΑΤ' ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΙΝΩΣ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ;;;;;;;;
Βοστρυχοδάμον
29/10/2008 15:34
Γιατί δεν ανοίγει κάποιος ένα λογαριασμό να διευθετήσουμε το θέμα? Λέτε πως δεν υπάρχει πλέον κράτος. Ξεχνάτε ότι το κράτος είμαστε εμείς! Και τι κάνουμε για αυτό? Οργανώστε ένα λογαριασμό και άνετα θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπο και γιατί όχι να κυνηγήσουμε ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ τους φορείς και την τράπεζα. Μόνο έτσι αλάζει ο κόσμος. Μοιράστε τον λογαριασμό σε όλα τα blogs. Η αντίδραση θα είναι άμεση. Τέρμα τα λόγια. ΠΡΑΞΕΙΣ !
NIKOLETTA KAFATOU
29/10/2008 15:17
Γιατί δεν γράφετε το ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ;;;...Τι είδους πληροφόρηση και δημοσιογραφία είναι αυτή;
Eίναι ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΑΣ και ΚΩΛΥΕΣΘΕ;
MIΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΥΤΟ!!!
Vassilis
29/10/2008 14:52
O anthrwpos xrwstaei synolika 15000 eyro stis pistwtikes. Sygnwmh alla tha eprepe na to skeftei prin ta jodepsei. Oloi aytoi poy jodeyoyn ligotera apo osa bgazoyn kai bazoyn lefta sthn akrh einai koroida dhladh;;;
ZRICH SCHWEIZ
29/10/2008 14:49
EIMAI EBRAIOS DEN ZO STHN PATRIDA TON GONEON MOU,
EIMAI XRONIA STO EXOTERIKO ARKETA EUKATASTATOS!.
SUMBOULEUO TOUS NEOUS !,NA KOITATE TH DOULEIA SAS,
ENNOO NA FRONTISETE NA DHMIOURGHSETE KAI NA
DIATHRHSETE MIA SOBARH STHLH ENERGHTIKOU.
OTAN MPEI EKEI ENA EURO, MHN TO AFHNETE POTE!!! NA
XANABGEI .SKEFTEITE TO OS EXHS ;OTAN ENA EURO MPAINEI STO ENERGHTIKO SAS, GINETAI UPALLHLOS SAS.
TO KALO ME TA XRHMATA , KAI AUTO ME DIDAXAN OI GONOIS MOU.EINAI POS DOULEUOUN OLO TO 24ORO
KAI MPOROUN NA APODIDOUN GIA POLLES GENIES !!.
KRATHSTE LOIPON THN KAREKLA SAS,ERGASTEITE SKLHRA STH DOULEIA SAS, ALLA MHN PAPSETE POTE NA PROSTHETETE STHN STHLH TOU ENERGHTIKOU SAS.
OSO DIA TON KURIO POU XANEI TO SPITH TOU APLOSE
TA PODIA TOU PERISOTERO EXO APO TO PAPLOMA!.
SAS PROTEINO OXI TA IDIA LATHH .
EINAI SHMANTIKO NA THUMASTE POS OI PLOUSIOI AGORAZOUN POLUTELH ANTIKEIMENA TELEUTAIOI
ENO OI FTOXOI KAI OI MIKROMESAIOI PROTOI !!!.
STHN MNHMH TON SUGGENON MOU.
giogud
29/10/2008 14:26
Οι Αμερικάνοι την έχουν βρεί την λύση. Πρίν φύγουν από το σπίτι, το καταστρέφουν. Τώρα άρχισαν να πληρώνουν λεφτά οι τράπεζες ώστε να μην καταστρέφουν τα σπίτια.
Νικι
29/10/2008 14:18
ΞΕφτιλισμενες,ολες τους και μαζι με αυτες η πολιτεια και οσοι πολιτικοι απο οποιοδηποτε κομμα εκμεταλευοντε τη θεση τους.Για μερικες χιλιαδες ευρω οι φραγκοφονιαδες
ΜΑΡΚΟΛΙΑΣ
29/10/2008 14:09
αισχος ειναι λιγο,το λιγοτερο που μπορει να πει κανεις!
αλλα δεν ειναι το μοναδικο απο το οποιο καποιοι πλουτιζουν,
οπως καποιος εγραψε εδω..υπαρχει σειρα "επαγγελματων"
με τελικους αποδεκτες τους κοινους"θνητους"οι οποιοι στο
τελος πληρωνουν με τα υπαρχοντα τους..το λεω για να αναφερω πως ενας απο αυτους σε νομικη κινηση για
χρεος 3 ενοικιων,μου αρπαξε 1000 ευρω για την τσεπη του,
με εκβιασμο της στιγμης,γιατι ειχα αγνοια,και γιατι τα αρπαξε
μεσω του ιδιοκτητη που ηταν παρον..τα κορακια πανω απο
την μυρωδια του φαγητου τους..αλοιμονο υπαρχουν γυρω μας
και παραμονευουν!
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΥΧΝΗΛΑΤΗΣ
29/10/2008 13:53
Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕ ΝΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ( ΑΠ..ΛΗΣΤΕΙΑ)
ΑΛΗΘΕΙΑ ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΕΚΑΤΟ...ΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ?
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ......????
Ε(Ρ)ΠΑΝ,,ΥΔΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ????
ΠΡΟΤΑΣΗ ....ΕΜΠΑΡΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ . ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ.....
Σε μια κοινωνία που η αποθησαύρηση είναι το πρώτο μέλημα, ο άνθρωπος τι θέση έχει;
29/10/2008 13:50
Σε μια κοινωνία που η αποθησαύρηση είναι το πρώτο μέλημα, ο άνθρωπος τι θέση έχει;

kopria.blogspot.com
NICK
29/10/2008 13:48
Fainetai kathara sti fwtografia tis prwtis selidas.
Den to grafoun sto keimeno, alla mas to lene me allo tropo...
George D.
29/10/2008 13:44
Το είπαν κάποιοι εδώ, το άκουσα και από αλλού.
ΕΓΝΑΤΙΑ
Π.Μ.
29/10/2008 13:42
Είναι βέβαιο, δυστυχώς, ότι οι δανειολήπτες στην Ελλάδα θα έχουν την μοίρα των Αμερικανών. Η στάση των κυβερνήσεων απέναντι στις τράπεζες είναι εγκληματική και η ασυδοσία των τραπεζών δεν έχει όρια. Πρέπει να περιορίσουμε τις συναλλαγές μας με αυτές στα εντελώς απαραίτητα για περιορίσουμε, κάπως, την ανεξέλεγκτη δεσποτεία τους.
hristos
29/10/2008 13:37
DOSE TO ONOMA TIS TRAPEZAS KYRIE TU KIMENU NA DUME AN EMIS EHUME ANAGI TIN TRAPEZA I AFTI EMAS EDW KE TORA DOSE TO ONOMA ALIOS ISTE ANAXIOPISTI
Ε.Δ
29/10/2008 13:30
ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ.
nasos.gr
29/10/2008 13:27
DEN KSERETE OTI OI TRAPEZES EINAI TA KALITERA MAGAZIA...
TO MONO POY KSEROYN EINAI NA PINOYN AIMA ....

TO ONOMA TIS TRAPEZAS TORA...........

ALLA OLES IDIES EINAI .......

TOMARIA.....
Θ.Π.
29/10/2008 13:20
ΕΓΝΑΤΙΑ τραπεζα.
Για να δουμε, ο συντακτης θα το κοψει ή οχι...
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΗΣ
29/10/2008 13:02
ΜΟΝΟ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΙΣ 5 ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΤΟΥ?
GeKa
29/10/2008 13:01
ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ (ΑΜΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ...): ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ... "ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ".
Μία Άποψη
29/10/2008 12:57
Αν δεν βάζετε το όνομα της τράπεζας, καλύτερα μη βάζετε καθόλου τέτοιες ειδήσεις. Γιατί, ή φοβάστε τις συνέπειες από το ότι το θέμα μπορεί κ να μην είναι ακριβώς έτσι, που σημαίνει ότι αναφέρετε κάτι ανεύθυνα, χωρίς διασταύρωση στοιχείων, ή φοβάστε μήπως χάσετε τα λεφτά της διαφήμισης από την τράπεζα! Θα μπορούσατε να βάζατε το όνομα της τράπεζας, αλλά και την άποψη της! Την προσεγγίσατε καθόλου? ''Η μη θέλοντας να την δυσαρεστήσετε δημοσιεύετε ένα αόριστο κείμενο, απλά για να πουλήσετε εικόνα ευαισθησίας? Τα λεφτά της διαφήμισης που παίρνετε άλλωστε, είναι κ αυτά μέρος από τα κέρδη που έχουν κατά αυτούς τους τρόπους οι τράπεζες!
Όσον αφορά το ίδιο το θέμα & αν έχουν όντως έτσι τα πράγματα, η παρατήρηση είναι ότι για τους πολίτες που καταλήγουν σε κακή οικονομική κατάσταση επέρχονται κατασχέσεις, ενώ για τις τράπεζες οικονομικές ενισχύσεις δις ευρώ! Το επιχείρημα ότι αν καταρρεύσει κάποια τράπεζα θα υπάρξει ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων και γι''αυτό πρέπει να στηριχθεί, είναι σε μεγάλο βαθμό παραμύθι! Αν όλοι σχεδόν οι πολίτες φτάσουν στην κατάσταση του κ, Θεοχαρίδη, πως θα επιζήσουν πλέον οι τράπεζες? Σε ποιόν θα έχουν να πουλήσουν τι? Αν όμως βοηθηθούν οι πολίτες, τότε η οικονομική δραστηριότητα θα λειτουργεί κανονικά & θα αναπτύσσεται, με έμμεσο κέρδος και για τον τραπεζικό τομέα. Πόσα απαραίτητα έργα υποδομής θα μπορούσαν να γίνουν άραγε με τα λεφτά στήριξης του τραπεζικού τομέα? Πόσοι θα μπορούσαν να εργαστούν σε αυτά & να έχουν ένα ικανοποιητικό μισθό για μια ποιοτική διαβίωση, πράγμα που θα τόνωνε ολόκληρη την αγορά! Αντ'' αυτού όμως, ενισχύονται οι τράπεζες για να συνεχίσουν το έργο της εξαθλίωσης των πολιτών κ της καταστροφής της οικονομίας...
Αναγνωστης
29/10/2008 12:47
Καλα σας λενε.Αποκαλυψτε την αληθεια.Λιγη επαγγελματικη ευσυνειδησια δεν βλαπτει.Μην τους καλυπτετε.Δωστε το ονομα.
DIMITRIS VOULGARIS
29/10/2008 12:45
ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ .
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ .
ΓΙΑ ΤΑ 1.849,65 ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κων/νος Καναρης
29/10/2008 12:40
Γιατι δεν κανει ΜΥΝΗΣΗ στον διοικητη της τραπεζας Ελλαδος και στον Υπουργο οικονομικων Η Εθνική Ομοσπονδία Προστασίας Ενώσεων Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών
μηπως και αυτη τα κανουν πλακακια με αυτους.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
Αλλα που εχουν τα κοτσια
Αυτοι που τα ειχαν ειναι μεσα
GeKa
29/10/2008 12:36
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ?! ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ? ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ! ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΤΙ? ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ... ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΞΕΣΗΛΩΣΑΜΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ?... ΕΛΕΟΣ
Kalaitzakis Georgios
29/10/2008 12:26
AFOY DHTHEN AYTH H ATHINAIKH AYTOKRATORIA ANOIKH KAI AYTH STHN EUROPH NA PAREI TELEIKA KAI TIPOTA APO TA THETIKA KOINONIKA THS:
STHS PERISOTERES XORES THS E.E. OI TRAPEZES DEN MPOROUN NA SOU PAROUN TO SPITH POU MENEIS OXI BEBAIA OTI SOU TO XARIZOUN APLOS MAKROCHRONIZOUN TA DANEIA P:X: APO 15 STA 25 XRONIA JA NA MPOREI NA TO PLEIROSEI YPARXYOUN EPISEIS RYTHMEISHS POU AFOROUN THN ANERGEIA PAGOSH DANEIOU XORIS AYXIMENOUS TOKOUS:STHN GERMANIA YPARXH KAI ONOMOS THS ATOMIKHS FALIREIAS SE AYTH THN PERIPTOSH TO KRATOS PLHRONEI OLA SOU TA XREI EKTOS TOUS TOKOUS AYTOUS TOUS XANEI H TRAPEZA TO KRATOS ORIZEI TO POSO JA THN ATOMIKH H OIKOGENIAKH EPIWIOSI KAI EAN PROKYPSEI PLEONASMA PLEIRONEIS H OXH:
TO MONO ZHTOUMENO DEN THA APOKTEISHS JA 6XRONIA EPIXIRIMATIKES DRASTIRIOTIHTES KAI TELOS.
PARTE LOIPON KAI ESYS AYTOKRATORES THS ATHINAS KATI THETIKO APO THN E.E.DEN THA PESEI KANENA DIAMANTI APO TO STEMA SAS.
Θ.Π.
29/10/2008 12:13
Δωστε μας το ονομα της τραπεζας.

Ο μονος τροπος να αντισταθουμε (γιατι δυστυχως δεν υπαρχει κρατος) ειναι να κλεισουμε τους λογαριασμους και να παμε αλλου.

ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ στη συγκεκριμενη τραπεζα λοιπον. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.
kwn/nos karamanlis(apli synonimia)
29/10/2008 12:07
Αισχος!!αυτη μονο η λεξη ταιριαζει..απορω πως ορισμενοι ανθρωποι κοιμουνται τα βραδια.αλλα οχι μονο κοιμουνται αλλα συνεχιζουν να παχαινουν σαν τροφαντα γουρουνακια!!ξεκοιλιαστε τους,και θα φαει πολυς κοσμος απο αυτα που θα ξερασει η κοιλια τους..στην ιδια την ελλαδα και δεν κανουν κουμαντο οι ελληνες,γιατι αν εχουμε τετοιουσ συμπατριωτες,διευθυνται τραπεζων,τοτε δεν ειμαστε εμεις οι υπολοιποι ελληνες..!
Eλευθεριαδης Γιωργος.
29/10/2008 12:04
AN ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ , ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ !!
Ε. Κ.
29/10/2008 11:59
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!
T.Γ
29/10/2008 11:37
Δώστε ένα λογαριασμό όψεως για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπό .

.....και δώστε το όνομα της τράπεζας που προβαίνει στην κατάσχεση ......

ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!!!!!!
ΠΣ
29/10/2008 11:36
Αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς ποιοί είναι αυτοί οι έξυπνοι που ανεβάζουν το ποσό του πληστειριασμού από τα 1800 ευρώ στα 6500 ευρώ.Αυτά τα χρήματα κάποιοι τα βάζουν στην τσέπη τους.Άς ψάξουν λίγο οι αρμόδιοι γιατί αυτά τα κοράκια κλείνουν σπίτια.
Nikos
29/10/2008 11:31
Είναι δεδομένο ότι οι τράπεζες θεωρούν τους έλληνες αφερέγγυους, γι''αυτό και τα υψηλά επιτόκια. Να είστε σίγουροι ότι μετά από 4-5 χρόνια δανεισμού από πιστωτική κάρτα, η τράπεζα έχει βγάλει τα λεφτά της. Είναι όλα υπολογισμένα για να μη χάνει.
Κύριοι τραπεζίτες, πρέπει να δεχτείτε ότι στην ελεύθερη αγορά θα έχετε και χασούρες.
ΜΙΧΑΛΗΣ
29/10/2008 11:25
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ? ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΑΙΜΟΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ ΚΑΙ ΒΔΕΛΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Κώστας Ρ.
29/10/2008 11:23
Έχετε την είδηση πρωτοσέλιδο, μιας και είναι πιασάρικο θέμα, αλλά δεν αναφέρετε ποιά είναι η συγκεκριμένη τράπεζα. Τι υποκρισία είναι αυτή. Όπως είπε και ο chris mantas 29/10/2008 11:06, κάντε έναν λογαριασμό και 20 άνθρωποι να βρεθούν λύθηκε το πρόβλημα, αν και νομίζω είστε (η εφημερίδα) μέρος αυτού.
Spyros Karadimitriou
29/10/2008 11:19
Giati den lete poia einai i trapeza?????
chris mantas
29/10/2008 11:06
1) Δημοσιοποιηστε το ονομα της τραπεζας, έστω με παραπομπη με ενα ασχετο μπλογκ, υποθεση 1 λεπτου ειναι, για να ξερουμε. 2) Δωστε μας λογαριασμο να βαλουμε λεφτα. ειμαι προθυμος να βαλω 100 ευρω προσωπικα. 10-15 να βρεθουμε να τσονταρουμε. Επισης να ζητησει λεφτα απο την ενορια της περιοχης του.
KATERINA MICHALI
29/10/2008 10:53
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΕΦΡΑΙΜ Ο κος ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΦΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ!!!!
ΕΛΕΟΣ ΛΥΠΗΘΗΤΕ ΜΑΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ !!!!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!!!!
ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΤΝΟΓΛΟΥ
29/10/2008 10:18
Γιατί δεν δημοσιεύονται: η τράπεζα και οι ανάλογοι
νόμοι που μας αφορούν ως πολίτες;
μήπως εργάζεστε για ..................


Μανώλης
Ιωάννης Μποφίλιας
29/10/2008 10:16
Αφού το ελληνικό σύνταγμα προστατεύει πολίτη και ιδιοκτησία, πως είναι δυνατό με τόση άνεση να επιτρέπει π.χ. σε Τράπεζα να καταστρέφει τόσο υλικά, όσο και ψυχικά τον πολίτη της. Το κόσμημά της. Προφανώς οι ιθύνοντες αδρανούν! Έστω και αν στα χαρτιά, η απαίτηση του χρηματοδότη είναι νομότυπη, θα πρέπει να εξετασθεί, κατά πόσο η συμπεριφορά της Τράπεζας είναι συνυπεύθυνη στην ζημία της υγείας αυτού. Σε περίπτωση που συντρέχουν ευθύνες, θα πρέπει τουλάχιστον να αναλάβει η Τράπεζα να καταβάλει τα πάντα για αποκατάσταση της υγείας του. Οι περίφημες Αρχές της Υπαιτητιότας και Αναλογικότητας (Άρθρο 25 του Συντ.) βρίσκουν πλήρως την εφαρμογή τους. Αντιστρόφως, πως αιτιολογείται, δηλ., κατά πιο τρόπο επιτρέπεται να παράγει η Τράπεζα συνεχώς "ερείπια" και να τα προμηθεύθει στο κοινωνικό σύνολο για αποκατάσταση; Το απόλυτα δίκαιο αυτό αίτημα θα είχε και το πλεονέκτημα να λειτουργήσουν ορθά Κλινικές και Νοσοκομεία στην υπηρεσία της Υγείας του Λαού, που τόσο υποφέρει, όπως και άλλες υπηρεσίες, ενώ ο φοβερός λύκος που απειλεί ανεξέλεγκα τα πάντα, θα το σκεφθεί καλά πριν μπήξει τα νύχια του στην υλική και ψυχική ζημία του άμοιρου πολίτη. Αυτά για την ώρα, διότι το υπέροχο ελληνικό Σύνταγμα περιέχει / παρέχει αναλοίωτα, όσο και πολλά άλλα ευεργήματα που αφορούν ειδικά την προστασία του πολίτη. Γιατί, λοιπόν, οι ιθύνοντες αδρανούν;
EB
29/10/2008 10:09
Αισχος ρε κοπριτες! Και σε σας και στους πολιτικου σας υπαλληλουςι ! Σιχαμερα ανθρωπακια που π***** και την ιδια την μανα σας για το κερδος , εστω κι αν ειναι 1.849,65 ευρω . ΑΙΣΧΟΣ!!!
ΑΝΝΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
29/10/2008 10:00
Πολύ σωστά σημειώνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλος, πως η σοβαρή επιδείνωση του διεθνούς χρηματοοικονομικού και μακροοικονομικού περιβάλλοντος διαμορφώνει ένα τοπίο αυξημένης αβεβαιότητας και κινδύνων μέσα στο οποίο θα πορευτούν οι Ελληνικές Τράπεζες. Πολύ σωστά σημειώνω κι εγώ στη συνέχεια, πως σε αυτό το ανησυχητικό τοπίο δεν κατοικούν και δεν ανευρίσκονται οι προνομιούχοι, η ελίτ, εκείνοι που κάνουν ότι μπορούν για να δημιουργούν αυτά τα βαριά τοπία για τους υπόλοιπους, τον καθένα από εμάς που εντοπιζόμαστε στις περιοχές των μισθωτών, των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων. Αν όλοι εμείς λοιπόν δεν υπολογίσουμε κάτι σωστά και έρθει η στραβή, είτε μικρή, είτε μεγάλη είναι η οικονομική κρίση, είτε εγχώρια, είτε διεθνής, θα μας παρασύρει στην καταστροφή, στην εγκατάλειψη, στην ταπείνωση, στις κατασχέσεις, στη φυλακή. Βεβαίως δεν έχω δει ποτέ κανέναν από αυτούς που διαμορφώνουν τα τοπία των μεγάλων οικονομικών κρίσεων να υφίστανται τέτοιες συνέπειες, αντίθετα, τίποτα δεν τους αγγίζει, κανένας νόμος, κανένας περιορισμός, καμία ανώτατη αρχή δεν εμποδίζει το έργο τους. Κλείνω με μια ευχή. Μακάρι η περίπτωση του κ. Νίκου Θεοχαρίδη, του συνταξιούχου του ΙΚΑ, να έχει αίσιο τέλος. Μακάρι …
IWANNIS TSESMELIS
29/10/2008 09:56
APO TI MIA PERNOUN THS KAREKLES TOU GERONTOS STIN
PATRA YIA 150 EURO .TORA BGAZOUN SE PLISTIRIAZMO
DIAMERIZMA YIA 1800 EURO.
AUTA TA PRAGMATA EINAI PROTAKOUSTA STA EUROPAIKA
DEDOMENA,NOMIZO TIN XORA MAS PREPI NA THN ANALABI
KAPIO ALLO KRATOS, DIOTI PEZOUME TON KARAGIOZI SE OLA TA PRAGMATA KAI BASANIZOUME TOUS SINANTHROPOUS MAS
ESXOS
ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
29/10/2008 09:50
Εχει δίκο ο κος Αλεξανδρής να μας πείτε άμμεσα ποιά είναι η τράπεζα.
ΟΜΗΡΟΣ.Τ
29/10/2008 09:46
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ << ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΟΛΟΣΟΙ π.χ. GM, ;ή SIEMENS, κλπ. κλπ ΜΕ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΗ, ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΧΙΛΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. !
ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ?
ΔΗΛΑΔΗ <ΜΕΡΟΔΟΥΛΗ ΜΕΡΟΦΑΕΙ > ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΕΡΓΑΤΗ ?
ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ................
ΟΜΗΡΟΣ.Τ
29/10/2008 09:38
ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.
ΤΟ ΔΕ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ (ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟΥΣ) ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΕΞΕΛΘΩΜΕ ΑΠΑΛΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙΣΑ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΧΩΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ κ.ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ, ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ, ΩΣ ΑΠΟΤΥΧΩΝ.........
ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗ Η ΚΡΙΣΗ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ! ! !
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΥΧΝΗΛΑΤΗΣ
29/10/2008 09:35
ΜΕ ΑΔΕΞΙΟΥΣ ...ΔΕΞΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ,,,,,
Ο ΦΤΩΧΟΣ ΦΤΩΧΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΥΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΛΕΨΙΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ 16*20*ΤΙΣ ΕΚΑΤΩ..;
ΑΓΓΕΛΟΣ
29/10/2008 09:27
ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ

"ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΕΙΣ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΜΙΑ"

ΜΠΡΕΧΤ
Σ.Μ.
29/10/2008 09:25
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ.
Μιχάλης
29/10/2008 08:55
Αφού οι τράπεζες είναι υπεράνω της πολιτείας, της λογικής και της στοιχειώδους ηθικής, να δημιουργηθεί τάχυτατα ένα ταμείο, με τμήμα των δις, που να καλύπτει άμεσα και αυτόματα αυτές τις περιπτώσεις δίνοντας τον χρόνο να διευθετηθεί η υπόθεση...
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
29/10/2008 08:47
Αναριωτιέμαι σαν Έλληνας πολίτης, γιατί δεν αναφέρεται στο δημοσίευμά σας το όνομα της Τράπεζας η οποία βγάζει το σπίτι του συνανθρώπου μας στο σφυρί.

Δεν πρέπει να ενημερωθούν οι αναγνώστες σας ?
Δεν πρέπει να εκτεθεί η Τράπεζα? Για πιό λόγο?
Δεν πρέπει να λέγεται ολόκληρη η αλήθεια και όχι η μισή?
Υπάρχει σχετικός Νόμος που απαγορεύει την μη δημοσίευση αυτή?
Αν υπάρχει Νόμος ποιός είναι ??
Γιώργος Αλεξανδρής
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
29/10/2008 08:15
ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΜΕ 28 ΔΙΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ. ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠ''ΕΥΘΕΙΑΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.