Στον 5ο όροφο της Νομικής Σχολής Αθηνών, έξω από τα γραφεία του Τομέα της Εγκληματολογίας, η καθαρίστρια του κτιρίου ανακαλύπτει δύο πτώματα. Ο Αγγελος Κονδύλης, ένας κομψός και πανάκριβα ντυμένος νεαρός, υποψήφιος διδάκτορας της σχολής, είναι σωριασμένος πάνω στο πτώμα της καθηγήτριας Αγγελικής Σιώμου που κείτεται με τα μάτια ορθάνοικτα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Την υπόθεση αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ο αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου, παλιός γνώριμος και των δύο θυμάτων.

Η «Οχιά», όπως συνήθιζαν να αποκαλούν οι φοιτητές την αυστηρή, άκαμπτη και συχνά προσβλητική καθηγήτρια, είχε υπάρξει και δική του διδάσκουσα, ενώ με τον Κονδύλη έκαναν μαζί το μεταπτυχιακό τους στην Εγκληματολογία. Αξιωματικός της Αστυνομίας ο ένας, πλουσιόπαιδο ο άλλος, ζούσε τα δύο τελευταία χρόνια στο Παρίσι. Και το προηγούμενο βράδυ πήγε κατευθείαν από το αεροδρόμιο στη Νομική Σχολή για να συναντήσει σε έναν σκοτεινό διάδρομο τον δολοφόνο του. Τι είχε συμβεί άραγε; Για ποιον λόγο βρέθηκαν μέσα στη νύχτα στην έρημη σχολή δύο άνθρωποι που φαινομενικά δεν τους συνέδεε τίποτα; Ποιος και γιατί τους είχε σκοτώσει; Ποιοι άλλοι κινδυνεύουν;

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, συνονόματος ανιψιός του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Χανίων Χρήστου Ε. Μαρκογιαννάκη, κάνει την πρώτη του λογοτεχνική εμφάνιση με ένα νουάρ, δανειζόμενος στοιχεία από το λεγόμενο «πανεπιστημιακό μυθιστόρημα». Δικηγόρος από το 2004, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του Paris II, Pantheon-Assas, o 34χρονος συγγραφέας ζει στο Παρίσι όπου ετοιμάζει τη διδακτορική του διατριβή, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει με criminartistic installations σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.