«Χωρίς να θέλω να πω πάρα πολλά, ο Μπορν θα βρεθεί μέσα στην Ευρώπη της λιτότητας, σε έναν «μετά Σνόουντεν» κόσμο. Η ιστορία αρχίζει από την Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, και θα καταλήξουμε στο Λας Βέγκας, την πιο τραγελαφική της ενσάρκωση». Λόγια μετρημένα και ξεκάθαρα από τον Ματ Ντέιμον για τη νέα περιπέτεια με ήρωα τον μυστικό πράκτορα Τζέισον Μπορν.

Τα γυρίσματα της τέταρτης κατά σειράς ταινίας με τον ίδιο στον ρόλο του πράκτορα Τζέισον Μπορν (και ενώ έχει μεσολαβήσει μία με τον Τζέρεμι Ρένερ το 2012) αναμένεται να αρχίσουν εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ηθοποιού στο αμερικανικό ειδησεογραφικό σάιτ buzzfeed.

Το φιλμ θα σκηνοθετεί ο Πολ Γκρίνγκρας(υποψήφιος για Οσκαρ σκηνοθεσίας στην «Πτήση 93»), που είναι και ο λόγος επιτυχίας για τις δυο καλύτερες ταινίες της σειράς –«Στη σκιά των κατασκόπων» (2004) και «Το τελεσίγραφο του Μπορν» (2007). Μπροστά από τις κάμερες θα λάβουν θέσεις επίσης οι Τόμι Λι Τζόουνς, Αλίσια Βικάντερ και Τζούλια Στάιλς. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 29 Ιουλίου του 2016.