Στην Ευρώπη τελικά πάμε καλά. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ντιζάιν, τη δημιουργικότητα –ακόμα και σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει το Greek Foundationμε την υψηλότερη διάκριση που απέσπασε στηνκατηγορία εταιρικού λογοτύπου(brand logo) στην απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Ντιζάιν (ED-Awards) που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη. Πίσω από το λογότυπό του, όπως και ολόκληρη την εταιρική ταυτότητα της νεοσύστατης πλατφόρμας (2014) που προβάλλειτη δουλειά καταξιωμένων αλλά και νέων ελλήνων δημιουργών που ασχολούνται με κάθε διάσταση του πολιτισμού, βρίσκεται το πολυβραβευμένο δημιουργικό γραφείοBeetrootμε έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Αποδομώντας τη γεωμετρική φυσιογνωμία της ελληνικής σημαίας, οιBeetrootσχεδίασανένα μίνιμαλ και ταυτόχρονα λειτουργικό σήμα, το οποίο εμπεριέχει όλα όσα η φιλοσοφία του Greek Foundation πρεσβεύει: την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής πολιτισμικής παραγωγής και τον επαναπροσδιορισμό της «ελληνικότητας» μακριά από κάθε είδους στερεότυπο που για χρόνια την ακολουθούν. Η σχεδιαστική σύλληψη των Beetroot κάνει αναφορά στις παράλληλες ρίγες της σημαίας μεταμορφώνοντάς τες σε αφαιρετικό σχεδιασμό, ο οποίος διατρέχει τη εταιρική ταυτότητα του Greek Foundation. Βασιζόμενοι στις ίδιες αρχές, οι Beetroot σχεδίασαν και την ιστοσελίδα του Greek Foundation –παρουσιάζει κορυφαία έργα από ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως η αρχιτεκτονική, η γαστρονομία, η μόδα, η φωτογραφία, τα εικαστικά –ενώ ταυτόχρονα επιμελήθηκαν το σύνολο της οπτικής του ταυτότητας.

ΤαΕυρωπαΪκά Βραβεία Ντιζάιναπονέμονται κάθε χρόνο από το 2007 και αποτελούν σε διεθνές επίπεδο μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν δεκαπέντε εκπρόσωποι σημαντικών περιοδικών design που επιβραβεύουν τις καλύτερες συμμετοχές από ευρωπαϊκά δημιουργικά γραφεία σε 35 διαφορετικές κατηγορίες (τυπογραφία, ψηφιακό design, σχεδιασμός συσκευασίας κ.ά). Στα φετινά ED-Awards η Ελλάδα βρέθηκε στην τρίτη θέση της συνολικής κατάταξης κατακτώντας συνολικά 13 βραβεία.