Είκοσι εννέα έργα μικτής τεχνικής με θέμα «Τα Λιμάνια μου» πραγματοποιείται – πού αλλού; – στον Πειραιά μεταξύ 27 Μαΐου και 14 Ιουνίου. Πρόκειται για έργα της ζωγράφου Λίτσας Κασούμη, η ατομική έκθεση της οποίαςφιλοξενείται στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κανθάρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Η Λίτσα Κασούμη παρουσιάζει 29 έργα μικτής τεχνικής (ακρυλικό, λάδι,τέμπερα, σμάλτο, σε καμβά – ξύλο – χαρτί), ενώ οι τίτλοι των έργων είναιαπό λιμάνια της Ελλάδος.

Την έκθεση συνοδεύει συλλεκτικό λεύκωμα με τα έργα από «Τα Λιμάνια μου» καθώς και ανθολόγιο κειμένων της ζωγράφου, για την θάλασσα και τους ναυτικούς, με τίτλο «Ναυτικό Φυλλάδιο».

Το βιογραφικό

Η Λίτσα Κασούμη γεννήθηκε στο Χολαργό, κατάγεται από την Χίο και κατοικεί στο Χαλάνδρι.

Είναι πτυχιούχος αρχιτεκτονικού σχεδίου στην Ελλάδα, με μεταπτυχιακό στη μακέτα, στην Αμερική.

Είναι παντρεμένη με τον Λεωνίδα Κασούμη από το 1977, έχουν δύο κόρες, μια εγγονή και έναν εγγονό.

Είναι ζωγράφος και έχοντας συνεχή εικαστική παρουσία, εργάζεται από το 1977 και παρουσιάζει

τα έργα της τα 20 τελευταία χρόνια.

Ζωγραφίζει σε ξύλο, γυαλί, καμβά, κεραμικό και ύφασμα. Χρησιμοποιεί υλικά όπως κάρβουνο, τέμπερα, λάδια, ακρυλικά και ψυχρό σμάλτο. Επεξεργάζεται τα χρώματα και χρησιμοποιεί μεικτές τεχνικές.

Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έργα της κοσμούν πολλές ιδιωτικές συλλογές, αλλά και Δημόσιους χώρους, εντός και εκτός Ελλάδος.

Παράλληλα, από το 1990 δραστηριοποιείται δημιουργικά και στην τοπική αυτοδιοίκηση με εθελοντική κοινωνική προσφορά στους χώρους της παιδείας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος!

Προσφέρει τις γνώσεις της κάνοντας μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά που τους αρέσει να ζωγραφίζουν.

* Εκθεση «Τα Λιμάνια μου» από 27 Μαΐου έως 14 Ιουνίου στο Δημοτικό Νεοκλασσικό Κτίριο Κανθάρου (Ηρώων Πολυτεχνείου 91 & Κανθάρου) στον Πειραιά.