Ο Βενσάν Κασέλ πιστεύει ότι ήρθε η ώρα για το «Μίσος Νο2». Ο πρωταγωνιστής του εμβληματικού «La Haine», του ασπρόμαυρου φιλμ του Ματιέ Κασοβίτς που πριν από 20 χρόνια είχε αναδείξει τον φυλετικό διαχωρισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό στα προάστια των γαλλικών μεγαλουπόλεων,πιστεύει ότι τώρα, μετά και τον εφιάλτη στο Charlie Hebdo, ήρθε η ώρα για ένα σίκουελ.

«Ο Ματιέ αποφάσισε τότε να γυρίσει »Το Μίσος», γιατί τον είχε σοκάρει η ψυχρή εκτέλεση ενός παιδιού σε ένα αστυνομικό τμήμα» διηγήθηκε σε συνέντευξή του στο περιθώριο του 68ου Φεστιβάλ των Καννών ο Κασέλ, όταν ερωτήθηκε για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη Γαλλία στις αρχές του χρόνου. «Ενιωσε ξαφνικά» συνέχισε ο 48χρονος Κασέλ, μιλώντας για τον φίλο του Ματιέ Κασοβίτς, «ότι είχε κάτι να πει για όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω μας. Σήμερα, ίσως να έχει να πει περισσότερα για όσα συνέβησαν και συνεχίσουν να συμβαίνουν στη Γαλλία και τον κόσμο. Ισως να νιώσει ότι πρέπει να το ξανακάνει…».

Ο Κασέλ ξεκαθάρισε ότι ο «Βινς», ο χαρακτήρας του στην ταινία του 1995 δεν θα επέστρεφε ξανά. Ωστόσο είπε ότι ότι ένα σίκουελ θα ήταν εξαιρετική ιδέα και θα έκανε καλό και στον ίδιο τον Κασοβίτς.

«Τα τελευταία χρόνια κοιτώντας την καριέρα του ένιωθε κανείς ότι είχε αδειάσει – δεν ήξερε ακριβώς τι είδους ιστορίες ήθελε να μας διηγηθεί. Ισως το σίκουελ του Μίσους να είναι η επόμενη σπουδαία ταινία του Ματιέ Κασοβίτς!»