Πικραμένος από τα σχόλια χρηστών σχετικά με τη νέα του ταινία «Avengers: Age of Ultron» φαίνεται πως ένιωσε ο σκηνοθέτης Τζος Γουίντον και αποφάσισε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του στο Twitter, αναφέρει σε άρθρο του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Λάτρεις των κόμικς της Marvel εξέφρασαν, μέσω tweets, τη δυσαρέσκειά τους για την πλοκή της νέας ταινία καθώς και τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται ο χαρακτήρας της Μαύρης Χήρας, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον.

Ο ίδιος ο Γουίντον παραδέχτηκε ότι έλαβε πολλά μηνύματα από φεμινίστριες που τον κατηγόρησαν για άκρατο σεξισμό. Του υπέδειξαν ότι σε μια σκηνή – με πρωταγωνιστή τον Iron Man – εξωραΐζει τον βιασμό της γυναίκας, ενώ σε άλλη σκηνή παρουσιάζει τη Μαύρη Χήρα να λέει πως είναι «τέρας» αφού έχει αποκαλύψει πως είναι στείρα – αποτέλεσμα της κτηνώδους εκπαίδευσής της επί ΕΣΣΔ ως κατάσκοπος.

Προτού προχωρήσει στην ακύρωση του λογαριασμού του στο Twitter, ο Γουίντον ανήρτησε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που υπήρξατε τόσο ευγενείς κι αστείοι και αποτελέσατε για εμένα έμπνευση».

Λίγο αργότερα, ο λογαριασμός είχε απενεργοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι ο Γουίντον ήταν συχνός χρήστης του Twitter.