Το δρόμο που άνοιξαν η Μέριλ Στριπ και η Πατρίσια Αρκέτ ακολουθούν η Κρίστεν Στιούαρτ και η Κάρεϊ Μάλιγκαν, πρωταγωνίστριες της νέας γενιάς που εξαπολύουν μύδρους για τον σεξισμό του Χόλιγουντ.

Η Στιούαρτ, σταρ του «Twilight», η οποία έγραψε ιστορία ως η πρώτη Αμερικανίδα που κερδίζει το γαλλικό βραβείο César, μίλησε στην βρετανική έκδοση του περιοδικού Harper’s Bazaar και αναφέρθηκε στους διαχωρισμούς που γίνονται στα δύο φύλα.

Η Κρίστεν Στιούαρτ με το βραβείο Σεζάρ για τον ρόλο της στο «Sils Maria»

«Οι γυναίκες πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά για να «ακουστούν»! Είναι τρελό! Είναι και προσβλητικό και τρελό!», αναφέρει στη συνέντευξή της, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται στο Διαδίκτυο.

Είναι ξεκάθαρο ότι συμφωνεί με τη συνάδελφό της Κάρεϊ Μάλιγκαν, η οποία είχε δηλώσει πρόσφατα πως «όσον αφορά στους ενδιαφέροντες ρόλους που δίνονται στις γυναίκες, είναι ξεκάθαρα σεξιστικό το καθεστώς, αφού υπάρχει μεγάλη έλλειψη υλικού για ηθοποιούς.. γένους θηλυκού».

Η Μάλιγκαν είχε δηλώσει με αφορμή τη νέα της ταινία «Suffragette» -η οποία πραγματεύεται το δικαίωμα ψήφου των Βρετανίδων: «Το γεγονός και μόνο ότι μας πήρε 100 χρόνια για να πούμε γι’ αυτήν την ιστορία είναι από μόνο του εξαιρετικά αποκαλυπτικό… Αυτή είναι η ιστορία των ίσων δικαιωμάτων στη Βρετανία, και έχουν πίσω τους αγώνες χρόνων γυναικών που βασανίζονται, κακοποιούνται, και διώκονται, και ποτέ δεν είχε απασχολήσει τον κινηματογράφο. Είναι αντανάκλαση της νοοτροπίας στον κινηματογράφο και σημαίνει πολλά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ακουστεί αυτή η ιστορία».

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν