Κλειστή μέχρι νεοτέρας θα βρίσκουν οι επισκέπτες την πόρτα κάθε Κυριακή της Εθνικής Γλυπτοθήκης, όπου προσωρινά παρουσιάζεται και συμπτυγμένη η μόνιμη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης λόγω των εργασιών επέκτασης του κεντρικού κτιρίου επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου. Αιτία του λουκέτου είναι το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη επιλυθεί το θέμα πληρωμής της επιπλέον αμοιβής των φυλάκων κατά την αργία της Κυριακής.

Αντί αυτού ωστόσο τα κτίρια στο Πάρκο Στρατού στο Γουδή, που φιλοξενούν την Εθνική Γλυπτοθήκη και Πινακοθήκη θα είναι ανοιχτά επιπλέον κάθε Τρίτη κι έτσι πλέον οι ημέρες λειτουργίας θα είναι Δευτέρα έως Σάββατο. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι 9.00 έως 16.00, ενώ κάθε Δευτέρα και Τετάρτη οι πόρτες θα ανοίγουν στις 09:00 και θα κλείνουν στις 20.00.

Στο μεταξύ κλειστό θα είναι το μουσείο –όπως κι όλα τα μουσεία κι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας –την Πρωτομαγιά, την επομένη όμως, το Σάββατο 2 Μαΐου οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις μόνιμες συλλογές από τη διευθύντρια της Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, ενώ κατόπιν θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ειδική ψηφιακή προβολή των έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (διάρκειας 75 λεπτών), που δημιουργήθηκε ειδικά με αφορμή την συμπλήρωση 400 χρόνων από τον θάνατο του ζωγράφου.

Οι προβολές ξεκινούν κάθε μέρα στις 12:00 και επαναλαμβάνονται ανά δίωρο, ενώ το Σάββατο οι προβολές ξεκινούν από τις 10.00.