Με αφορμή τη συμπλήρωση 47 ετών από το πραξικόπημα και την επιβολή της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας, το Πρώτο Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας, ετοίμασε ένα ειδικό αφιέρωμα.

Μέσα από την εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου, την Τρίτη 21 Απριλίου και ώρα 11.00, βγαίνει στον αέρα το τρίωρο πρόγραμμα «H Επταετία που αρχίζουμε να λησμονούμε;»

Πρόσωπα που έζησαν την ιστορία της εποχής, κοινωνικοί επιστήμονες και άνθρωποι του πολιτισμού αναφέρουν και αναλύουν ορισμένες από τις σημαντικότερες – αλλά όχι απαραίτητα συζητημένες – πτυχές της χούντας που επηρέασαν την πορεία της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο την περίοδο της επταετίας, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και σήμερα.

Τη δική τους γνώμη καταθέτουν μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Δημήτρης Χαραλάμπης, ο αντιστράτηγος ε.α. Τάκης Παπαγεωργόπουλος, ο οικονομολόγος Σωτήρης Βαλντέν, ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς, ο δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης, ο εικαστικός Γιάννης Ψυχοπαίδης κ.ά.

Σε μια ειδική ενότητα του αφιερώματος της ΝΕΡΙΤ, νέοι του σήμερα μιλούν για το τι ξέρουν – ή δεν γνωρίζουν – για την επταετία.

Το ενημερωτικό τρίωρο θα ντυθεί μουσικά με ηχητικά ντοκουμέντα από την περίοδο της δικτατορίας και μουσική της εποχής,

Λόγω της ιστορικής συγκυρίας, την Τρίτη στις 7.30 το πρωί οι ακροατές του Πρώτου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ένα επετειακό επεισόδιο της ιστορικής Λιλιπούπολης, με τίτλο «Πραξικόπημα». Ο δήμαρχος Χαρχούδας, η Πιπινέζα και ο Πρίγκιπας καταλαμβάνουν τον ραδιοφωνικό σταθμό της Λιλιπούπολης και θεσπίζουν νέους αυστηρούς κανόνες για τις εκπομπές και τη λειτουργία του, αλλά και για όλη τη Λιλιπούπολη.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, μετά την ψηφιακή ηχητική επεξεργασία και αποκατάστασή του, παρουσιάζεται για πρώτη φορά μετά από τρεις περίπου δεκαετίες, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου 1967. Η επιμέλεια είναι του Σιδερή Πρίντεζη.

Το Πρώτο Πρόγραμμα εκπέμπει στις συχνότητα 101.8, 105.8, 91.6, 100,9 στα FM και -πανελλαδικά- στους 729 στα Μεσαία και στις τοπικές συχνότητες σε όλη την Ελλάδα.