Η απόφαση της Αντζελίνα Τζολί να προχωρήσει σε προληπτική αφαίρεση ωοθηκών και σαλπίγγων σε μια προσπάθεια να μειώσει τις πιθανότητες να νοσήσει από τον καρκίνο – δύο μάλιστα χρόνια μετά την διπλή μαστεκτομή στην οποία είχε υποβληθεί – συνεχίζει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρων των μέσων ενημέρωσης ενώ παράλληλα έχει πετύχει έναν από τους σκοπούς της ηθοποιού: να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την πρόληψη στις περιπτώσεις βεβαρυμένου οικογενειακού ιστορικού.

Και στην περίπτωση της 39χρονης ηθοποιού, αυτό το οικογενειακό ιστορικό αποδεικνύεται σχεδόν «καταραμένο». Αυτό απεικονίζεται σε μια οικογενειακή φωτογραφία της Τζολί που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail: Πρόκειται για μια φωτογραφία στην οποία η Αντζελίνα Τζολί είναι κοριτσάκι, στην αγκαλιά της μητέρας της Μαρσελίν.Από αυτή την κατά τα άλλα ειδυλλιακή οικογενειακή φωτογραφία του 1977, έξι άτομα νόσησαν από τον καρκίνο.

Από αυτήν την εικόνα η εξαδέλφητης Τζολί, Φρανσίν, (πάνω αριστερά), πέθανε από καρκίνο του στήθους.

Η αδελφή του παππού της, Στέλλα, έχασε την ζωή της επίσης από καρκίνο του στήθους.

Ο παππούς της, Ρόλαντ, «χτυπήθηκε» από καρκίνο στους ιδρωτοποιούς αδένες.

Η θεία της, Ντέμπι, έφυγε από καρκίνο του στήθους.

Ο θείος της, Ραλέι, (διακρίνεται κάτω δεξιά) χτυπήθηκε από καρκίνο του προστάτη.

Η μητέρα της Αντζελίνα, η Μαρσελίν Μερτράν, η οποία στη φωτογραφία εικονίζεται πάνω δεξιά κρατώντας την κόρη της αγκαλιά, έχασε τη μάχη με τον θάνατο το 2007, χτυπημένη από τον καρκίνο των ωοθηκών…

Μιλώντας στο περιοδικό Elle, η Τζολί αναφέρθηκεστη δύσκολη κατάσταση, που αντιμετώπισε, λέγοντας πως βγήκε πιο δυνατή και πιο ώριμη.

«Πιστεύω σε αυτό που λένε «ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό». Οι εμπειρίες μας, καλές ή κακές, μας κάνουν αυτό που είμαστε. Με το να ξεπερνάμε της δυσκολίες, κερδίζουμε δύναμη και ωριμότητα», τόνισε.