Στο σύνολο της δημιουργικής διαδικασίας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών επεκτείνει τη συμμετοχή του ο OTE TV. Έτσι οι υπεύθυνοι της τηλεοπτικής πλατφόρμας θα συμμετέχουν πλέον πιο ενεργά στο πρόγραμμα συμπαραγωγής κινηματογραφικών φιλμ που εδώ και αρκετά χρόνια είχε μπει σε εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο πλάνο του οργανισμού, η εμπλοκή του θα γίνε πιο έντονη στην αξιολόγηση και επιλογή των προτάσεων, στην ανάπτυξη των σεναρίων, τη χρηματοδότηση αλλά και την οργάνωση με την εκτέλεση παραγωγής.

Για να εγκαινιαστεί η καινούργια παραγωγική φάση του ΟΤΕ TV με τις καλύτερες συνθήκες, προκηρύχθηκε σχετικός διαγωνισμός όπου έλληνες σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και παραγωγοί καλούνται να καταθέσουν προτάσεις σεναρίων (treatments ή και ολοκληρωμένα σενάρια) για ταινίες μεγάλου μήκους.

Οι ταινίες που θα επιλεχθούν θα έχουν την ενεργή υποστήριξη του ομίλου σε ολόκληρο τον κύκλο παραγωγής, όντας κύριος παραγωγός ή συμπαραγωγός.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους από τις 30 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου, στέλνοντας μέιλ στην ηλεκτρονική διεύθυνση otetvcoproduction@ote.gr.

Η αξιολόγηση των υποψήφιων σεναρίων αναμένεται να ξεκινήσει στο επόμενο διάστημα μιας και έχει τεθεί ως στόχος η τελική επιλογή των νικητών να έχει γίνει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Γενικότερα, ο ΟΤΕ TV δεν είναι ξένος προς τον ελληνικό κινηματογράφο μιας και τον στηρίζει το τελευταίο διάστημα μέσα από μια σειρά προγραμμάτων και ενεργειών.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι συμπαραγωγές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους αλλά και ντοκιμαντέρ. Στα πρόσφατα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ήταν μεγάλος χορηγός, θεσπίζοντας μάλιστα και ειδικό βραβείο κοινού. Τέλος, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, προβαίνουν σε αποκατάσταση ιστορικών ταινιών.