Μεγάλη αναστάτωση στο σινεφίλ και όχι μόνο κοινό προκάλεσαν δηλώσεις στο γαλλικό περιοδικό Paris Match του σερ Ρότζερ Μουρ, του ηθοποιού που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ από το 1973 μέχρι και το 1985, κατέχοντας το ρεκόρ των περισσότερων ταινιών στη σειρά των περιπετειών του πράκτορα 007 έχοντας παίξει συνολικά σε επτά φιλμ.

Ο 87χρονοςηθοποιός ρωτήθηκε σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον αφρικανικής καταγωγής βρετανό ηθοποιό Ιντρις Eλμπα να διαδέχεται τον Ντάνιελ Κρεγκ ως επόμενος Τζέιμς Μποντ, φέρεται να εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του: «Πριν από χρόνια είχα πει ότι ο Κούμπα Κούντινγκ Τζούνιορ θα ήταν ένας καταπληκτικός Μποντ, αλλά ήταν ένα αστείο!Μπορεί τον Τζέιμς να τον έχει ερμηνεύσει ένας Σκωτσέζος, ένας Ουαλός και ένας Ιρλανδός, όμως εγώ πιστεύω ότι πρέπει να είναι «Αγγλος-Αγγλος»» είπε σύμφωνα με το Paris Match ο Μουρ – που είχε διαδεχθεί το 1973 τον Σκωτσέζο Σον Κόνερι στο κοστούμι του Μποντ.

«Ο Ιντρις Ελμπα είναι μία ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά όχι πιστευτή», πρόσθεσε ο Μουρ.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν άργησε να ξεσπάσει διαδικτυακός «πόλεμος» με τους υποστηρικτές του Ελμπα να φωνάζουν για ρατσισμό από την πλευρά του σερ Ρότζερ – «Ο Ιντρις Ελμπα γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στην Αγγλία. Τι δεν τον κάνει »Αγγλο-Αγγλο» ακριβώς;» ρώτησαν τον Μουρ.

Μετά την αναστάτωση ο Μουρ έσπευσε να υποστηρίξει – επίσης μέσω Twitter – ότι ουδέποτε έκανε ρατσιστικό σχόλιο και πως όλα χάθηκαν στη μετάφραση καθώς η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στα γαλλικά.

Από την άλλη μεριά ο 42χρονος Ελμπα o οποίος ήδη κάνει καριέρα στις κινηματογραφικές σειρές της Marvel αλλά και ως ράπερ, δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε όμως και διαψεύσει τις φήμες για τον ρόλο, μιας και σε προηγούμενη συνέντευξη του είχε δηλώσει σχετικά: «Ο Μποντ δεν πρέπει να είναι κάποιος όμορφος;»