Πέρασαν 35 χρόνια από τότε που ο Μάρτιν Σκορσέζε σκηνοθέτησε το «Οργισμένο είδωλο», την ταινία για τη ζωή του πυγμάχου της δεκαετίας του ’40 Τζέικ Λα Μότα, με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο καταπληκτικό στον πρωταγωνιστικό ρόλο που του χάρισε και το Οσκαρ ερμηνείας.

Ο Σκορσέζε ήταν και εκείνος υποψήφιος για το Οσκαρ σκηνοθεσίας αλλά το είχε «χάσει» από τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ για το «χλιαρό» «Ordinary People».

Τριανταπέντε χρόνια μετά λοιπόν ο Σκορσέζε αποφασίζει να ανέβει ξανά στο ρινγκ και να υπογράψει μια ακόμα κινηματογραφική βιογραφία πυγμάχου, αυτή τη φορά για τον διαβόητο Μάικ Τάισον.

Στον ρόλο του Τάισον θα δούμε τον ηθοποιό Τζέιμι Φοξ, ο οποίος και αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τη συνεργασία του με τον Σκορσέζε.

Η επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν έγινε τυχαία: Ο Φοξ έχει ήδη κερδίσει ένα Όσκαρ για τον ρόλο του ως Ρέι Τσαρλς στην βιογραφική ταινία «Ray», 2004, ενώ είχε ενσαρκώσει με μεγάλη επιτυχία τον βοηθό του πρώην πυγμάχου Μοχάμεντ Αλι, στην ταινία του 2001 «Ali».

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ο 47χρονος Φοξ είπε: «Σήμερα πήγαμε στην Paramount με τον Μάικ Τάισον, καθώς πρόκειται να γυρίσω την ιστορία του. Ακούστε: να είναι κανείς στο ίδιο δωμάτιο με τον Τάισον και να κάνει ακρόαση ως Μάικ Τάισον, είναι εμπειρία. Το να έχεις και τον Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος θα σκηνοθετήσει, απέναντί σου είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αυτή θα είναι η πρώτη ταινία για το μποξ που κάνει ο Σκορσέζε μετά το «Οργισμένο Είδωλο».

Και μπορεί να έγινε γνωστό ποιοι θα είναι οι συντελεστές της ταινίας, δε συνέβη όμως το ίδιο και με τον τίτλο της, μιας και ακόμα παραμένει άγνωστος.