Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εκατοντάδες σκελετούς κάτω από σουπερμάρκετ στο Παρίσι, σε σημείο όπου στα μεσαιωνικά χρόνια υπήρχε νοσοκομείο.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian ανέφερε ότι οι καταναλωτές συνέχιζαν κανονικά τα ψώνια τους τη Δευτέρα, μη γνωρίζοντας ότι κάτω από τα πόδια τους, αρχαιολόγοι απομάκρυναν την άμμο και το χώμα από εκατοντάδες σκελετούς.

«Είναι μία παράξενη σκέψη» λέει στην εφημερίδα ο Πιέρ, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος. «Κι όμως, υπάρχουν πολλά περίεργα πράγματα θαμμένα κάτω από το Παρίσι» δήλωσε.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ανθρώπινα λείψανα τουλάχιστον 200 ατόμων και οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι μεγαλύτερος, καθώς εκτιμούν ότι ίσως επρόκειτο για θύματα μιας ξαφνικής ασθένειας ή μιας καταστροφής.

Η ανακάλυψη έγινε όταν το κατάστημα θέλησε να κάνει μία ανακαίνιση στο κελάρι του. Αρχικά, οι αρχαιολόγοι δεν περίμεναν να κάνουν σπουδαίες ανακαλύψεις.

Όσο βαθύτερα, όμως, έφτανε η αρχαιολογική σκαπάνη, τόσο οι αρχαιολόγοι έμεναν έκπληκτοι: δεκάδες σκελετοί άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους σε μία σειρά μαζικών τάφων.

«Περιμέναμε ότι θα βρούμε μερικά ανθρώπινα λείψανα, καθώς γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για νεκροταφείο παλαιού νοσοκομείου, αλλά τίποτα σαν αυτό που βρήκαμε» είπε εκπρόσωπος του Γαλλικού Ινστιτούτου Προληπτικής Αρχαιολογικής Έρευνας (Inrap), τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια ανακάλυψη γίνεται στο Παρίσι.