Για δυο μόνο παραστάσεις -9 και 10 Μαρτίου 201- η θεατρική παράσταση «Έξοδος» σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη συνεχίζει το ταξίδι της στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Φαργκάνη.

Πρόκειται για μια παράσταση που έχει εξελιχθεί σε θέατρο – ντοκουμέντο, με κεντρικές ηρωίδες τη Μόσχω Τζαβέλα, την Ηλέκτρα Αποστόλου, τη Μπουμπουλίνα, τη Μαντώ Μαυρογένους, τη Λέλα Καραγιάννη, Σουλιώτισσες και Μεσολογγίτισσες, Εργάτριες και Ανώνυμες Αγωνίστριες και τη Ζωή Πετροπούλου που αφηγείται ζωντανά στη θεατρική σκηνή τη δική της μάχη και ιστορία.

Η «ΕΞΟΔΟΣ» παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα Anima, που συνεχίζει την θεατρική της έρευνα πάνω στην ανάδειξη της γυναικείας οπτικής και στην άρθρωση ενός ισότιμου γυναικείου λόγου. Το κείμενο της παράστασης συντίθεται από αφηγηματικά κείμενα – μονολόγους, αλλά και αληθινές μαρτυρίες γυναικών που έδρασαν στην επανάσταση του 1821, στον πόλεμο του 1940, στον εμφύλιο και μέχρι σήμερα.

Το έργο διαπραγματεύεται το ερώτημα: Εγώ θα έβαζα σε κίνδυνο την ζωή μου για κάτι μεγαλύτερο και ανώτερο από το ατομικό; Και τι είναι η πατρίδα σήμερα και τότε; Το θέμα της παράστασης στοχεύει να αναδείξει τις αντιφάσεις, τους δισταγμούς, τις αποφάσεις, αλλά και τις πράξεις εν τέλει των γυναικών στη διάρκεια της Νεοελληνικής Ιστορίας, μέσα από τη διαφορετικότητα του γυναικείου ψυχισμού.

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Κείμενο: Θεατρική ομάδα ΑΝΙΜΑ

Δραματουργική επεξεργασία: Κυριακή Σπανού

Σκηνογραφία – Κοστούμια: Μάρθα Φωκά

Επιμέλεια Κίνησης – Χορογραφίες: Κάλλια Θεοδοσιάδη

Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος

Βίντεο: Κυριάκος Πανόπουλος

Ερμηνεύουν: Νικολίνα Καραθύμιου, Κατερίνα Μπιλάλη, Λυγερή Ταμπακοπούλου, Γιώτα Τσιότσκα, Στέλλα Γρίβα.

Και η 90χρονη: Ζωή Πετροπούλου

Info

Θέατρο Φαργκάνη (Αγ. Παντελεήμονος 10 και Ιασονίδου, τηλ. 2310-960063)

Παραστάσεις:

Δευτέρα 9/3 ώρα 21:00μμ

Τρίτη 10/3 ώρα 21:00μμ

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 12 €

Φοιτητικό, άνω των 65: 8 €

Γκρούπ άνω των 20 ατόμων, ανέργων: 6 €

Μαθητικό και Ατέλεια: 5 €

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)