R. Ι. Ρ. Romeos Ioulietta Panta. Ή με άλλα λόγια ένα σύγχρονο love story σε πρωτότυπο κείμενο με μακρινές αναφορές στην διαχρονική σαιξπηρική ιστορία αγάπης.

Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας στροβιλίζεται στο χώρο και στο χρόνο και γίνεται το οδοιπορικό δύο νέων στη σύγχρονη, θορυβώδη πόλη. Γύρω τους το αστικό τοπίο σπαράζεται από γενικευμένη εμφύλια διαμάχη την ώρα που γίνεται το σκηνικό μέσα στο οποίο οι δύο νέοι ερωτεύονται σταδιακά, βιώνοντας σιωπηλά τα τραγικά ημιτόνια της αγάπης. Το τραγικό ζευγάρι μόλις που προλαβαίνει να ερωτευτεί και οδηγείται στην αυτοκτονία. Η μόνη τους ελπίδα βρίσκεται στον άλλο κόσμο.

Το κείμενο του R. I. P. μιλάει για πόλεμο, μιλάει για μέλλον, μιλάει για νέους χωρίς αγάπη και χωρίς πάθος. Είναι συγχρόνως ένα ρέκβιεμ κι ένα κάλεσμα σε επανάσταση. Γιατί η απελπισία φτάνει σε τέτοιο ύψος μερικές φορές που είναι πιο ισχυρή από το θάνατο. Κι ύστερα το κορίτσι και το αγόρι πηγαίνουν στ’ αστέρια.

Συντελεστές

Κείμενο: Δημήτρης Κουρούμπαλης

Σκηνοθετική δημιουργία: Φρόσω Κορρού, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Κατερίνα Λούρα

Χορογραφίες –Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού

Μουσική: Lost Bodies

Σκηνικά: Θόδωρος Πολίτης

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Παραγωγή: So7, Θέατρο Δέντρο

Παίζουν: Κατερίνα Λούρα, Δημήτρης Κουρούμπαλης

Το διάταγμα του ηγεμόνα διαβάζει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Παραστάσεις Τετάρτη – Σάββατο 21.15 Κυριακή 19.00 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7, τηλέφωνο:210-9212.900) έως Κυριακή 5 Απριλίου