Συνεχίζονται χωρίς φρένο στη Ρώμη τα γυρίσματα της 24ης ταινίας του διάσημου πράκτορα Τζειμς Μποντ – η οποία φέρει τον τίτλο «Spectre».

Η ταινία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 12 Νοεμβρίου 2015.Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται για δεύτερη συνεχόμενο φιλμ, μετά το επιτυχημένο «Skyfall» ο Βρετανός Σαμ Μέντες

Εγινε γνωστό ότι κατά πάσα πιθανότητα θα σκηνοθετήσει και το επόμενο Τζέιμς Μποντ – που έχει ήδη το κωδικό όνομα «25», καθώς οι παραγωγοί έχουν αφήσει να εννοηθεί πως τα Spectre και 25 θα έχουν άμεση συνέχεια και κοινή κλιμάκωση.

Αυτό στο παρελθόν της μακροβιότερης κινηματογραφικής σειράς έχει γίνει μόνο άλλες δυο φορές: Το 2006-2008 με τα «Casino Royal» και «Quantum of Solace» (τις δύο πρώτες ταινίες δηλαδή με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο), αλλά και το 1969-1971 με τα «On Her Majesty’s Secret Service» και «Diamonds Are Forever» (όπου τον ρόλο του 007 υποδύθηκαν δύο ηθοποιοί: Ο Τζορτζ Λέιζενμπυ και ο Σον Κόνερυ, που αναγκάστηκε να επιστρέψει άρον – άρον από τους παραγωγούς μετά απο την αποτυχία του προηγούμενου).

Τα Spectre και «25» δεν βασίζονται σε βιβλία του Ιαν Φλέμινγκ και αποτελούν πρωτότυπο υλικό.

Το αρκτικόλεξο SPECTRE έχει χρησιμοποιηθεί και παλιότερα στις ταινίες του Μποντ και σημαίνει Special Executive (ή Executor) for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion!

Πριν ξεκινήσουν καν τα γυρίσματα, το «Spectre» υπολογίστηκε πως θα είναι η πιο πολυδάπανη παραγωγή των Bond ταινιών με αρχικό προϋπολογισμό τα 300-350 εκατομμύρια δολάρια! Την πρωτιά κατείχε το «Quantum Of Solace» με 250 εκατομμύρια δολάρια.

Ο βρετανός πράκτορας ενσαρκώνεται για τέταρτη φορά από τον Ντάνιελ Κρεγκ, ενώ απουσιάζει για πρώτη φορά μετά από επτά ταινίες η Τζούντι Ντεντς από το καστ (στην προηγούμενη ταινία «πέθανε»).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ στην ενσάρκωση του Τζειμς Μποντ δεν κατέχει, όπως θα περίμενε κανείς, ο Σών Κόνερυ (7 ταινίες) αλλά ο Ρότζερ Μούρ με 8 ταινίες.