Το κόκκινο χαλί στρώνεται, οι φάκελοι και τα χρυσά αγαλματίδια παίρνουν σιγά-σιγά τη θέση τους πριν βρεθούν στα χέρια των νικητών και οι πληροφορίες για το πώς θα είναι η87η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αποκαλύπτονται σιγά σιγά.

Τι γνωρίζουμε όμως για την τελετή των Όσκαρ, που θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας);

Παρουσιαστής θα είναι ο Νιλ Πάτρικ Χάρις. Πρόκειται για έναν πραγματικό σόουμαν. Έχει κωμικό ταλέντο, είναι ιδιαίτερα αγαπητός, χορεύει, τραγουδάει και έχει αποδείξει το ταλέντο του στην παρουσίαση τελετών απονομής (έχει παρουσιάσει τέσσερις φορές τα Τόνι αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια).

Το μεγάλο του ατού είναι το γεγονός ότι θα προσελκύσει το νεότερης ηλικίας κοινό που τον ξέρει και μέσα από τη δημοφιλή σειρά How I Met Your Mother, όπου έπαιξε τον Μπάρνεϊ (περιμένετε χαρακτηριστικές ατάκες από τη σειρά, τύπου «This is -wait for it- Legendary»).

Τα Όσκαρ θα έχουν πολλή μουσική. Ο Χάρις -όπως αποκάλυψε ο ίδιος- θα κάνει ένα μικρό δικό του σόου, ένα μουσικό νούμερο με τίτλο Moving Pictures, με τη συμμετοχή και άλλων σταρ. Στην τελετή θα ακούσουμε και τα πέντε υποψήφια τραγούδια για Όσκαρ τραγουδιού, ενώ θα τραγουδήσει στην τελετή και η Lady Gaga, η Άννα Κέντρικ, η Τζένιφερ Χάντσον και ο Τζακ Μπλακ (αν και κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα κάνουν και αν θα είναι μέρος του σόου του Νιλ Πάτρικ Χάρις).

Οι παρουσιαστές είναι νεότεροι από τους υποψήφιους. Συγκεκριμένα, οι 44 παρουσιαστές έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 39,7 έτη με τη νεότερη να είναι η Κλόε Γκρέις Μόρετς στα 18 και η μεγαλύτερη η Σίρλεϊ Μακ Λέιν στα 80.

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες, η Έμμα Στόουν είναι η νεότερη σε ηλικία (26 ετών), ενώ ο Ρόμπερτ Ντιβάλ ο μεγαλύτερος (84 ετών).

Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις δεν αναμένεται να πει πολλά αστεία σχετικά με την κυβερνοεπίθεση στη Sony. Πρόσφατα σε συνέντευξή του στον Τζίμι Κίμελ δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος που οι Έιμι Πέλερ και Τίνα Φέι αστειεύτηκαν πολύ για το θέμα στις Χρυσές Σφαίρες γιατί -όπως είπε- «αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το κάνω εγώ».

Ο παρουσιαστής χρησιμοποιεί ακατάπαυστα το Twitter. Επομένως, είναι πιθανό να τον δούμε να ανεβάζει υλικό και τη βραδιά των Όσκαρ. Ειδικά μετά την τρομερή επιτυχία που σημείωσε πέρυσι το selfie της Έλεν Ντι Τζένερις.

Σε μία προσπάθεια να αποκρούσει τις κριτικές επειδή δεν υπήρχε ούτε ένας αφροαμερικανός υποψήφιος, η Ακαδημία επέλεξε 13 αφροαμερικανούς ηθοποιούς να ανέβουν στη σκηνή των Όσκαρ. Συνολικά, οι παρουσιαστές βραβείων είναι 44.