Στη Ρώμη μεταφέρθηκαν από την Πέμπτη τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας των περιπετειών του Τζέιμς Μποντ, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ, στον ρόλο του πράκτορα 007 και συμπρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, τον Κρίστοφ Γουόλτς, τον Ραλφ Φάινς και τη Μόνικα Μπελούτσι.

Το φιλμ τιτλοφορείται «Spectre» και αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου στο Λονδίνο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει, όπως και στην προηγούμενη ταινία το «Skyfall», ο Σαμ Μέντες.

Οι εικόνες που τράβηξαν οι φωτογράφοι των διεθνών πρακτορείων από τα γυρίσματα στην ιταλική πρωτεύουσα αφορούν μια σκηνή με τον Κρεγκ και την Μπελούτσι σε ένα νεκροταφείο.

Η παραγωγή της ταινίας μεταφέρθηκε από τις Αλπεις στη Ρώμη την Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες θα διαρκέσουν ως τις 12 Μαρτίου.

Πρόκειται για την τέταρτη ταινία της κινηματογραφικής σειράς Τζέιμς Μποντ, που τον πράκτορα 007 ενσαρκώνει ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος «διαδέχτηκε» τον Πιρς Μπρόσναν το 2006 για το «Καζίνο Ρουαγιάλ», για να ακολουθήσουν το «Quantum of Solace» (2008) και το «Skyfall» (2012).

Ο 46χρονος Κρεγκ έχει υπογράψει για τουλάχιστον ένα ακόμη φιλμ, το 25ο της σειράς.