Τη νέα της δουλειά με τίτλο Mare Mineralis θα παρουσιάσει η ζωγράφος Ειρήνη Ηλιοπούλου από την Πέμπτη 12 Μαρτίου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.

Η καλλιτέχνις σε αυτή της τη δουλειά εστιάζει στη θεματογραφία των βράχων αλλά μέσα από ένα σύγχρονο βλέμμα το οποίο αποτυπώνει σε έξι ακουαρέλες μεγάλου μεγέθους (2mΧ1,5m) και 15 μικρότερων διαστάσεων.

Δείγματα της νέας σειράς έργων είδαμε για πρώτη φορά στην περσινή Art Athina όπου συμμετείχε με την Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.

Όπως εξηγεί και η ίδια, πριν δυο χρόνια ένιωσε την ανάγκη για μια αλλαγή από τα χρόνια της «αφήγησης» και αποφάσισε να εργαστεί με πιο άμεσο ύφος, γι’ αυτό στράφηκε στον κόσμο των πετρωμάτων. Η ρευστότητα και η αμεσότητα που χαρακτηρίζει τις ακουαρέλες, τις καθιστά ιδανικό μέσο προσέγγισης του διαρκώς μεταβαλλόμενου θαλασσινού τοπίου. Και ανακάλυψε πως ενώ ζωγράφιζε βράχια στη θάλασσα, φανταστικά στοιχεία ξεπρόβαλλαν αυτόκλητα – σαν τα σχήματα και τις μορφές που διακρίνουμε στα σύννεφα αν κοιτάξουμε για πολύ τον ουρανό.

«Στους περισσότερους από αυτούς τους πίνακες, η ζωγράφος δεν ατενίζει ένα θαλασσινό τοπίο από την ακτή, αλλά εξετάζει μικροσκοπικά νησάκια εκ του σύνεγγυς και από το ύψος των ματιών (σαν από καράβι), πράγμα που εντείνει το αίσθημα της μοναξιάς και της γαλήνης. Όπως εξηγεί και η ίδια, πριν δυο χρόνια ένιωσε την ανάγκη για μια αλλαγή από τα χρόνια της «αφήγησης» και αποφάσισε να εργαστεί με πιο άμεσο ύφος, γι’ αυτό στράφηκε στον κόσμο των πετρωμάτων. Η ρευστότητα και η αμεσότητα που χαρακτηρίζει τις ακουαρέλες, τις καθιστά ιδανικό μέσο προσέγγισης του διαρκώς μεταβαλλόμενου θαλασσινού τοπίου» αναφέρει για τη δουλειά της ζωγράφου η κριτικός Andrea Schroth.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Απριλίου 2015.