Την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, που κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, θέτει ως προτεραιότητα το υπουργείο Πολιτισμού προχωρώντας άμεσα στη σύνταξη σχετικής μελέτης και στη λήψη μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάστασή του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, αρχίζει η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του μνημείου και η περισυλλογή των δομικών στοιχείων που κατέπεσαν, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν μαζί με όσο νέο υλικό απαιτηθεί, για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού.

Μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων, θα ελεγχθεί η κατάσταση των θεμελίων των βάθρων, και θα αξιολογηθούν τα αίτια της πτώσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι τις πρωινές ώρες της Κυριακής κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου έσπευσε στα όρια των νομών Άρτας και Ιωαννίνων, στον συνοικισμό Πλάκας Ραφταναίων, όπου το ιστορικό γεφύρι συνδέει τις όχθες του Άραχθου ποταμού και διενήργησε αυτοψία και φωτογραφική τεκμηρίωση.

Διαπιστώθηκε πτώση του ανατολικού ακρόβαθρου και της μεγάλης κεντρικής καμάρας και μερική μόνο καταστροφή του δυτικού ακρόβαθρου.