Σε λημέρια γνώριμα επιστρέφει ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μιλτιάδης Παπανικολάου, καθώς είναι ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, μετά την αποχώρηση της Κατερίνας Κοσκινά, η οποία παραιτήθηκε για να αναλάβει τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Αντιπρόεδρος του πρώτου Δ.Σ. του ΚΜΣΤ και πρώτος διευθυντής του μουσείου από το 1999 έως το 2006, ο Μιλτιάδης Παπανικολάου είναι από τις προσωπικότητες που πρωτοστάτησαν για την ίδρυση του ΚΜΣΤ το 1997, ενώ ήταν από εκείνους που συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε να αποκτήσει το μουσείο την Συλλογή Κωστάκη με έργα της Ρωσικής Πρωτοπορίας και η υπογραφή του βρίσκεται κάτω από τα συμβόλαια της εκείνης της αγοράς, αξίας σχεδόν 40 εκατ. ευρώ, της μεγαλύτερης αγοράς έργων τέχνης από καταβολής ελληνικού κράτους.

Ωστόσο η παρουσία του στο τιμόνι του ΚΜΣΤ προς το παρόν ορίζεται βραχεία καθώς η υπουργική απόφαση διορισμού του θέτει ως χρονικό όριο το τέλος της θητείας της Κατερίνας Κοσκινά, δηλαδή έως τις 19 Μαρτίου.