Η κωμωδία «The Interview» είναι τρόπον τινά η ταινία της χρονιάς – χωρίς καν να έχει κάνει πρεμιέρα. Ούσα θύμα – όπως όλα δείχνουν – μιας επίθεσης χάκερ από το καθεστώς της Βορείου Κορέας, η ταινία έχει ήδη αποσυρθεί και η παραγωγός εταιρεία, υπό το βάρος των απειλών, δεν ορίζει νέα ημερομηνία πρεμιέρας.

Αντικείμενο της ταινίας και ασφαλώς ο λόγος που έχει προκαλέσει την οργή και τις επιθέσεις από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ είναι η… δολοφονία του νεαρού βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, το έργο της οποίας αναλαμβάνουν δύοαμερικανοί δημοσιογράφοι – τους υποδύονται ο Τζέιμς Φράνκο και ο Σεθ Ρόγκεν.

Μολονοτι όμως η πρεμιέρα αναβλήθηκε, βίντεο που διέρρευσε στο Διαδίκτυο φέρεται να δείχνει στιγμιότυπα από την επίμαχη στιγμή που ο βορειοκορεάτης ηγέτης σκοτώνεται.

Ο χαρακτήρας του Κιμ Γιονγκ-Ουν σκοτώνεται όταν πύραυλος χτυπά το ελικόπτερο που τον μεταφέρει. Η σκηνή είναι σε αργή κίνηση με ηχητική υπόκρουση την μπαλάντα «Firework» της Kέιτι Πέρι -μάλλον συναισθηματικά δηλαδή.

Στο δεύτερο πλάνο της σκηνής, ακόμη σε αργή κίνηση, ο Κιμ εμφανίζεται να φωνάζει ενώ σιγά σιγά παίρνει και ο ίδιος φωτιά πριν «εκραγεί».

Το περίεργο είναι ότι, αντίθετα με το τι θα περίμενε κανείς από μία κωμωδία με «στόχο» έναν πολιτικό χαρακτήρα που δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής, η σκηνή μοιάζει να εγείρει και έναν βαθμό «συμπάθειας» απέναντι στο θύμα, όπως σχολιάζουν αμερικανικές ιστοσελίδες.

Η υπόθεση αυτή γίνεται φυσικά με κάθε επιφύλαξη του πώς λειτουργεί η σκηνή σε ολόκληρη την πλοκή. Πάντως, ήταν εξαρχής γνωστό πως η ταινία προσπάθησε, έστω και ως κωμωδία, να χτίσει τον χαρακτήρα του Κιμ κάπως πιο πολυδιάστατο από ό,τι ίσως θα περίμενε κανείς.