Με το καινούργιο –ενδέκατο –άλμπουμ «Under the Radar» ανά χείρας και το προηγούμενο live από το Ταλίν της Εσθονίας να κυκλοφορεί σε DVD, ο Ρόμπι Γουίλιαμς καταφθάνει και στην Ελλάδα. Αν και μέχρι χθες η συναυλία στο TerraVibe της Μαλακάσας δεν είχε βρει χώρο στην προσωπική του ιστοσελίδα (στις 13/6/2015 αναγράφεται συναυλία στην Ολλανδία, στις 26 στη Σουηδία), η φήμη έγινε πραγματικότητα. Η εμφάνιση του πάλαι ποτέ τρομερού αστέρα της britpop προστίθεται στο πρόγραμμα για τα 20χρονα του TerraVibe μαζί με τη συναυλία των Black Keys, που έχει ήδη ανακοινωθεί για τις 30 Μαΐου.

Ο βρετανός περφόρμερ αρχίζει την περιοδεία του με τον πιο-ποπ-δεν-γίνεται τίτλο «Let me entertain you» στις 25 Μαρτίου από τη Μαδρίτη με ενδιάμεσους σταθμούς τη Γαλλία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Ρωσία, την Πολωνία, την Αυστρία, το Ισραήλ κ.ά. Η φάση που διανύει ο Γουίλιαμς εν έτει 2014 απέχει έτη φωτός από την εποχή που το πρώην μέλος των Take That έπεσε στη χρυσόσκονη του ροκ αστέρα με την εμφάνισή του στο Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι (1995). Τα επίθετα που έχουν συνοδεύσει κατά καιρούς το όνομά του ισχύουν, αλλά πλέον ανήκουν στο επικοινωνιακό οπλοστάσιο που έχτισε τον μύθο τού περφόρμερ: σκοτεινός, αντιφατικός, εθισμένος, καταθλιπτικός, ευαίσθητος, ρομαντικός. Πάντοτε, όμως, μοιρασμένος ανάμεσα στα εκατομμύρια των φαν και στη μουσική βιομηχανία που περίμενε από αυτόν το χρυσό άγγιγμα στις πωλήσεις.

Ο 40χρονος πλέον Γουίλιαμς είναι αλλού. Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε πατέρας για δεύτερη φορά, αφού η σύζυγός του ηθοποιός Αΐντα Φιλντ έφερε στον κόσμο τον γιο τους, χαρίζοντας έτσι ένα αδελφάκι στην δύο ετών Τιοντόρα Ρόουζ (στην οικογένεια πάντως τη φωνάζουν Τέντι).

ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ. Ο βρετανός σταρ –άσος στη διαχείριση του συναισθηματικού αρχείου –μοιράστηκε τη χαρά του με τους θαυμαστές του, ανεβάζοντας βιντεάκια και φωτογραφίες από τις ώρες προετοιμασίας του τοκετού που τον δείχνουν να χορεύει και να τραγουδά μέσα στο μαιευτήριο. Το πιάσανε το υπονοούμενο οι μυημένοι οπαδοί; Αν όχι, ο ίδιος είχε σπεύσει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με μια δήλωση: «Σε μια σχέση είναι πιο σημαντική η ειλικρίνεια από το πάθος και ο φόβος για δέσμευση έχει αντικατασταθεί από μια επιτακτική ανάγκη για την απόκτηση συζύγου και δύο παιδιών».

Με εμφανή τα περίσσια κιλά στα νέα βιντεοκλίπ και τον επαγγελματισμό να κλέβει πόντους από τον αυθορμητισμό της παλιάς εποχής, ο Ρόμπι Γουίλιαμς χρειάζεται να φορτίσει μπαταρίες για την καινούργια του φάση. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι διατεθειμένος να καταθέσει τα επικοινωνιακά όπλα. Στο προηγούμενο άλμπουμ του, το «Swing both ways», κάλυψε τις αδυναμίες του με μπόλικο αυτοσαρκασμό («Κανείς δεν γουστάρει χοντρούς ποπ σταρ/ η ποπ είναι μέρος για αδύνατους»), κέρδισε ένα ακόμη credit στο ντουέτο με τον Ρούφους Γουεϊνράιτ («Ρόμπι, παραδέξου το, είσαι λίγο γκέι/ Ρούφους, δεν είσαι και τόσο γκέι») και απέφυγε τις κακοτοπιές (ε, δεν είναι και κρούνερ για να σουινγκάρει) με το αίσθημα ενός ώριμου περφόρμερ. Αυτό δεν σημαίνει ότι το συναυλιακό του DNA έχει υποστεί μετάλλαξη. Στο Ταλίν της Εσθονίας, που λέγαμε, τραγούδησε μπροστά σε 70.000 θεατές και το αποτέλεσμα θύμιζε κάτι από τη συγκίνηση που έχει αποτυπωθεί και σε παλαιότερα live.

νέα ερεθίσματα. Οπως και να έχει, ο μηχανισμός που τροφοδοτεί το ποπ είδωλο και τη βιομηχανία που τρέφεται από αυτόν έχει πάρει μπρος. Το «Let me entertain you» είναι άλλη μια περιοδεία και χρειάζεται νέα ερεθίσματα. Και κυρίως απρόβλεπτα. Σαν κι αυτό που καταγράφεται στο βίντεο το οποίο ανέβασε ο Γουίλιαμς την προηγούμενη εβδομάδα. Εκεί έγραφε ότι ψάχνει δουλειά με τη δήλωση-μήνυμα: «Βαρέθηκα να είμαι ποπ σταρ. Είχα μία υπέροχη καριέρα, αλλά θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό, μια κανονική δουλειά». Η ανταπόκριση από την ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν άμεση. Με μήνυμα στο facebook ενημέρωσε τον Ρόμπι Γουίλιαμς ότι η ομάδα διαθέτει ό,τι ψάχνει! «Ακόμη κι αν δεν θες να παίξεις ο ίδιος, μπορείς να παρακολουθήσεις δυνατά ματς στο πιο όμορφο γήπεδο στον κόσμο. Σε ό,τι αφορά τη μόδα, έχουμε κάποιες υπέροχες φανέλες Puma –σε πολλά μεγέθη –και από τη στιγμή που σου αρέσουν έχουμε και υπέροχα αυτοκίνητα Opel»!

Τα ρεκόρ του

O Ρόμπι Γουίλιαμς έχει πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκους στη σόλο καριέρα του και έχει κερδίσει 17 Βrit Awards. Εξι από τους δίσκους του φιγουράρουν στη λίστα με τα πιο δημοφιλή άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ κρατά το ρεκόρ με τα περισσότερα εισιτήρια που έχουν πωληθεί σε μία ημέρα: 1,6 εκατομμύρια το 2006

INFO

TerraVibe Park, 37ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Μαλακάσα. Η προπώληση ξεκινά σήμερα (Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42, τηλ. 210-3608.366, Θεσσαλονίκη: Τicket House, Πλ. Αριστοτέλους 5). Εισιτήρια: γενική είσοδος 60 ευρώ (στην πρώτη προπώληση 48 ευρώ, στη δεύτερη 54 ευρώ). Διακεκριμένες θέσεις 80 ευρώ και VIP 98 ευρώ.