Συγκλονισμένοι με τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα του Σαββάτου στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη, δηλώνουν άνθρωποι από το χώρο των γραμμάτων και στενοί φίλοι του.

«Είμαι πραγματικά συντετριμμένος. Ο Μένης ήταν προσωπικός μου φίλος επί δεκαετίες. Αυτό που συνέβη είναι κάτι τρομακτικό. Ο Μένης αφήνει πίσω του μια σπουδαία λογοτεχνική παρακαταθήκη. Θα διαβάζεται για χρόνια. Ήταν ένας άνθρωπος εκπληκτικός, ο οποίος «ανήκε στη ζωή». Ξεπέρασε το χαμό της γυναίκας του αλλά και μια σοβαρή ασθένεια που πέρασε ο ίδιος. Έγραφε μέχρι την τελευταία στιγμή, ήταν 83 ετών και συνέχιζε να δουλεύει… Ανήκε στη ζωή. Από μια άποψη δεν θα μπορούσε να τον φανταστεί κανείς να πεθαίνει σε ένα νοσοκομείο, αλλά και αυτό που έγινε είναι τρομακτικό. Είναι τραγικό να χάνονται άνθρωποι σαν τον Κουμανταρέα, καλλιτέχνες, ζωγράφοι, ποιητές, λογοτέχνες στα χέρια κακοποιών» δήλωσε ο στενός του φίλος και συγγραφέας, Αλέξης Πανσέληνος.

Ο συγγραφέας, Γιώργος Συμπάρδης, φανερά συγκινημένος, έκανε λόγο για έναν σπουδαίο συγγραφέα. «Ήταν ένας εξαιρετικός φίλος. Ο θάνατός του αφήνει μια πολύ πικρή γεύση. Δεν του άξιζε τέτοιο τέλος, σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει τέτοιο τέλος».

Η γνωστή ποιήτρια Κική Δημουλά είπε: «Με συνέτριψε ο θάνατός του και ο τρόπος του θανάτου του. Τίποτε άλλο δεν μπορώ να πω».

Η κριτικός λογοτεχνίας Ελισάβετ Κοτζιά ανέφερε: «Συνέλαβε πάνω απ’ όλα τον αργόσυρτο ρυθμό, τη βαθιά πλήξη, τον αστικό μαρασμό, την κίνηση προς το νεοελληνικό λυκόφως. Ένας από τους πιο μεγάλους μεταπολεμικούς συγγραφείς, ο ευγενής Μένης Κουμανταρέας, αποτύπωσε αριστοτεχνικά στο πολύ πλούσιο έργο του, τις αινιγματικές δεκαετίες του 1960 και 1970».