Στην Ελλάδα έρχονται για πρώτη φορά οι περίφημοι Black Keys, μια από τις καλύτερες ροκ μπάντες των τελευταίων δεκαετιών. Στις 30 Μαΐου 2015 ο Νταν Aουρμπακ (κιθάρα, φωνή) και ο Πάτρικ Κάρνι θα βρεθούν στο TerraVibe Park για να ξεσηκώσουν το ελληνικό κοινό και να γιορτάσουν τα 20ά γενέθλια του Rockwave Festival.

Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκινά στις αρχές του 2000 όταν οι πρώην συμμαθητές Νταν Αουρμπακ και Πάτρικ Κάρνι αποφάσισαν να φτιάξουν μια μπάντα για να ενώσουν τις blues επιρροές τους και την garage αισθητική, με την αγάπη τους για την indie rock.

Τα άλμπουμ τους «Rubber Factory» και «Thickfreakness» τα οποία αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς, μετέτρεψαν τους Black Keys στο πιο αναγνωρίσιμο συγκρότημα των σκληρών ηλεκτρικών blues. Η δισκογραφική συνέχεια επιφύλασσε τα «Magic Potion» και «Attack and Release», διευρύνοντας κι άλλο τη φήμη τους, ενώ τα «Your Touch» και «I Got Mine», ήταν στις λίστες με τα καλύτερα τραγούδια τις χρονιές που κυκλοφόρησαν.

Οι blues καταβολές τους συνέχιζαν να δείχνουν το δρόμο όσο ο Aουρμπακ και Πάτρικ Κάρνι συνέχιζαν να γράφουν ροκ επιτυχίες με ρεφρέν που έμελλε να τραγουδηθούν από εκατομμύρια κόσμου. Το άλμπουμ τους «El Camino» τους έφερε αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή διεθνή επιτυχία, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη συλλογή τους με Γκράμι που ξεκίνησαν στο άλμπουμ «Brothers».

Ακολούθησε τεράστια περιοδεία για τη μπάντα μέχρι την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου της υπό τον τίτλο «Turn Blue», ο οποίος σκαρφάλωσε με χαρακτηριστική άνεση στο Νο.1 των charts, ενώ το «Fever» έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του 2014.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία των Black Keys στο Rockwave Festival ξεκινά την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, ενώ το κοινό μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήριά του:

Αθήνα:-Ticket House (Πανεπιστημίου 42), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54) ,Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22).

Θεσσαλονίκη: Musicland (Μητροπόλεως 102), Rover Bar (Σαλαμίνος 6 Λαδάδικα).

Ηλεκτρονικά από τις ιστοσελίδες www.ticketpro.gr, www.tickethouse.gr. Τα πρώτα εισιτήρια για τη συναυλία κοστίζουν 36 ευρώ, ενώ μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ. Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 42 ευρώ.