Ο κωμικός Μπιλ Κόσμπι αποφάσισε να συνεχίσει την περιοδεία που έχει ξεκινήσει, παρά τις καταγγελίες για βιασμούς γυναικών και παρά το μπαράζ ακυρώσεων που ακολούθησε τις αποκαλύψεις.

Ο πρώτος σταθμός στην περιοδεία του ήταν το Μέλμπουρν της Φλόριντα. Οι θεατές χειροκρότησαν όρθιοι τον γνωστό κωμικό, ο οποίος όπως αναμενόταν δεν έκανε καμία αναφορά στις καταγγελίες στη διάρκεια του 90λεπτου σόου.

Οι Αρχές φοβούνταν ότι θα πραγματοποιούνταν διαμαρτυρίες, κάτι που τελικά δεν έγινε. Όπως αναφέρει ο Guardian, μία γυναίκα ταξίδεψε για πάνω από μία ώρα για να φτάσει κοντά στο θέατρο, μόνο για να βρει άλλους… τρεις διαδηλωτές.

«Αισθάνομαι σαν όλες αυτές οι γυναίκες που προχώρησαν σε αποκαλύψεις να έχουν διασυρθεί» δήλωσε η Ταμάρα Όλρετζ, μία εκ των διαδηλωτών. «Νομίζω ότι οι άδειες θέσεις και οι διαδηλωτές μπορούν να πουν πολλά, ακριβώς όπως η σιωπή του μπορεί να πει πολλά» δήλωσε η ίδια.

Οι θαυμαστές του Κόσμπι συνέρρευσαν στο θέατρο για να δουν την παράσταση και επέμεναν ότι είναι αθώος μέχρι αποδείξεως της ενοχής του.

Πρόσφατα το NBC ακύρωσε κωμική σειρά στην οποία επρόκειτο να εμφανιστεί ο διάσημος κωμικός, ενώ και το Netflix ανέβαλε επ’ αόριστον την προβολή εκπομπής αφιερωμένης στον Μπιλ Κόσμπι.

Παράλληλα, καζίνο στο Λας Βέγκας ακύρωσε την εμφάνιση του Μπιλ Κόσμπι

Ο «ιδανικός αφροαμερικανός μπαμπάς» της αμερικανικής τηλεόρασης έχει δεχθεί πολλά πυρά και καταγγελίες από γυναίκες που ισχυρίζονται ότι τη δεκαετία του 1980 τις νάρκωσε και τις βίασε.

Ο ίδιος ο Κόσμπι διατηρεί τη σιωπή του. Ο δικηγόρος του Μάρτιν Σίνγκερ χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του «ατεκμηρίωτες και φανταστικές» τις ιστορίες «για πράγματα που λένε ότι συνέβησαν 30, 40 ή ακόμα και 50 χρόνια πριν που έχουν κλιμακωθεί πέρα από το σημείο του παραλογισμού».

Την ίδια στιγμή, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως. Όπως αναφέρει ο Guardian, οι δικηγόροι του γνωστού κωμικού πίεσαν -και κατάφεραν- το 2005 το National Enquirer να μην δημοσιεύσει ρεπορτάζ του για τις καταγγελίες.

Η δημοσιογράφος Ρόμπιν Μιζράχι λέει στον Guardian ότι μία από τις γυναίκες από τις οποίες πήρε συνέντευξη πέρασε από τον ανιχνευτή ψεύδους. «Η αφήγησή της για το τι υποτίθεται ότι συνέβη ήταν πολύ λεπτομερής και το θυμάμαι γιατί με είχε στοιχειώσει. Είπε ότι ο Κόσμπι στάθηκε από πάνω της και στη συνέχεια την πήρε ο ύπνος γιατί υπήρχε κάτι στον καφέ της» λέει η δημοσιογράφος.

Αργότερα, η Μιζράχι έμαθε ότι οι εκδότες της είχαν αποφασίσει να μην δημοσιεύσουν το ρεπορτάζ, έχοντας δεχθεί πιέσεις από τους δικηγόρους του Κόσμπι, οι οποίοι έλεγαν ότι θα μηνύσουν το περιοδικό. Αντί για αυτό, το National Enquirer δημοσίευσε συνέντευξη του γνωστού κωμικού.