Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Αγγλίας, απένειμε σε μια παραδοσιακή τελετή τον τίτλο του ιππότη στον βραβευμένο με τρία Οσκαρ ηθοποιό Ντάνιελ Ντει-Λιούις, απονέμοντάς του την ανώτατη τιμή για την προσφορά του στη Μεγάλη Βρετανία. Ο γεννημένος στο Λονδίνο αλλά ιρλανδικής καταγωγής 57χρονος ηθοποιός είπε: «Είμαι ολοκληρωτικά ενθουσιασμένος και απίστευτα χαρούμενος σε ισόποσες δόσεις».

Ο Ντέι-Λιούις ήταν ούτως ή άλλως ένας ιππότης της Εβδομης Τέχνης. Επιλέγοντας προσεκτικά τους ρόλους του – την τελευταία δεκαετία έχει παίξει μόνο σε τέσσερις ταινίες – έχει τιμηθεί με τρία Οσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου, κατόρθωμα που κανείς εκ των συναδέλφων του δεν έχει καταφέρει.

Εκτός από τα χρυσά αγαλματάκια για τους ρόλους του στο «Αριστερό μου Πόδι», το «Θα Χυθεί Αίμα» και το «Λίνκολν», ο Ντέι-Λιούις έχει τιμηθεί με τέσσερα βραβεία BAFTA και δύο Χρυσές Σφαίρες. Ηταν υποψήφιος για άλλα δύο Οσκαρ, για τον ρόλο του στο «Εις το Ονομα του Πατρός» και το «Συμμορίες της Νέας Υόρκης».

Ο γιος του έπειτα από την απονομή του τίτλου του ανέβασε φωτογραφία στο Instagram, στην οποία εικονίζεται ολόκληρη η οικογένεια του Σερ, γεγονός που δεν συμβαίνει συχνά αφού ο ηθοποιός φροντίζει να προφυλάσσει την ιδιωτικότητα της οικογένεια του, με την εξής λεζάντα: «Buckingham selfie! Τι υπέροχη μέρα να περάσεις με υπέροχους ανθρώπους. Είμαι πολύ περήφανος για σένα και για την τιμή που σου έγινε, όπως και η χώρα σου. Δεν σταματάς ποτέ να με κάνεις περήφανο».