Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός Αντζέλικα Χιούστον είχε πιάσει στα πράσα τον σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι με ένα 13χρονο κορίτσι, μέσα στο σπίτι του Τζακ Νίκολσον. «Δεν είχα σκεφτεί τίποτα τότε» διηγείται σήμερα η ίδια για το περιστατικό που συνέβη το 1977.

Η Χιούστον αποκάλυψε λεπτομέρειες για το τι συνέβη μέσα στο σπίτι του τότε συντρόφου της Τζακ Νίκολσον, μεταξύ του Πολάνσκι και της έφηβης τότε Σαμάνθα Γκέιμερ,

Ο Τζακ Νίκολσον και η Αντζέλικα Χιούστον είχαν δεσμό την περίοδο εκείνη. Η ηθοποιός έφτασε στο σπίτι του και βρήκε το μπουφάν και την κάμερα του σκηνοθέτη Πολάνσκι στην κουζίνα. «Τότε εμφανίστηκε ο Ρόμαν με ένα κορίτσι, μάς σύστησε και μου είπε ότι έβγαζαν φωτογραφίες», αναφέρεται σε ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματα της που προδημοσιεύονται στους βρετανικούς Sunday Times.

«Εκείνη φορούσε πλατφόρμες και φαινόταν αρκετά ψηλή. Ο Ρόμαν μάζεψε το μπουφάν και την κάμερα του και έφυγαν μαζί. Δεν σκέφτηκα τίποτα περισσότερο από αυτό».

Σε ένα σκάνδαλο που τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας ο Πολάνσκι – ο οποίος είχε εδραίωσε τη θέση του στον καλλιτεχνικό χώρο με την βραβευμένη ταινία «Το μωρό της Ροζμαρι» – κατηγορήθηκε πως είχε βιάσει τη Σαμάνθα Γκέιμερ. Ο ίδιος αρνήθηκε τον βιασμό αλλά παραδέχθηκε πως έκανε σεξ με την ανήλικη Σαμάνθα και λίγες ώρες πριν δικαστεί κατέφυγε στη Γαλλία, φοβούμενος την απέλαση ή ακόμα και τη φυλάκιση.

Η 63χρονη σήμερα Χιούστον δηλώνει πως δεν πήγε το μυαλό της σε τίποτα τέτοιο μέχρι την επόμενη μέρα που αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της. «Με ακολούθησαν στον επάνω όροφο όπου τους υπέδειξα ένα συρτάρι, μέσα στο οποίο βρήκαν χόρτο. Eψαξαν την τσάντα μου και βρήκαν μέσα ένα γραμμάριο κοκαΐνη. Αυτά ήταν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για αυτούς. Ο Ρομαν και εγώ βρεθήκαμε στα πίσω καθίσματα δύο περιπολικών. Είχαμε συλληφθεί. Έπειτα από αυτό ακολούθησαν άρθρα σεεφημερίδες και φωτογραφίες… Ο Ρομαν χρεώθηκε τον βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού μέσα στο σπίτι του Τζακ», θυμάται η Χιούστον.

Ο Πολάνσκι συνέχισε την λαμπρή καριέρα του συνεργαζόμενος με πολλούς σταρ του Χόλιγουντ αλλά ποτέ δεν ξαναπάτησε το πόδι του στην Αμερική, καθώς καταζητείται ακόμα από τις αρχές των ΗΠΑ.

Το βιβλίο της Αντζέλικα Χιούστον με τίτλο «Watch Me – A Memoir» πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα.