Τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλο προτείνει και επίσημα για τη θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το ΔΣ του ΕΚΚ.

Σε αυτή την πρόταση, με τέσσερις ψήφους υπέρ, κατέληξε το διοικητικό συμβούλιο σε συνεδρίασή του στις 27 Οκτωβρίου και τη γνωστοποίησε στον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα, ο οποίος θα λάβει και την τελική απόφαση.

Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) ανέφερε ότι «αφού εξέτασε τις υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΕΚΚ, κατέληξε, με τέσσερις ψήφους, να προτείνει ως Γενικό Διευθυντή τον κ. Χάρη Παπαδόπουλο».

Η ανακοίνωση του ΔΣ ανέφερε επίσης ότι: «Ο Χάρης Παπαδόπουλος έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και είναι πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών από το 2000 έως σήμερα.

» Εχει αποτελέσει πολύτιμος συνεργάτης πολλών Ελλήνων δημιουργών όπως των Θόδωρου Αγγελόπουλου, Γιάννη Σμαραγδή, Κώστα Βρεττάκου, Τώνη Λυκουρέση, Γιώργου Πανουσόπουλου, Λευτέρη Ξανθόπουλου, Γιώργου Τσεμπερόπουλου, Νίκου Ζερβού κ α.

»Έχει σκηνοθετήσει τη μεγάλου μήκους ταινία «Προς την ελευθερία», τηλεταινίες, ταινίες μικρού μήκους καθώς και ντοκιμαντέρ. Εχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. και ήταν πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης πόρων για τον κινηματογράφο».