«Η υποκριτική είναι εμμονή, θα έπαιζα και χωρίς χρήματα», δηλώνει η 29χρονη ηθοποιός, Κίρα Νάιτλι, η οποία πρωταγωνιστεί στην ταινία «Say When», που σκηνοθετεί η Λιν Σέλτον. Πρόκειται για τη δεύτερη ρομαντική κομεντί, μετά το «Begin Again» στην οποία παίζει εφέτος, ενώ στο πλευρό της θα έχει τους ηθοποιούς Σαμ Ρόκγουελ. και Κλόι Γκρέις Μορέτζ.

Η ταινία «Say When» περιστρέφεται γύρω από μια νεαρή γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με ζητήματα υπαρξιακής φύσεως, ενώ διλήμματα και δεύτερες σκέψεις την ταλανίζουν. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας διατηρεί ένα δεσμό για τον οποίο τρέφει επιφυλάξεις, και ο μόνος λόγος που θέλει να τον κρατήσει είναι επειδή οι φίλες της έχουν αποκατασταθεί.

Σχολιάζοντας το φιλμ στον βρετανικό Observer, η Κίρα Νάιτλι αναφέρει: «Η ταινία αφορά στην κρίσιμη εκείνη στιγμή που οι άνθρωποι διερωτώνται »ποιος πραγματικά είμαι;»».

Παράλληλα αναφέρει ότι «δημοσιογράφος στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο μου είπε πως ο χαρακτήρας της πρωταγωνίστριας είναι απαίσιος. Εγώ όμως δεν το βλέπω έτσι».

Θέλοντας να δώσει μια καθολική χροιά στο ρόλο της, υπογραμμίζει: «Για μένα η ταινία έχει να κάνει με τη διαδικασία της εξερεύνησης του εαυτού και με το πώς αυτό θεωρείται ώριμο. Και όχι με τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει ένας ώριμος ενήλικας».

Η Κίρα Νάιτλι είναι μια ηθοποιός που μέχρι τα 25 της έφερε σοβαρά «τραύματα» από κριτικές, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «ήμουν νευρωτική». Πλέον, όμως, δηλώνει ότι δεν είναι τόσο ευάλωτη και αγχώδης.

Φαίνεται να διασκεδάζει τη δουλειά της. Μιλώντας για το πόσο την επηρεάζουν οι κριτικές αναφέρει:

«Ποιος νοιάζεται; Παίξε για τους ανθρώπους που θα το διασκεδάσουν»

Ακόμη, εκείνο που διαβεβαιώνει είναι ότι δεν πρόκειται να ξαναπαίξει σε blockbuster ταινία όπως ήταν «Οι Πειρατές της Καραιβικής». Ωστόσο, όπως αναφέρει, λατρεύει τις μεγάλες blockbuster ταινίες.

«Μου αρέσει να παρακολουθώ, ενώ τρώω ποπ κορν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εκείνο, όμως, που προτάσσει ως «παγίδα» αυτών των ταινιών είναι ότι «στην ουσία οι ηθοποιοί δεν παίζουν, αλλά όλα είναι θέμα CGI (Computer – generated Imagery)».

Τέλος, έχοντας η ίδια αποκαλέσει τον εαυτό της «αγοροκόριτσο» αναφέρει ότι αυτό την κάνει ενδιαφέρουσα στον κόσμο της «αυξημένης θηλυκότητας». Παράλληλα, λατρεύει την Σκάρλετ Ο’Χαρά στην ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος», επειδή είναι «σκύλα».