Νάνος Βαλαωρίτης και Αγγελική Παπούλια. Νατάσσα Μποφίλιου και Παντελής Βούλγαρης. Ιωάννα Παππά και Αύγουστος Κορτώ. Μερικά μόνο από τα πρόσωπα στα πορτρέτα του φωτογράφου Αντρέα Σιμόπουλου που εκτίθενται από το βράδυ της Τετάρτης, 29 Οκτωβρίου, στην γκαλερί του ΦΟΥΑΡ στην οδό Μητροπόλεως στην καρδιά της Αθήνας.

Η έκθεση «Ιnner Portraits», η πρώτη ατομική του ανερχόμενου έλληνα πορτρετίστα Αντρέα Σιμόπουλου – σε διοργάνωση τηςFOSPHOTOS και υπό την επιμέλεια της Ρενάτας Κωνσταντίνου – εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ. και αποτελεί ουσιαστικά τα εγκαίνια ενός ευρύτερου κύκλου δρωμένων και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αθήνα με γνώμονα πάντα την υψηλής αισθητικής φωτογραφία.

Περίπου 40 πορτρέτα σύγχρονων Ελλήνων, με ενεργή παρουσία και σημαντικό έργο στις τέχνες και στα γράμματα, αποτελούν τη δυναμική, υψηλής αισθητικής αξίας δουλειά του Αντρέα Σιμόπουλου – ένα έργο σε εξέλιξη, με γνώμονα την αμεσότητα ανάμεσα στον φωτογράφο και στον εικονιζόμενο. Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες, με υφολογική ποικιλία, συνθέτουν ένα μωσαϊκό προσώπων που όλοι μας αναγνωρίζουμε, αλλά ίσως δεν τα γνωρίζουμε.Ενδεικτικά, ανάμεσα σε πολλούς, οι Νάνος Βαλαωρίτης, Αγγελική Παπούλια, Παντελής Βούλγαρης, Νατάσσα Μποφίλιου, Αύγουστος Κορτώ, Ιωάννα Παππά, Αντώνης Καφετζόπουλος, Μυρτώ Αλικάκη, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νίκος Κουρής, Τζένη Θεωνά.

«Οταν ξεπεράσεις την εκ των πραγμάτων επαγγελματική αγωνία για τεχνική αρτιότητα και ακολουθήσεις το ένστικτό σου, τότε βρίσκεσαι σε μια δημιουργική διαδικασία που εκπέμπει συναίσθημα και η οποία είναι, για μένα, η φωτογραφία» λέει ο ίδιος ο Αντρέας Σιμόπουλος, περιγράφοντας ό,τι τον κινητοποιεί στη δουλειά του – όταν δεν επικαλείται τον μεγάλο Μπιλ Μπραντ: «Η σύνθεση είναι σημαντική αλλά είναι, πιστεύω, κυρίως θέμα ενστίκτου. Αισθάνομαι ότι το πιο απλό πλησίασμα μπορεί να είναι και το πιο αποτελεσματικό».

Η έκθεση στο ΦΟΥΑΡ που εγκαινιάζεται το βράδυ της Τετάρτης στις 8 μ.μ. αποτελεί ουσιαστικά και τα εγκαίνια ενός κύκλου πολιτιστικών δρωμένων στην Αθήνα με γνώμονα τη φωτογραφία υψηλής αισθητικής.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 18 Νοεμβρίου.