Οι φωτογραφίες με τα μοντέλα (κάποιες πόρνες) με ανοιχτά τα πόδια είναι ασπρόμαυρες και ντύνουν τον τοίχο του σπιτιού του. Η αφίσα από την παράσταση «Της πατρίδας μου η σημαία» κρέμεται πίσω του και ο ίδιος με μια σπάνια συστολή αναντίστοιχη με την πληθωρικότητα των περφόρμανς του «χαρτογραφεί» τη σημερινή πραγματικότητα λίγο πριν από τις νέες του παραστάσεις με τίτλο «Χωρατόριο 3 σε Ρε Μίζερο». Οπως λέει ο ίδιος, «πάω μπαλέτο την κόρη μου. Το τί μαθαίνω… Κάθομαι με τις μανάδες κάθε απόγευμα και ακούω». Κυρίες και κύριοι, ο Τζίμης Πανούσης.

Κύριε Πανούση, μαζί τα φάγαμε τελικά;

Οχι. Ναζί τα φάγανε. Εκατό χιλιάδες οικογένειες είναι αυτές. Η κατάσταση σήμερα έχει ξεφύγει τελείως, ήταν σοβαρότερη το ’80, έχουν κατασκευάσει τη Χρυσή Αυγή οι τύποι της κομματικής χούντας επειδή οι ίδιοι είναι μιζαδόροι γκάνγκστερ και για να μπορούν να λένε πως «τουλάχιστον δεν είμαστε φασίστες». Εφοπλιστές, ψαράδες, Αλβανοί την ψηφίζουν. Δεν ξύπνησαν ξαφνικά πεντακόσιες χιλιάδες ναζιστές, αυτό θα ξεφουσκώσει. Εμένα ο θεός μου είναι ο λαός που σήμερα έχει απομακρυνθεί από τη μεταφυσική. Δεν ήταν μαλάκας ο Περικλής που ήταν μύστης στα Ελευσίνια ή ο Ηράκλειτος. Μετά την απομάκρυνση από το μεταφυσικό ταμείο, ουδέν πάθος αναγνωρίζεται. Δικαίωμα στην καύλα έχουμε όλοι.

Πού υπάρχει η σάτιρα σήμερα μέσα σε αυτά που ζούμε;

Είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση, αυτή η κατήφεια, έχω φίλους που ήταν ευκατάστατοι, τώρα δεν έχουν ούτε 10 ευρώ. Στο ραδιόφωνο με έπαιρναν ομογενείς ακροατές για να μου στείλουν πάνες για το παιδί μου θεωρώντας πως πεινάω. Εχω βάλει το πατρικό μου στο Μάτι Ραφήνας αγγελία και δεν με έχει πάρει κανείς τηλέφωνο. Εχει καταργηθεί το οκτάωρο, έχει επιβληθεί το λοκ άουτ. Δεν πληρώνει κανείς, έχουμε ψηφιακό μεσαίωνα, εγώ είμαι του αναλογικού πολιτισμού, ήλθαν τα ψηφιακά και το αποτέλεσμα είναι τόσο χάλια. Εγώ τυπώνω πάλι βινύλιο. Είμαι όμως αισιόδοξος, αυτό θα τελειώσει. Αυτό το «εκπρόσωπος τάφου» με έστειλε, είπα αξίζει να ζω εδώ.

Πάμε λοιπόν στην τρέχουσα επικαιρότητα: Αμφίπολη…

Στην παράστασή μου αποκαλύπτω ποιος είναι μέσα. Είναι ο Ηφαιστίωνας και είναι πολυτάφιο. Ξέρω επίσης πού είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι δίπλα στο σπίτι μου στην Αντίπαρο. Εγώ θα πάρω τη θέση του εκπροσώπου τάφου όταν αποκαλυφθεί, αλλά δεν το λέμε ακόμη γιατί θα πλακώσουν οι Ιάπωνες.

ΣΥΡΙΖΑ…

Το ΚΚΕ εσωτερικού της εποχής μου είναι το βαθύ κράτος σε όλες τις κυβερνήσεις. Φύγανε από το ΚΚΕ του Στάλιν και πήγαν στον Τσαουσέσκου. Και τους κνίτες βέβαια σιχαίνομαι γιατί είμαι χίπης αλλά τους γουστάρω περισσότερο. Η ΔΗΜΑΡ, Το Ποτάμι είναι κατασκευές, δεν εκφράζουν τίποτε. Μόνο κάτι ατενίστας εκφράζουν, κάτι γελοίους με τα ποδήλατα που είναι ντυμένοι σαν καρναβάλια και σε κοιτούν ως μίασμα επειδή οδηγάς αυτοκίνητο. Αυτά τα έκανε ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου. Μεγάλη μορφή. Ανθρωπος που βάζει εν κινήσει το δάχτυλο στην αλυσίδα δεν παίζεται, δεν θα ξαναπεράσει τέτοια προσωπικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία συστημική λύση. Τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές δεν έχουν σχέση με την Αριστερά. Από τη στιγμή που υπόγραψαν οι άλλοι Μνημόνιο και όπως λένε ξεπουλάνε την πατρίδα δεν συμμετέχεις με 50 έδρες μπόνους. Το θέμα του λαού είναι να φύγει ο Γιακουμάτος και να έλθει ο Στρατούλης;

Τι προβλέπετε αλήθεια;

Ως αστρολόγος πια (προσεχώς θα έχω και στήλη στο περιοδικό «Μετρό» που ξαναβγαίνει) βλέπω να πέφτει άμεσα η κυβέρνηση. Εχει τελειώσει ο Σαμαράς, αν και θα πουλήσει έναν τσαμπουκά ότι τα σπάει με την τρόικα. Βλέπω στις γυάλες μου ότι θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα του χρειάζονται άλλοι 40 βουλευτές και θα γίνει αποσκίρτηση διαφόρων από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θα τον στηρίξουν, αλλά με τον όρο Καραμανλής ως Πρόεδρος Δημοκρατίας. Ο Τσίπρας θα είναι «Τσιπρανδρέου» (α λα Γιωργάκη) και θα τον κυνηγάμε σε Νικαράγουα, Λάος, Βολιβία. Εδώ θα την κάνει τη δουλειά ο Σταθάκης. Το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί, γενικά πάμε από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο.

Κουβέλης…

Το 1980 μας πιάσανε στην Καρδίτσα ύστερα από συναυλία και μας πήγανε για περιύβριση Αρχής και τέτοια. Με έστειλαν στον Κουβέλη. Οταν συζητάγαμε πήγα να κοιμηθώ. Λέω, με αυτόν θα φάω ισόβια. Τώρα είναι νέο παιδί κι έχει κάθε δικαίωμα να ηγηθεί κόμματος.

Προφίλ στο facebook δεν έχετε…

Εχουμε υπερπροσφορά και το Ιντερνετ είναι μια μεγάλη τηλεφωνική παρτούζα, όλο ψέματα. Εμένα με έχουν πεθάνει 10 φορές, με πήρε ο γιός μου από Ιαπωνία και με ρώταγε αν ζω. Δεν ασχολούμαι, σου τρώνε πολύ χρόνο. Εχω κι ένα τραγουδάκι στην παράσταση: «Εχεις κολλήσει στο PC/ Το ξέρει όλο το νησί/ Απ’ το facebook ξεκόλλα είναι φάκα είναι φόλα».

*Από αύριο και κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο Τζίμης Πανούσης στο Guantanamo Club (Ακτή Πειραιώς 178), τηλ. 2103418020