Το 1993, όταν ο Τζορτζ Κλούνι πήρε διαζύγιο από την τότε σύζυγό του ηθοποιό Ταλία Μπάλσαμ, είχε δηλώσει πως δεν επρόκειτο να ξαναπαντρευτεί. Ωστόσο, μια γοητευτική δικηγόρος, λιβανέζικης καταγωγής, η Αμάλ Αλαμουντίν, σε μόλις έναν χρόνο σχέσης, κατάφερε να πετύχει εκεί όπου δεκάδες στάρλετ που είχαν περάσει από τη ζωή του 53χρονου ηθοποιού είχαν αποτύχει: να τον κάνει ν’ απαρνηθεί τον τίτλο του πιο περιζήτητου εργένη και να τον πάρει μαζί της στο κλαμπ των παντρεμένων.

Το απόγευμα του Σαββάτου το ζευγάρι – σε μια ανατροπή του προγραμματισμού – ανέβηκε τα σκαλιά του ξενοδοχείου Αμάν, στις όχθες του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας. Ο γαμπρός, αφού πρώτα κέρασε ένα μπουκάλι τεκίλα δικής του παραγωγής τους δημοσιογράφους που ξεροστάλιαζαν έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο Τσιπριάνι όπου πέρασε την παραμονή του γάμου του, φόρεσε το μαύρο Armani κοστούμι του, μπήκε σ’ ένα σοφιστικέ θαλάσσιο ταξί και συνοδεία καλεσμένων του έφτασε στον χώρο της τελετής.

Αν και για την ταυτότητα του σχεδιαστή του νυφικού δεν υπάρχουν πληροφορίες, φέρεται να είναι η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ, αφού κατά την άφιξή της στη Βενετία η 36χρονη νύφη φωτογραφίστηκε να κουβαλάει ένα μεγάλο κουτί με τη σφραγίδα της γνωστής σχεδιάστριας.

Η λίστα των καλεσμένων περιλάμβανε περίπου 90 άτομα, ανάμεσα στους οποίους η Εμιλι Μπλαντ, ο Ματ Ντέιμον, ο Μπιλ Μάρεϊ, η Σίντι Κρόφορντ με τον σύζυγό της που φέρεται να ήταν οι κουμπάροι στην τελετή και ο Μπόνο των U2. Επίσης, η παρουσία της διευθύντριας της αμερικανικής «Vogue» Αννα Γουίντουρ δεν φαίνεται να είναι τυχαία, αφού φημολογείται ότι οι νιόπαντροι πούλησαν τις γαμήλιες φωτογραφίες τους στο συγκεκριμένο περιοδικό και τα χρήματα θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι νεόνυμφοι μετά τον γάμο δέχτηκαν τις ευχές φίλων και συγγενών στον κήπο του παλάτσο Papadopoli (ανήκε σε ελληνική οικογένεια της Κέρκυρας), χτισμένου τον 15ο αιώνα, και στη συνέχεια παρέθεσαν δεξίωση στη βιβλιοθήκη του χώρου.

Οσοι πάντως – λιγοστοί – θέλουν να συγχαρούν την κυρία Κλούνι ίσως τα καταφέρουν στην Αθήνα, όπου αναμένεται στις 13 Οκτωβρίου όπως έγραψε το χθεσινό «Βήμα» (σύμφωνα με την ίδια πληροφορία θα παραμείνει στη χώρα μας έως τις 15 Οκτωβρίου). Μάλιστα με βάση όσα άφησε να διαφανούν πρόσφατα (στην «Εφημερίδα των Συντακτών») ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, η Αλαμουντίν θα συναντήσει τον ίδιον αλλά και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ώστε να αναλάβει νομικά τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.