«Χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης» χαρακτήρισε τις Καρυάτιδες στο μνημείο της Αμφίπολης ο Θάνος Τζήμερος, ιδρυτής του κόμματος Δημιουργία Ξανά, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

«Οι εκστασιασμένοι ρεπόρτερ περιγράφουν τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης ως υψηλής τεχνικής και μοναδικής αισθητικής ευρήματα. Εμένα πάλι μου φαίνονται χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης που έχουν τόση σχέση με την αισθητική της κλασικής εποχής όσο και οι βάρκες στα κορνιζάδικα με τον Βολανάκη. Σαν κάποιος να ήθελε σώνει και καλά να μιμηθεί κατι που θαύμαζε αλλά δεν διέθετε ανάλογο γούστο ούτε και ανάλογους γλύπτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα πάντως, και μετά τις αντιδράσεις στο Διαδίκτυο, ο Θάνος Τζήμερος έσπευσε με μια νέα μακροσκελή ανάρτηση να επισημάνει ότι τα σχόλιά του αφορούν τους φίλους του στο facebook.

«Τα πολιτικά σχόλια τα κάνω με την αρθρογραφία μου και τις πολιτικές θέσεις που υπάρχουν στο επίσημο site της Δημιουργίας. Εδώ μιλάω με ανθρώπους που είναι ή δήλωσαν φίλοι. Η θεματολογία δεν θα είναι μόνο πολιτική. Και όσο κι αν καραδοκούν τα όρνεα του διαδικτυακού κουτσομπολιού, το ύφος των κειμένων εδώ θα έχει τη χαλαρότητα (ως ένα βαθμό τουλάχιστον) που έχει μια κουβέντα με την παρέα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.