Την επιστροφή του στη σειρά περιπετειών με ήρωα τον Τζέισον Μπορν, συζητάει ο οσκαρικός αμερικανός ηθοποιός Ματ Ντέιμον, μολονότι πριν από επτά χρόνια είχε ξεκαθαρίσει ότι ξεμπέρδεψε οριστικά με τον συγκεκριμένο ρόλο.

Οπως ανέφερε το συνήθως καλά πληροφορημένο για τις εξελίξεις στη βιομηχανία του κινηματογράφου Deadline, ο Nτέιμον από κοινού με τον βρετανό σκηνοθέτη Πολ Γκρίνγκρας – που είχε σκηνοθετήσει το δεύτερο και τρίτο φιλμ της σειράς – βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Universal για μια ακόμη ταινία, με τον Μπορν να επιστρέφει δριμύτερος.

Ο Ντέιμον είχε πρωταγωνιστήσει σε τρία φιλμ «The Bourne Identity» (2002), «The Bourne Supremacy» (2004) και «The Bourne Ultimatum» (2007) σε έναν ρόλο που τον ανέδειξε σε εμπορικό αστέρα πρώτου μεγέθους.

Ωστόσο ο Ντέιμον είχε αποφασίσει να μη συνεχίσει. Και στην τέταρτη ταινία της σειράς, «The Bourne Legacy» (2012) εμφανιζόταν μόνο ως φωτογραφία, ενώ πρωταγωνιστής είχε αναλάβει ο Τζέρεμι Ρένερ ως Ααρον Κρος. Τη σκηνοθεσία υπέγραφε ο Τόνι Γκιλρόι, που είχε γράψει τα σενάρια για τα τρία πρώτα φιλμ.

Ο Ρένερ έχει ανακοινωθεί πως θα πρωταγωνιστήσει και στο πέμπτο φιλμ που υπολογίζεται να βγει στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2016 και ως τίτλος εργασίας του αναφέρεται το «The Bourne Betrayal». Τη σκηνοθεσία αυτή τη φορά αναλαμβάνει ο Ταϊβανός Τζάστιν Λιν.

Σύμφωνα ωστόσο με το Deadline, τόσο ο Γκρίνγκρας όσο και ο 44χρονος σήμερα Ντέιμον είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στη σειρά και να αναβιώσουν στη μεγάλη οθόνη τον Τζέισον Μπορν με τα γυρίσματα να αρχίζουν το 2016. Και πολλοί μάλιστα εκτιμούν πως μπροστά σε μια τέτοια επιστροφή, η Universal είναι διατεθειμένη να αναβάλει για μερικά χρόνια το προγραμματισμένο φιλμ με τον Ρένερ.