Θύμα υπερβάλλοντος ζήλου των αστυνομικών του Λος Αντζελες αλλά και των πολλών ρατσιστικών στερεοτύπων που εξακολουθούν να υπάρχουν στην Πόλη των Αγγέλων, φαίνεται πως έπεσε ηαφροαμερικανή ηθοποιός Ντανιέλε Γουότς, η οποία έγινε γνωστή από τον ρόλο της ως «Κόκο» στην ταινία «Τζάνγκο, ο Τιμωρός» του Κουεντίν Ταραντίνο.

Σύμφωνα με όσα η ίδια και ο σύζυγός της καταγγέλλουν και δημοσίευσαν στις προσωπικές τους σελίδες στο Facebook όλα ξεκίνησαν όταν το ζευγάρι φιλήθηκε δημοσίως σε κεντρικό δρόμο του Λος Αντζελες.

Λίγα λεπτά αργότερα, και ενώ οι δυο τους συνέχιζαν να περπατούν, τους πλησίασαν δύο αστυνομικοί και ζήτησαν από τη Γουάτς να τους δώσει την ταυτότητά της. Η Γουάτς, η οποία μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο, αρνήθηκε και ζήτησε εξηγήσεις.

Τότε οι αστυνομικοί την ακινητοποίησαν, της πέρασαν χειροπέδες και την έβαλαν στο περιπολικό. Λίγο αργότερα, και μόλις οι αστυνομικοί την αναγνώρισαν και επιβεβαίωσαν τα στοιχεία της, την άφησαν ελεύθερη χωρίς να της δώσουν εξηγήσεις.

Μιλώντας στο CNN, η Γουάτς είπε ότι αρνήθηκε να δώσει στον αστυνομικό την ταυτότητά της διότι «πιστεύει στην Αμερική και σε ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει».

Εικόνες από το περιστατικό τις οποίες ανήρτησε το ζευγάρι στο facebook

Το περιστατικό δεν κατεγράφη στο βιβλίο συμβάντων καθώς δεν υπήρξε τυπικά σύλληψη, δηλαδή δεν έφθασε ως το αστυνομικό τμήμα.

Η Αστυνομία του Λος Αντζελες ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε σε κλήσεις από αυτόπτες μάρτυρες που κατήγγειλαν ότι η Γουάτς και ο φίλος της επιδίδονταν σε «σεξουαλικές πράξεις» σε δημόσιο χώρο μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Νομικοί είπαν στο CNN ότι οι αστυνομικοί διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν να δουν την ταυτότητα κάποιου, αν υπάρχουν υπόνοιες για παράνομη συμπεριφορά.

Η καταγγελία έχει όμως λάβει διαστάσεις. Ο λόγος είναι ότι η Γουάτς και ο σύζυγός της υποστηρίζουν πως όλη η ιστορία έχει να κάνει με υποψίες που κινήθηκαν επειδή ένα ζευγάρι διαφορετικού χρώματος φιλήθηκε και έδειξε τρυφερότητα.

Αυτό μάλιστα που αφήνουν να εννοηθεί μέσα από τα σχόλιά τους, είναι πως οι αστυνομικοί θεώρησαν πως επρόκειτο για κάποια πόρνη που μόλις είχε βρει πελάτη!