Ο πατέρας της ηθοποιού Νικόλ Κίντμαν έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση στο σπίτι της μικρότερης κόρης του Αντόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο Network Ten, ο Δρ. Αντονι Κίντμαν είχε ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη για να επισκεφτεί την αδελφή της 47χρονης ηθοποιού.

Προς το παρόν κανείς εκπρόσωπος της Κίντμαν ούτε του νοσοκομείου Royal North Shore Hospital, όπου ο πατέρας της εργαζόταν ως ψυχολόγος, δεν έχει σχολιάσει δημόσια το τραγικό συμβάν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σιγκαπούρης δήλωσε στο Reuters πως γίνονται έρευνες για αυτό που χαρακτήρισε ως «αφύσικο θάνατο».

Ο Δρ. Κιντμαν υπήρξε επίσης διευθυντής του τμήματος Ψυχολογίας της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ.

Παράλληλα με το καθημερινό έργο του στο νοσοκομείο, για το οποίο τιμήθηκε το 2005 με την εισαγωγή του στο Τάγμα της Αυστραλίας, ο Δρ. Κίντμαν διεξήγαγε έρευνες σχετικά με τις ψυχο-κοινωνικές επιπτώσεις των ασθενειών στους πάσχοντες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού.

Ο δημόσιος λόγος του σχετικά με τα ψυχολογικά ζητήματα που αφορούν την υγεία υπήρξε ανέκαθεν συγκροτημένος και συστηματικός, ενώ εμφανιζόταν συχνά στην αυστραλιανή τηλεόραση και το ραδιόφωνο, γράφοντας και για ακαδημαϊκά περιοδικά.

Η τελευταία κοινή εμφάνιση της οικογένειας Κίντμαν ήταν τον περασμένο Ιανουάριο στο Σίδνεϊ, στην εκδήλωση εορτασμού της 50ης επετείου γάμου του Αντονι και της συζύγου του Τζανέλ.

Ο ίδιος μάλιστα είχε συνοδεύσει την κόρη του Νικόλ στο κόκκινο χαλί μιας εκδήλωσης στην Αυστραλία.

Η Νικόλ Κίντμαν που γεννήθηκε στην Χαβάη προτού η οικογένειά της μετακομίσει στην Αυστραλία όταν εκείνη ήταν τεσσάρων ετών, είχε μιλήσει στο παρελθόν με θερμά λόγια για τον πατέρα της. Μεταξύ άλλων τον χαρακτήρισε έναν «σπουδαίο» άνθρωπο που υπήρξε πάντα στο πλευρό της όποτε τον χρειάστηκε.