Η νέα δουλειά του εκκεντρικού δανού σκηνοθέτη Λαρς φον Τρίερ δεν θα είναι στον κινηματογράφο. Θα είναι μία αγγλόφωνη τηλεοπτική σειρά με «μεγάλα διεθνή ονόματα», τα γυρίσματα της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν το 2016.

Μετά τον θόρυβο του «Nymphomaniac» o αμφιλεγόμενος 58χρονος σκηνοθέτης αναλαμβάνει τα ηνία της σειράς «The House That Jack Built», όπως ανακοίνωσε στο φεστιβάλ της Βενετίας η παραγωγός και συνεργάτης του Λουίζ Βεσθ.

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η επόμενη δουλειά του Λαρς φον Τρίερ θα αφορά μία αγγλόφωνη τηλεοπτική σειρά. Έχει μια πραγματικά πολύ καλή ιδέα για την οποία δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θέλει ένα τεράστιο καστ και απ’ ό,τι φαίνεται είμαι σίγουρη ότι θα είναι κάτι που δεν έχετε δει ποτέ πριν και που θα θέλετε σίγουρα να ξαναδείτε», είπε η Βεσθ μετά την προβολή της τελευταίας του ταινίας «Nymphomaniac Ι και ΙΙ» στο φεστιβάλ.

Προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το σενάριο, αλλά ο Τρίερ αναμένεται να συνεργαστεί με τον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα της Δανίας –DR- για τη νέα του σειρά, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναλάβει την παραγωγή των επιτυχημένων αστυνομικών σειρών «The Killing» και «The Bridge».

Ο Τρίερ επανέρχεται στα τηλεοπτικά πλατό μετά από 20 χρόνια, καθώς η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά ήταν η σειρά «The Kingdom» το 1994. Το ανατριχιαστικό νοσοκομειακό δράμα του δανού σκηνοθέτη που σύμφωνα με πολλούς παρέπαιε μεταξύ της σαπουνόπερας και του θρίλερ, γνώρισε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως.

Μάλιστα, αποτέλεσε έμπνευση και για τη σειρά του αμερικανικού δικτύου ABC με τίτλο «Kingdom Hospital», η οποία προβλήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα το 2004.

Η τελευταία ταινία του πρωτοπόρου σκηνοθέτη ήταν το πολυσυζητημένο «Nymphomaniac», που κυκλοφόρησε σε δύο μέρη το 2013 και δίχασε τους θεατές με τις τολμηρές σεξουαλικές σκηνές και το ακραίο σενάριο.